Štúdium biomedicínskeho inžinierstva
Ahojte, dcéra zvažuje štúdium biomedicinskeho inžinierstva (ako bakalárske štúdium na FBMI ČVUT, alebo potom na FEKT VUT) . Vedel by mi niekto poradiť, povedať bližšie o tom. Čo si mám pod tým predstaviť a skôr tak z osobnej skúsenosti. Ďakujem
ak by to nemuselo byt inzinierstvo tak na prirodnych vedach UK v BA je medicinska biologia, dcera tam je a je max spokojna
Moj muz ma, ale vo Wien a ma medicinu vseobecnu 3 roky a potom 3 bioinzinierstvo. Robi roky vo vyskume, zacinal na histopatologiach v labaku a statistike, potom presiel na liecitelnejsie typy rakoviny a ine stadium testovania a pri tom zostal. Anglictina c1 je nevyhnutna, nakolko mas vsetko v anglictine. Kazda nemocnica generuje tie data v anglictine a vsetko to je takto prepojene. On na to isiel, lebo chceli rodicia. Je to kombi mediny a IT.
suhlasim s babami, aj dcera ma ang na urovni C1 a dalsi vyskum sa chysta robit v ang jazyku

Na jednotlivých fakultách, kde je možnosť študovať tento odbor, je profil absolventa. Rovnako tak na google nájdeš obrovské množstvo informácií. Za mňa poviem, že je to jedna z pozícii, ktoré v zahraničí za posledné 2-3 roky obsadzujem pomerne často a určite najbližšie roky bude dopyt ešte väčší. Takže výber dobrý, pre čo najlepšie uplatnenie odporúčam mať už počas štúdia vysokú úroveň angličtiny (C1) a ideálne aj ďalší jazyk.