icon

Skúsenosti a podmienky štúdia na policajnej akadémii

barbora4163
1. sep 2025

Ahojte, už dlhšie sa pohravam s otázkou policajnej školy. Ale našla som pár veci ktoré sú mi nejasne. Mám síce okuliare ale kvôli tomu že práca mi pc mi zaťažuje oči a mám cylinder inak by som ich nemala. Ale čo ma najviac znepokojuje nakoľko mám rodinu a manžela naozaj musím byt na internáte? Nemôžem v danom meste denne dochádzať? Aké sú teraz podmienky? Pezinok/Bratislava ma niekto skúsenosti s pohovorom? Ako to cele funguje? Budem rada za vaše odpovede 🙂

anonym_b134fb
•
2. sep 2025

Myslíš akadémiu alebo strednú školu pomaturitné štúdium? Akadémia je jediná VŠ v BA, stredné školy máš v PK a KE. Na stredné školy sa dá dochádzať minimálne v KE to bolo za mojich čias možné. Čo sa týka BA neviem. A funguje to tak pošleš žiadosť o prijatie do PZ, životopis urobíš prijímačky fyzické testy, psychologické testy, pohovor, zdravotnú prehliadku a keď všetkým prejdeš ťa prijmu. Na akadémii je to podobné s tým, že tam máš navyše ešte vedomostný test.

ibrunova
•
2. sep 2025

akadémia je vysoká škola, stredná škola PZ je pomaturitné štúdium ukončené maturitou. Najprv si treba ujasniť toto.

barbora4163
autor
•
2. sep 2025
@ibrunova

akadémia je vysoká škola, stredná škola PZ je pomaturitné štúdium ukončené maturitou. Najprv si treba ujasniť toto.

@anonym_b134fb podstate som myslela sa prihlásiť i prácu na polícii, videla som že je potrebné absolvovať po skúškach a všetko tých 12mesiacov školy. To som chcela vedieť či je možné dochádzať alebo musím byt na internáte 🙂
@ibrunova

ibrunova
•
2. sep 2025
@barbora4163

@anonym_b134fb podstate som myslela sa prihlásiť i prácu na polícii, videla som že je potrebné absolvovať po skúškach a všetko tých 12mesiacov školy. To som chcela vedieť či je možné dochádzať alebo musím byt na internáte 🙂
@ibrunova

@barbora4163 škola trvá 8 mesiacov a býva sa na intráku, na víkendy domov.

barbora4163
autor
•
2. sep 2025
@ibrunova

@barbora4163 škola trvá 8 mesiacov a býva sa na intráku, na víkendy domov.

@ibrunova nieje ani možnosť ísť domov?

ibrunova
•
2. sep 2025
@barbora4163

@ibrunova nieje ani možnosť ísť domov?

@barbora4163 ako by si dochádzala do Pezinka? Denne?

barbora4163
autor
•
3. sep 2025
@ibrunova

@barbora4163 ako by si dochádzala do Pezinka? Denne?

@ibrunova áno 🙂

anonym_390dcf
•
5. sep 2025
@barbora4163

@ibrunova áno 🙂

@barbora4163 ked byvas blizko da sa dochadzat aspon kosice to takto mali aby usetrili postele pre tych co to mali dalej
Ale teraz myslim, ze jedna cast je prave v ke lebo bratislava preraba intraky

ibrunova
•
5. sep 2025
@anonym_390dcf

@barbora4163 ked byvas blizko da sa dochadzat aspon kosice to takto mali aby usetrili postele pre tych co to mali dalej
Ale teraz myslim, ze jedna cast je prave v ke lebo bratislava preraba intraky

@anonym_390dcf jedni sú v Pezinku a druhí v Košiciach

anonym_390dcf
•
5. sep 2025
@ibrunova

@anonym_390dcf jedni sú v Pezinku a druhí v Košiciach

@ibrunova to uz deaily neviem ale viem len to, ze uz cast zo zapadu byva v kosiciach pre prerabky