Strata motivácie na vysokej škole
Ahojte, som v druhom ročníku na vysokej škole a posledný semester som úplne stratila motiváciu učiť sa, predmety ma nebavia a rozmýšľam nad zmenou odboru, ale bojím sa že to oľutujem, mali ste niekto podobnú krízu počas štúdia a ako ste sa rozhodli, ďakujem
Presne toto isté prežívam, ale študujem prvý rok.😵💫 nebaví ma pár predmetov, nechce sa mi učiť. Nahováram si, že je to iba také zle obdobie, frustrácia z práce. Snáď to pominie, teda dúfam…. Už, už som na konci, ešte dva predmety mi chýbajú.
@anonym_autor Na studiu je jedna super dolezita vec o ktorej teraz netusis.
Diplom je znak pre zamestnavatela ze si dokazala zatat zuby a 4 roky nasledovat a plnit pravidla ktore niekto iny urcil nezavisle na tom ci ty s tym suhlasis, sa ti to hodi, talebo ci a to bavi.....Je to znak ze dokazes odsunut svoju pohldnost, lenivost, ego a pod na vedlajsiu kolaj a racionalne si vyratat v hlave kade vedie cesta dalej a nastupit na nu aj ked je hrbolata
Taketo situacie budes v dospelosti zazivat non stop a neexistuje scenario kedy budes plavat zivotom iba na veciach co ti 100% sadnu do kramu
@martinmmartin kravina...na diplom sa ti každý vykašle teraz požadujú prax, ktorú väčšina vysokoškolákov nemá kde nadobudnuť
@martinmmartin kravina...na diplom sa ti každý vykašle teraz požadujú prax, ktorú väčšina vysokoškolákov nemá kde nadobudnuť
@anonym_e988f1 suhlasim ze Vykasle v zmysle ze je jedno co studujes to je fakt, ale najdolezitejsie na diplome je dokaz ze dokazes robit veci co ta nebavia ked treba a to je nieco na co kazdy zamestnavatel pocuva, resp ak mas nedokoncenu vs tak okamzite svieti kontrolka ze svoje pohldlie si cenis viac ako zodpovednost
S tou praxou mas pravdu . Pocas VS musis uz nejaku ziskat aspon v ramci diplomovky alebo tak nieco to je fakt
@anonym_e988f1 suhlasim ze Vykasle v zmysle ze je jedno co studujes to je fakt, ale najdolezitejsie na diplome je dokaz ze dokazes robit veci co ta nebavia ked treba a to je nieco na co kazdy zamestnavatel pocuva, resp ak mas nedokoncenu vs tak okamzite svieti kontrolka ze svoje pohldlie si cenis viac ako zodpovednost
S tou praxou mas pravdu . Pocas VS musis uz nejaku ziskat aspon v ramci diplomovky alebo tak nieco to je fakt
@martinmmartin ja chápem čo píšeš ale v realite očakávajú prax, že ten študent aj keď sa poskladá a snaží akokoľvek ju nemá ako nadobudnuť
@anonym_autor
Nas syn zmenil VS 3 x studoval 9 rokov isiel nas slaktrafit ani neviem co nakonci vystudoval teraz bude 9 rokov co je v statnych sluzbach velmi dobre plateny.Nepocuvaj ich ked tato nebavi zmen .
@anonym_autor A mas predstavu, co by ta bavilo? A na tento odbor si isla s tym, ze to je nieco, co ta zaujima, alebo si nevedela, do coho vlastne chces ist a nieco si si proste vybrala? Prve tri semestre boli zaujimave? Tiez je otazka, ci ta veci zvyknu bavit dlhodobo, alebo skor raz za cas potrebujes vzdy zmenu.
Zmen. Zbytocne sa tam budes trapit. Ked ta uz predmety nebavia, tak co bude v praxi? Ja som urobila taku chybu, ale to bolo velmi velmi davno.

@anonym_autor Na studiu je jedna super dolezita vec o ktorej teraz netusis.
Diplom je znak pre zamestnavatela ze si dokazala zatat zuby a 4 roky nasledovat a plnit pravidla ktore niekto iny urcil nezavisle na tom ci ty s tym suhlasis, sa ti to hodi, talebo ci a to bavi.....Je to znak ze dokazes odsunut svoju pohldnost, lenivost, ego a pod na vedlajsiu kolaj a racionalne si vyratat v hlave kade vedie cesta dalej a nastupit na nu aj ked je hrbolata
Taketo situacie budes v dospelosti zazivat non stop a neexistuje scenario kedy budes plavat zivotom iba na veciach co ti 100% sadnu do kramu