Susedka sa mi vyhráža políciou, lebo vraj kričím na dieťa
Ahojte. Dnes sa mi stala taka vec. Je toho veľa, práca, dieťa ďakujem ma, karantena. Synator 11 rokov sa nechce učiť. Tak nastal krik. A následne nastalo búcha ie od susedky. Zazvonil som u nej, že ak má problém nech nebucha ale zazvoní. Začala sa mi vyhrážať políciou, ktorú na mňa zavolá, lebo vraj každý večer kričím na dieťa. Priznávam, nie som suoermatka, takže stane sa ze kričím, no určite nie denne. Navrhla som susedke - cca 20 ročnej bezdetnej slečne, že si to s nou vymením. Ako by ste reagovali keby ze sa vám vyhráža políciou. Žijem sama so synom a nie vždy je všetko ružové, ale zas syna netyram ani nebijem. To som sama kto kričí na dieťa? Som fakt prípad pre políciu?
@atko2009 fuuu, citam tu len komenty na tejto strane a mam dost. Takze sa pridavam k tebe, medzi vynervovane, frustrovane matky, ktore su vhodne akurat tak na psychiatriu 😂 to len aby si vedela, ze v tom nie si sama. Lebo ja veru obcas tiez jacim. Nie sme stroje, kazdemu obcas rupnu nervy. Niekto krici, niekto svoje deti strieska, iny im povie, ze ich nelubi... Kazdy ma svoje metody, ktore (ne)funguju. Osobne radsej na dieta nakricim, nez by som mu povedala, ze ho nelubim (toto aplikuje susedka) alebo ho strieskala (takto zial vychovavali mna). Ja vzdy vravim, ze by som neverila, ake je tazke vychovat z tych mini bytosti spolocensky akceptovatelne tvory (aspon v pripade mojich zivych extrovertnych deti, ktore minutu neobsedia 🙂 ) A ked sa prejdem popod okna bytovky, z casu na cas krici cca 90 % matiek. Potom je tu tych 10 %, ktore maju moj neskutocny obdiv a nekonecnu trpezlivost 🙂
Mám 23 deti nemám ale mám oveľa mladších súrodencov s ktorými bohaté skúsenosti mám.
Si predstavte milé mamičky.
A z vlastnej skúsenosti viem, že krik je zbytočný.
V pohode keď niekto zjačí na dieťa...veď to je bežná vec.Ale mať susedov čo zjapú furt asi by som im tiež niečo povedala.
Darmo, že deti nemám ale chodím do roboty a potrebujem si aj oddýchnuť.
Výchovou treba začať od mala.
Na mňa mama nemusela kričať lebo som vedela, že ona je pán.
Jasné, že je normálne keď rodičom už prasknú nervy.Ale nie každý deň.Tam už zlyhala vaša výchova.
A prešla som si s deťmi 15 rokov a 2 krát.Od ich plienok.
A tá výchova bola belevoletnejšia preto bol aj krik.
Aj 20 ročná chce mať svoj kľud.
A ja by som ho teda chcela mať určite a môj muž tiež.
A argument či si to chcem vymeniť?
Rozhodnutie mať deti bolo vaše a tak ako 20 ročná berie ohľad na rodiny tak isto tie rodiny by sa mohli krotiť.
Či o rok, dva budem matka aj ja a tiež sa budem ohŕňať, že veď ja mám dieťa a nemusím tolerovať nikoho?
@modrykoniicek ako viete, že nikoho netolerujem, to ste zistili z tejto jednej témy?
@atko2009 Bolo to myslené všeobecne nie na vašu osobu.
Akože prosím 20 ročná standa sa ide sťažovať bysom ju poslala hneď kade ľahšie asi sa nudí inak to nevidim
@atko2009 ja ti rozumiem...aj ja niekedy kricim, nie sme stroje...zaroven rozumiem aj susede ze jej to vadi...toto je taka neriesitelna situacia, lebo v panelaku sa neda mat stopercentne sukromie a ticho, kazdy tu ma pravo zit svoj zivot ale zaroven to pravo nema, lebo tym moze a casto aj rusi susedov. Kazdy ma ine potreby a predstavy a ked ludia s odlisnymi predstavami ziju pod jednou strechou, tak to vyzera presne takto...
suseda asi nie je asertivna, asi nedokaze na rovinu komunikovat, takych ludi je velmi vela... a ked niekomu nieco vadi dlhodobo a nevie si to vykomunikovat tak mu rupnu nervy a vyklopkava...tebe rupnu nervy a kricis...oboje je ludske
Robíte z toho drámu.. Vsak je normálne ze v paneláku sa občas hučí ci už susedia keď žijú spolu alebo tak... Ako však podľa mňa nekricis často... Ako niektoré ani nevedia co si to zli susedia... Zlý sused je keď v noci nechá pustenu pracku a áno je to počuť dosť... Keď sa niekto sprchuje o 2 v noci lebo prišiel po nočnej... Keď sa ráno vŕta... O 6 alebo tak skôr...
@blunka a spol, ktore tu boli za super matky.... Od zadania témy ubehlo pár dní a ešte u nás ku kriku nedošlo a to sme asi ako aj vy všetci - doma. Učíme sa, píšeme úlohy, čítame si, sem tam ideme niekam von a tak žijeme ďalej.
Super matky si možno teraz trhajú vlasy doma, lebo zrazu majú na deti veľa času a žiadnu možnosť odbehnúť si niekam na nechty atď. Ja super matka nie som a áno, občas kričím. Lebo niekedy to inak nejde. Pre tie bezdetne - časom pochopíte.
Všetkým prajem v týchto časoch hlavne veľa zdravia.
@atko2009 Urcite nie si zla matka, ja tiez kricim po deckach ked vyvadzaju. Bohuzial byt s nimi 3tyzdne bez aktivit na ktr su zvyknute da zabrat. A ak su tu komenty typu ze im by to vadilo neries....My mame staru susedu ktr tak huci vecer telka ze pocijeme kazde slovo, takisto ked telefonuje a sedim v obyvke tiez pocujem cely telefonat, to mam ako tiez na nu volat policiu lebo tiez mi to vadi? Takze urcite sa nad nou nezamyslaj!!!!!A ked bude mat zasa problem presne jej povedz te si to s nou vymenis. Ako milujem bezdetnych ked poucaju,takisto takych co uz ,,zabudli" co robili ich deti a do nas sa navazaju. Hold karantenou netrpime dospely ale hlavne deti. Ja sa och snazim bravat aj von aby sa vyblaznili a vybehali ale prosto nie je to ono.Takte milu susedu zavolaj na vino a normalne jej to vysvetli alebo poslu do zadku🙈
mmlada nevie o com hovori. ako nie si zla matka. aj na si doma porkicim, no vzdy lepsie ako dieta zbit alebo nejak trestat. proste to niekedy inak nejde a fakt mlada ked nevie o com je rodicovstvo tak nech sa do toho nestara
@atko2009 nie sme za opicami ... dnes uz existuje plno prostriedkou na utisenie od bolesti zubkou pre male dietatko. Neschopnostou matky je ze to nevie zabezpecit a necha dieta plakat!
@nuttellien????? Asi si si z mýlila tému. Môj synator ma už 11 rokov, riešim teda iné veci ako bolesť zúbkov. A inak si nemyslím, že ak mama nevie utíšiť malé dieťa, že je neschopná.
@ptmt1011 si presne potrvdila to co sa pise vyssie... na teba hucali rodicia tak aj ty hucis na deti!
@tramtada31 100% suhlas
@atko2009 vždy som neznášala ženy, ktoré kričia na deti až prišiel môj syn do puberty a mám pocit, že kričím každý deň.Syn nech si z toho vezme ponaučenie, že si ma plniť úlohy, lebo príde polícia😊nepoznám ženu, ktorá je celý deň v práci príde domov a syn ma veget, lebo väčšina pubertiakov tuto situáciu berie ako veľké prazdniny a nerupnu jej nervy.Tak nech zavolá políciu nerieš to.Nie si nenormalna tiež sa kontrolujem, ale niekedy to nejde.
@nikyball presne tak ... uz len to ze ju nazyva 20rocnou soplanou o nej vypoveda ze to tam nieje v poriadku...

@ptmt1011 frustrované sú skôr tie čo ziapu 😂😂😂 a keď kričím nebudem sa čudovať že to vadí susedom 😂c