icon

Štúdium na VŠ sv. Alžbety popri rodine a práci?

tamarinka2609
Dnes o 06:53

Ahojte. Prosim je tu niekto, kto chodil na VŠ sv. Alžbety - Ústav sv. Sáry Marseille ? ako ste boli spokojné externe? mam dve deti , tak a pytam - dalo sa to zvladnut aj popri rodine a praci? velmi by som chcela ist , len sa trochu obavam . Ďakujem pekne

anonym_f2fa9a
Dnes o 06:54

Tak sa spytaj, aka tazka je asi ta skola a aky hodnotny je titul z nej, ako moc zamestnavatelia maju radi jej absolventov, ked sa da s prstom v nose zvladnut popri praci a rodine a ludia ju navstevuju iba preto, ze sa da lahko zvladnut. 🙂

anonym_a32bfe
Dnes o 07:00

Co ja viem. Na margo prispevku vyssie- da sa zvladnut aj ina vysoka skola popri rodine a detoch. Aj tu som velakrat citala, ze aj pravo zeny vystudovali popri detoch. Nedehonestovala by som takto ziadnu skolu, kamarat chodil popri praci a diplomovku nedal, tak je len Bc.. co mu je aj tak na nic, lebo robi kuchyne a ponjovom si spravil odbor stolar na strednej - vyucny list 😁.

anonym_7dc35c
Dnes o 07:22
@anonym_a32bfe

Co ja viem. Na margo prispevku vyssie- da sa zvladnut aj ina vysoka skola popri rodine a detoch. Aj tu som velakrat citala, ze aj pravo zeny vystudovali popri detoch. Nedehonestovala by som takto ziadnu skolu, kamarat chodil popri praci a diplomovku nedal, tak je len Bc.. co mu je aj tak na nic, lebo robi kuchyne a ponjovom si spravil odbor stolar na strednej - vyucny list 😁.

@anonym_a32bfe nemyslim si ale ze toto je zrovna ten pripad - skola Sv. Alzbety a jej smery su tym vyslovene zname, takze nejde o nejake "dehonestovanie skoly" len tak z brucha... Myslim, ze kazdy, co sa i len trosicku pohybuje okolo toho, to vie.

melanta
Dnes o 07:40

@tamarinka2609 je to škola s jedným z najhorších renomé. Ak chceš študovať sociálnu prácu, pretože sa chceš tým aj živiť, tak v poriadku. Ak ju chceš robiť kvôli titulu, tak odporúčam vybrať si serióznejšiu školu. Čo sa týka toho, či ju zvládneš popri práci a deťoch - určite áno. Ženy popri práci a deťoch zvládajú aj skutočne náročné školy, čiže v tomto problém určite nebude. Ale samozrejme, učiť sa je potrebné, aj venovať čas prácam.

anonym_df9257
Dnes o 08:03

@tamarinka2609 a budeš sa aj tento práci venovať, alebo len mať titul chceš? Ja ako personalistka, keď vidím štúdium na tejto škole ... ach celé zle

tamarinka2609
autor
Dnes o 08:06

áno, práve mám možnosť sa tejto práci aj realne venovať . Preto ma zaujíma vas nazor. A kludne si dam aj poradiť 🙂

melanta
Dnes o 08:10
@tamarinka2609

áno, práve mám možnosť sa tejto práci aj realne venovať . Preto ma zaujíma vas nazor. A kludne si dam aj poradiť 🙂

@tamarinka2609 ak sa tomu chceš aj reálne venovať, tak potom v poriadku. Hoci ja osobne by som si vybrala sociálnu prácu na inej vysokej škole, ktorá nemá takú zlú reputáciu. Ale ak z pohľadu lokality nemáš inú možnosť, tak kľudne do toho choď, je skvelé, ak ľudia chcú pracovať v tejto náročnej sfére. Zvládnuť školu určite zvládneš.

anonym_35a07b
Dnes o 08:20

Studujem oše na tejto skole externe a mozem povedat, ze po 1. rocniku to dost vela ludi nechalo.. takze neviem, aka nenarocna je ta skola.. i ked je dost narocne sklbit studium, prax, rodinny zivot a 12ky v nemocnici

anonym_c6b304
Dnes o 11:56

Študujem na Sv Alžbety ale na inej fakulte. Nezmienila si teda odbor. Ja študujem sociálnu prácu. Dá sa to zvládať v pohode. Ale zase nie je to úplne bez úsilia, ako to niekto pomaly prezentuje.. mne nadriadena bola veľmi ochotná, a na čas skúšok a prednášok mi dávala dovolenku. Skĺbiť sa to dá, ale potrebuješ veľkú pomoc od rodiny (alebo proste niekoho kto bude s deťmi). Skúšky sa zvládnuť dajú. Najviac zdĺhavé z môjho pohľadu je písanie prác a odborná prax. Na titul to samozrejme je nič moc, ale na prácu v odvetvi stačí. Väčšina mojich spolužiakov študuje kvôli kariérnemu rastu (policajti, ZVJS)

vypliprud
Dnes o 14:23
@tamarinka2609

@tamarinka2609 ak ti ide aj o miesto štúdia, teda chceš študovať v Bratislave, radšej by som išla na UK, tam sa dá na Pedagogickej fakulte študovať sociálna práca tiež externe a UK ako škola (aj keď neviem ako odbor samotný) má ďaleko lepšiu reputáciu