icon

Strata motivácie na vysokej škole

31. máj 2026

Ahojte, som v druhom ročníku na vysokej škole a posledný semester som úplne stratila motiváciu učiť sa, predmety ma nebavia a rozmýšľam nad zmenou odboru, ale bojím sa že to oľutujem, mali ste niekto podobnú krízu počas štúdia a ako ste sa rozhodli, ďakujem

martinmmartin
31. máj 2026

@anonym_autor Na studiu je jedna super dolezita vec o ktorej teraz netusis.
Diplom je znak pre zamestnavatela ze si dokazala zatat zuby a 4 roky nasledovat a plnit pravidla ktore niekto iny urcil nezavisle na tom ci ty s tym suhlasis, sa ti to hodi, talebo ci a to bavi.....Je to znak ze dokazes odsunut svoju pohldnost, lenivost, ego a pod na vedlajsiu kolaj a racionalne si vyratat v hlave kade vedie cesta dalej a nastupit na nu aj ked je hrbolata
Taketo situacie budes v dospelosti zazivat non stop a neexistuje scenario kedy budes plavat zivotom iba na veciach co ti 100% sadnu do kramu

anonym_47147f
31. máj 2026

Presne toto isté prežívam, ale študujem prvý rok.😵‍💫 nebaví ma pár predmetov, nechce sa mi učiť. Nahováram si, že je to iba také zle obdobie, frustrácia z práce. Snáď to pominie, teda dúfam…. Už, už som na konci, ešte dva predmety mi chýbajú.

anonym_e988f1
31. máj 2026
@martinmmartin

@anonym_autor Na studiu je jedna super dolezita vec o ktorej teraz netusis.
Diplom je znak pre zamestnavatela ze si dokazala zatat zuby a 4 roky nasledovat a plnit pravidla ktore niekto iny urcil nezavisle na tom ci ty s tym suhlasis, sa ti to hodi, talebo ci a to bavi.....Je to znak ze dokazes odsunut svoju pohldnost, lenivost, ego a pod na vedlajsiu kolaj a racionalne si vyratat v hlave kade vedie cesta dalej a nastupit na nu aj ked je hrbolata
Taketo situacie budes v dospelosti zazivat non stop a neexistuje scenario kedy budes plavat zivotom iba na veciach co ti 100% sadnu do kramu

@martinmmartin kravina...na diplom sa ti každý vykašle teraz požadujú prax, ktorú väčšina vysokoškolákov nemá kde nadobudnuť

martinmmartin
31. máj 2026
@anonym_e988f1

@martinmmartin kravina...na diplom sa ti každý vykašle teraz požadujú prax, ktorú väčšina vysokoškolákov nemá kde nadobudnuť

@anonym_e988f1 suhlasim ze Vykasle v zmysle ze je jedno co studujes to je fakt, ale najdolezitejsie na diplome je dokaz ze dokazes robit veci co ta nebavia ked treba a to je nieco na co kazdy zamestnavatel pocuva, resp ak mas nedokoncenu vs tak okamzite svieti kontrolka ze svoje pohldlie si cenis viac ako zodpovednost
S tou praxou mas pravdu . Pocas VS musis uz nejaku ziskat aspon v ramci diplomovky alebo tak nieco to je fakt

anonym_e988f1
31. máj 2026
@martinmmartin

@anonym_e988f1 suhlasim ze Vykasle v zmysle ze je jedno co studujes to je fakt, ale najdolezitejsie na diplome je dokaz ze dokazes robit veci co ta nebavia ked treba a to je nieco na co kazdy zamestnavatel pocuva, resp ak mas nedokoncenu vs tak okamzite svieti kontrolka ze svoje pohldlie si cenis viac ako zodpovednost
S tou praxou mas pravdu . Pocas VS musis uz nejaku ziskat aspon v ramci diplomovky alebo tak nieco to je fakt

@martinmmartin ja chápem čo píšeš ale v realite očakávajú prax, že ten študent aj keď sa poskladá a snaží akokoľvek ju nemá ako nadobudnuť

anonym_9a1fa5
31. máj 2026

@anonym_autor
Nas syn zmenil VS 3 x studoval 9 rokov isiel nas slaktrafit ani neviem co nakonci vystudoval teraz bude 9 rokov co je v statnych sluzbach velmi dobre plateny.Nepocuvaj ich ked tato nebavi zmen .

marianarem
31. máj 2026

@anonym_autor A mas predstavu, co by ta bavilo? A na tento odbor si isla s tym, ze to je nieco, co ta zaujima, alebo si nevedela, do coho vlastne chces ist a nieco si si proste vybrala? Prve tri semestre boli zaujimave? Tiez je otazka, ci ta veci zvyknu bavit dlhodobo, alebo skor raz za cas potrebujes vzdy zmenu.

anonym_1ba417
Včera o 06:22

Zmen. Zbytocne sa tam budes trapit. Ked ta uz predmety nebavia, tak co bude v praxi? Ja som urobila taku chybu, ale to bolo velmi velmi davno.