Obťažovanie susedkou

siska596
19. apr 2023

Dobrý deň, prosím Vás má niekto skúsenosti so susedom stalkerom? Žijeme s rodinou v dome a naša susedka nás už vyše 6 rokov obťažuje, natáča si nás na kameru, hodila nám cez okno do kúpeľne blato, nadáva nám, vždy keď odchádzame z domu či je to už o 5 ráno do roboty alebo v noci vyjdeme vonku vždy stojí pri bráničke a pokrikuje po nás, keď robíme niečo na dvore vzadu pristaví si ku koncu plota kýbeľ, na ktorý si sadne a pozerá po nás. Doteraz sme to dáko neriešili, ale dnes hodila po 5 ročnom chlapcovi petardu tak sme okamžite volali políciu, ale kvôli zákonom nemôžu moc zakročiť z toho dôvodu, že nikomu nebolo fyzicky ublížené. Bola by som vďačná za nejaké rady, kto si týmto prešiel.

jasomzabka
19. apr 2023

TU BY SOM OD pribuznych zistovala jej zdravotny stav

siska596
autor
19. apr 2023

To už sme zistili, liečila sa na psychiatrii. Ale to už vidno z toho správania.

syslik81
19. apr 2023

stale volat policajtov aj ked vas bude natacat .. svoj pozemok si dajte tiez pod kamery aby si mala dokazy ... a ist za pravnikom sa poradit potom na sud

katkaseiner
19. apr 2023

dala by som trestne oznamenie... viem ze tym vlastne nic nevyriesis ale niekde zacat treba. V inom sme riesili susedov - ziadali sme pomoc starostu, mediatora a boli sme pripraveny aj na pravne zastupenie. Drzim palce, u nas sa lady pohli uz pri starostovi.

andrejka1974
19. apr 2023

Urobiť vysoký plot a budete mať pokoj

jasomzabka
19. apr 2023

@siska596 tak potom klasika starosta, policia, a nepolavit, treba za seba bojovat!!!! Na koniku ti mozno poradia opak, lebo je chora, ale ja nesuhlasim...

solange7
19. apr 2023

Treba vzdy volat policajtov a riesit to aj oficialne na obecnom urade. Cim viac pisomnych zaznamov o incidentoch bude, tym lepsie. Nakoniec to pre nu moze dopadnut tak, ze sa bude musiet odstahovat. Alebo do ustavu... urcite by som to nenechala tak, a pri kazdom jednom incidentne otravovala jej rodinu, a ako som vyssie spominala volala policiu a riesila to na urade.

katkami123
19. apr 2023

Sadla by som si na vedro a pozerala na ňu tiež 😀 aj zakývala s úsmevom, hodila petardu… začala by mi nadávať, išla by som priamo ku nej.

Mne sa raz stalo na strednej škole, ze ma prenasledoval jeden uchyl. Kamaratka, ktorej mama je policajtka mi odporučila, ze takí ľudia sa v skutočnosti boja, svoju silu zbierajú tým, keď vidia, ze sa ich niekto boji, uteká pred nimi. Ona ho aj prelustrovala a tiež sa nič nedalo robiť, lebo mi fyzicky nijak neublizoval. Raz, keď išiel opäť za mnou s kamoskou, nabrala som posledné zvyšky odvahy, povedala si buď teraz alebo nikdy, obe sme sa otočili a začali k nemu utekať, kričať na neho, nadávať mu. Chlap sa otočil a začal pred nami utekať. Dobrých 10 min. sme ho naháňali. Schoval sa pred nami v kultúrnom dome napokon. Ale na tomto bolo vidieť, ze bol iný, pravdepodobne aj dosť šikanovaný. Záleží od diagnózy. Od vtedy bol pokoj.

jasomzabka
19. apr 2023

@andrejka1974 nebude mat, suseda prekrocila hranice a bolo jej to dovolene, bude pokracovat

viestta
19. apr 2023

Stalking je trestny cin, takze podat TO na policii

betulinka1
19. apr 2023

@siska596 urcite podat trestne oznamenie. Akoze co si vas ma co natáčať a hodit petardu po dietati, to je nemysliteľné a vidiet, ze sa to stupňuje.

sasa1310
19. apr 2023

@siska596 rady si mala pýtať od policajtov. Natáčať ťa nemôže. Občiansky zákonník ochrana osobnosti

anjelicek26
19. apr 2023

Mna by to v takychto situaciach tahalo vzdy polievat kvety pri plote 😂

tosomja
19. apr 2023

Môže natáčať, môže hádzať petardy, vrieskať po vás, ohadzovať blatom...ale policajti s tým nič, veď sa nikomu nič nestalo. To by som sa pozrela na to. Treba rovno napísať starostovi, alebo ho rovno privolať, možno o nej aj vie. Už keď sa pozerá, ok, nech si očí vyočí...ale ostatné by som si nenechala.

lucimichi
19. apr 2023

@anjelicek26 aj u nás jeden starý liečený na psychiatrii často vyhukuje v záhrade. A jeho sused ho vždy poleje vodou z hadice 😁. Ponadáva, ale zaleze sa schovať.

zabka79
19. apr 2023

@siska596 vazne by som zvazila odstahovanie. My sme viac krat volali policajtov na susedov co v noci rozbijali nabytok a hadzali po sebe.

dadis
19. apr 2023

Tvoje pravo na ochranu sukrokia je chranene ustavou a jeho porusenie je trestne. Nemoze ta v sukromi natacat. Podaj TO, nech to policajti presetria. Neverim, ze tie videa maze. Nech to policajtri presetria..

muchotrafka298
19. apr 2023

Mojmu znamemu roky strpcuje zivot suseda, aj ostatnym ludom v panelaku. Je to psychiatricka pacientka, jedine maju pokoj, ked parkrat rocne je hospitalizovana v nemocnici alebo na lieceni. Ona si vymysla rozne udania, policajti tam chodia jak na klavir a bohuzial znamy ma byt nad nou. Len tam prejde (ma koberce), tak ona zacne trieskat ako najata, ked splachne WC, trieska na strop alebo na radiatori. V meste ho dokonca napadla, ze isiel po ulici a ona ho strcila z chodnika na cestu. Nikto jej nic nemoze, lebo ma psychiatricku diagnozu.

lujza123
20. apr 2023

@siska596 trestné oznámenie zakaždým, nenechajte sa odradiť policajtami ktorým sa nebude chcieť niečo spisovat.
Kontaktujte sa s jej rodinou, vysvetlite im situáciu ze vas pani ohrozuje.

Kamoška mala matku schizofrenicku, s veľmi podobným správaním, až po rokoch sa im aj práve vďaka susedom podarilo ju zbaviť svojpravnosti a dat do ustavu. Pani takto obťažovala celý panelák, agresívna, lieky odmietala, kamoška so súrodencami nešťastní všetci sa im len sťažovali, hanba na cele sídlisko, nevedeli s nou pohnúť do bytu k sebe ich nepustila roky, až na základe opakovaných trestných oznámení sa im podarilo mamu "vyriešiť"

kvetinka75
20. apr 2023

polícia, plus - ak hádže petardy, je nebezpečná ja pre okolie. Tam by mal riešiť situáciu aj psychiater.