Skúsenosti so školou St. Wenceslas v Prahe a programy MBA a LL.M
Aké máte skúsenosti so St.Wenceslas School,ktorá má sídlo v Prahe, poskytuje vzdelávanie MBA a LL.M?
Aké máte skúsenosti so St. Wenceslas School, ktorá má sídlo v Prahe a poskytuje profesijné vzdelávanie – LL.M., vzdelávanie a MBA? Mal by som záujem o program LL.M. in Criminal Law and Practice.
Je tu niekto, kto tam študuje alebo študoval? Otvárajú nový kurz koncom januára.
Aký je dôvod tvojho záujmu o toto konkrétne vzdelanie? Ak iba osobný rozvoj, tak v poriadku. Ak chceš, aby ti to reálne pomohlo profesne, odporúčam klasické právnické vzdelanie. Pre mňa ako manažéra a headhuntera je u kandidáta takýto vzdelávací inštitút úplne nepodstatný.
Dobrý deň ja som už Magister v odbore právo, skončil som minulý rok.
Mne nejde, tak o llm titul a llm štúdium skôr vnímam, ako informačné posunutie vpred.
Titul llm na Slovensku v tejto oblasti trestného práva neponúka nikto. Zároveň stále rozmýšľam kde študovať llm ? Finančne sa to u nich oproti iným oplatí, a plus ostatné postgraduálne školy na Slovensku a ani v Českej republike nemajú, taký program llm Za tu cenu mimo zlepšenia vedomosti budem mať aj titul llm za menom po úspešnom štúdiu. Mám záujem o ich program Master of laws llm in Criminal Law and Practice. Plus majú možnosť aj študovať llm online. Skladbu predmetov majú veľmi zaujímavú pre mňa. Chcem robiť z trestným právom. Pravdepodobne asi nie ste právnik však ?
Predmety na tomto llm programe sú nastavené na prax, pozrite a skúste, ako laik zhodnotiť:
https://stwenceslas.cz/rt-program/ll-m-in-crimi...
Mám ešte čas začínajú od februára. Pravdepodobne sa do toho pustím, ešte sa rozhodujem či llm online alebo pre llm Praha formou prezenčnej výučby.
Ďakujem za Váš pohľad.
Chceš robiť trestné právo v ktorej krajine? Asi toto štúdium nerieši trestný zákon SR. Nie, nie som právnik, hoci študujem právo ako ďalšiu vysokú školu. Ale právnikov som ako manažér prijímala ako člen boardu v korporáte a aktuálne ako headhunter a štúdium na takomto inštitúte nikoho nezaujíma, ak hľadám právnika či advokáta. Preto si stojím za svojím prvým komentárom.
Ak máš skutočne vyštudované právo a teda na normálnej univerzite, tak vieš, čo robiť, ak sa chceš venovať trestnému právu. Takýto inštitút tou cestou nie je.
Označím právnikov, ktorí ak budú mať čas, tak možno sa vyjadria. @draik @natalienka12 @renatik91
Chceš robiť trestné právo v ktorej krajine? Asi toto štúdium nerieši trestný zákon SR. Nie, nie som právnik, hoci študujem právo ako ďalšiu vysokú školu. Ale právnikov som ako manažér prijímala ako člen boardu v korporáte a aktuálne ako headhunter a štúdium na takomto inštitúte nikoho nezaujíma, ak hľadám právnika či advokáta. Preto si stojím za svojím prvým komentárom.
Ak máš skutočne vyštudované právo a teda na normálnej univerzite, tak vieš, čo robiť, ak sa chceš venovať trestnému právu. Takýto inštitút tou cestou nie je.
Označím právnikov, ktorí ak budú mať čas, tak možno sa vyjadria. @draik @natalienka12 @renatik91
Keď sa stanem advokátom, tak chcem pôsobiť aj v Slovenskej aj Českej republike.
Ide o 3-semestrálny program, ktorý plánujem absolvovať externou formou popri práci. Zaujali ma najmä prakticky orientované predmety, ktoré sa v takomto rozsahu a detailnosti na vysokej škole často neriešia.
Program obsahuje napríklad:
1.prípravné konanie v trestnom práve, klinickú prax s vyšetrovateľom a trestným advokátom,
2.rozhodovaciu prax súdnych autorít vo verejnom práve,
3. zastupovanie klientov v prípravnom a súdnom konaní s advokátom,
4.problematiku dôkazov a dôkazných prostriedkov v trestnom konaní,
5. ukladanie trestov a trestných sankcií,
ako aj kybernetickú bezpečnosť a digitálnu kriminalitu.
Výhodou je aj aktuálne veľmi priaznivá cena programu.
V sekcii Q&A som sa školy pýtal, aké právo sa vyučuje, keďže ide o českú školu. Odpoveď bola, že hoci výučba primárne vychádza z českého právneho prostredia, programy sú osobitne prispôsobené aj pre slovenských študentov. V týchto programoch sa pracuje so slovenskou legislatívou, judikatúrou, aktuálnou praxou a legislatívnymi zmenami. Zároveň je možné spracúvať práce aj záverečnú prácu podľa právneho systému, ktorý študent preferuje.
Ako prvé riešte prax. Na zbieranie titulov je času dosť.
Ide o 3-semestrálny program, ktorý plánujem absolvovať externou formou popri práci. Zaujali ma najmä prakticky orientované predmety, ktoré sa v takomto rozsahu a detailnosti na vysokej škole často neriešia.
1.prípravné konanie v trestnom práve, klinickú prax s vyšetrovateľom a trestným advokátom,
V sekcii Q&A som sa školy pýtal, aké právo sa vyučuje, keďže ide o českú školu. Odpoveď bola, že hoci výučba primárne vychádza z českého právneho prostredia, programy sú osobitne prispôsobené aj pre slovenských študentov. V týchto programoch sa pracuje so slovenskou legislatívou, judikatúrou, aktuálnou praxou a legislatívnymi zmenami. Zároveň je možné spracúvať práce aj záverečnú prácu podľa právneho systému, ktorý študent preferuje.
@miroslav456 Absolutna zbytocnost! Ak chcete robit s trestnym pravom, chodte do PZ robit vysetrovatela alebo ak ste skutocne silovny tak skuste vyberko na pravneho cakatela prokuratury, uz je lahsie sa dostat. Pred 17 rokmi nas bolo vyse 600 a brali 35.
@miroslav456 Advokatom sa nestanete absolvovanim tohto programu, treba si pozriet zakon o advokacii ake su podmienky. Iba dodam, ze justicna a advokatska skuska je kazdym rokom tazsia a tazsia.
@miroslav456 Advokatom sa nestanete absolvovanim tohto programu, treba si pozriet zakon o advokacii ake su podmienky. Iba dodam, ze justicna a advokatska skuska je kazdym rokom tazsia a tazsia.
@natalienka12
Dobrý večer, nemám záujem robiť prokurátora a ani vyšetrovateľa na to aby som si rozšíril svoje obzory. Na tomto štúdiu LL.M. možem za priateľskú cenu počas štúdia komunikovať s ľuďmi z praxe pri. Pre mňa je takýto networking prospešný. Učia to ľudia z praxe, tak ma to zaujalo a chcel som sa opýtať na nejakého študenta priamo z tejto školy, konkrétne ako prebiehajú semináre. Zatiaľ nereagovali študenti tejto postgraduálnej školy, len ľudia, ktorí neabosolvovali tento kurz a nemajú reálne skúsenosti s touto školou…
Ďakujem avšak za vás vynaložený čas. Ja som sa už rozhodol a poslal si včera prihlášku a budem čakať na pohovor, potom na začiatok štúdia. Do budúcnosti však spätnú väzbu Vám poskytnem či je to to čo som očakával alebo nie.
Dobre viem čo sa vyžaduje v rámci advokátskych skúšok. Momentálne robím v kancelárii, kde neriešime veľa trestu a práve na tom človek môže aj v rámci skúšok pohorieť a uvedené LL.M.ko ma kus viac nakopne ho viac používať. Budem to mať priamo aj v hlave, pri konci budem mať tesne pred skúškou.
Prajem pekný večer
Ako prvé riešte prax. Na zbieranie titulov je času dosť.
Dobrý deň, na tom aktívne robím, už rok a pol som v advokácii.
Ja si myslim, ze toto malo byt nejake promo toho LL.M. studia.
Ja si myslim, ze toto malo byt nejake promo toho LL.M. studia.
@senta_sofia
Nie, nejde o žiadne promo. Diskusné fórum má slúžiť práve na výmenu reálnych skúseností a môj pôvodný cieľ bol jednoduchý, nájsť niekoho, kto na tejto škole skutočne študuje alebo študoval a vie opísať, ako prebieha výučba v praxi.
To, že som si po zvážení všetkých názorov podal prihlášku, neznamená, že som rady ostatných ignoroval. Vzal som ich do úvahy, ale zároveň som zohľadnil aj svoju aktuálnu situáciu:
- som už vyštudovaný právnik a pracujem v advokácii,
- v kancelárii sa trestné právo rieši minimálne,
- mám momentálne časové aj finančné možnosti,
- existuje deadline na zvýhodnenú cenu programu.
Titul LL.M. nevnímam ako náhradu praxe ani ako „zázračný titul“, ale ako doplnok k praxi, najmä možnosť konzultovať trestnoprávne témy s trestným advokátom, vyšetrovateľom a ľuďmi, ktorí sa tejto oblasti reálne venujú. To je pre mňa hlavná pridaná hodnota, nie samotné písmená za menom.
Ak by tu bol niekto, kto má reálnu skúsenosť s touto školou, budem rád za vecnú spätnú väzbu, presne na to má podľa mňa takéto fórum slúžiť.
Pekný deň prajem

Aký je dôvod tvojho záujmu o toto konkrétne vzdelanie? Ak iba osobný rozvoj, tak v poriadku. Ak chceš, aby ti to reálne pomohlo profesne, odporúčam klasické právnické vzdelanie. Pre mňa ako manažéra a headhuntera je u kandidáta takýto vzdelávací inštitút úplne nepodstatný.