Vrátim sa do školy a dorobím si maturitu. Je to dobrý nápad?
Ahojte baby poraďte mi , dcérka bude mať čochvíľa 3 roky , s manželom sme sa dohodli že ju do škôlky zatiaľ nedáme . Takže snou ostanem doma , rozhodla som sa teda, že sa vrátim ja do školy ( na dva roky) a dorobim si maturitu. Myslite si že je to dobrý nápad? Hlavne kôli práci aby som si mohla nájsť niečo stabilnejšíe keďže pri dvoch deťoch už nechcem robiť čašníčku do neskorých hodín. Ďakujem za rady.
Teraz by si tu maturitu mala urobiť. Neodkladaj to. Robíš to pre seba a prepáč za slová:
aj maturitu má dnes každý somár a ty hádam máš na viac. Áno, raz to bude možno rozhodujúce, ked budeš žiadať zamestnanie. Matka malych detí by potrebovala pokojnejšiu prácu ako robiť čašníčku.
Určite si maturitu urob. Je to minimum, čo môžeš pre seba urobiť. Deti vyrastú a možno ešte aj VŠ urobíš. Primitívny názor vyššie nerieš. Väčšina firiem sa s tebou nebude bez maturity ani baviť, pokiaľ nie si špeciálny talent v nejakom odbore.
@anonym_autor aku pracu mas na mysli robit do buducna? Mysli aj na to, ze ked budes este 2 roky doma (dokopy 5 rokov), nebude to jednoduche najst pracu ako matka dvoch deti
Chod do toho, ani nevahaj. Ono stale viac a viac firiem vyhodnocuje zivotopis automaticky (rozne ai nastroje). Hned prepadnes cez sito, ani nedostanes sancu sa im ukazat. To by bola skoda. Externe to urobis aj pri detoch a nejakom skratenom uvazku - kludne aj ako casnicka.
Určite si urob maturitu.
Nejaka maturita nikoho zaujimat nebude, najma na externom a platenom studiu sa to dava za ucast. Bakalarmi mozeme ulice dlazdit, cim chces prerazit na pracovnom trhu a aku pracu chces robit ?
@patrike Nebude. Ale každý kto bude chcieť mať prácu bude musieť byť vzdelanejší, vedieť viac, vymyslieť nové veci. Tak ako zrazu prišlo ai a mnoho zamestnaní je zbytočných tak prídu aj roboty ktoré budú vedieť spraviť všetko čo sa opakuje, starostlivosť, stavebníctvo, budú sadiť, plieť, zberať, maľovať, skladať prádlo,... Ostanú tí ktorí ich budú programovať a ľudia čo budú pracovať ako trénovacie osoby pre to aby roboty dokázali ešte viac profesií.
Jednoznacne si tu maturitu dorob. Vela zamestnani vyzaduje ukoncene stredoskolske vzdelanie. A otvori Ti to dvere k dalsim moznostiam studia - vyssie odborne, pomaturitne studium, novela vysokoskolskeho zakona zaviedla kratky cyklis vysokoskolskeho vzdelavania - 2 az 3 semestralnenvyskoskolske programy, v ktorych sa bude dat nadobudnut kvalifikaciu pre špecifické cinnosti.
Ci budes mat dieru v zivotopise, ze si bola s detmi doma 3 alebo 5 rokov je dlhodobom horizonte uz jedno.
Nie pre kazdu profesiu je potrebne mat vysoku skolu ale vzdelavat sa, nadobudat nove zrucnosti a znalosti uz nevyhnutnost je. A maturita je taky zaklad.
@anonym_autor isteze je to super, schvaľujem ti to. 👍 to si si mohla na materskej už spraviť. 😉 držím palce
Nejaka maturita nikoho zaujimat nebude, najma na externom a platenom studiu sa to dava za ucast. Bakalarmi mozeme ulice dlazdit, cim chces prerazit na pracovnom trhu a aku pracu chces robit ?
@patrike no,za ucast ako kde...ja akurat maturujem (nadstavba 2 r.) A z 26 nas ostalo 14.Len z anglictiny nepustila ucitrlka do 2.roc.8 ludi!! Takze len tak za ucast to nie je a to nehovorim kolko x boli niektori ziavi na opravnych skuskach z inych predmetov
@patrike no,za ucast ako kde...ja akurat maturujem (nadstavba 2 r.) A z 26 nas ostalo 14.Len z anglictiny nepustila ucitrlka do 2.roc.8 ludi!! Takze len tak za ucast to nie je a to nehovorim kolko x boli niektori ziavi na opravnych skuskach z inych predmetov
@conquestor marurita je podľa mňa veľmi preceňovaná. Zbytočné haló a bububu. Dôležité je, ako sa obraciaš v živote a čo vytrieskaš z potenciálu v sebe. Sú ľudia a rodiny, ktoré majú maturitu ako vrchol rodinnej pýchy a potomok maká v OBI alebo Jednote. A sú decká s učnovkou al. maturitou na 3/4 a sú úspešné v živote a podnikaní
@conquestor marurita je podľa mňa veľmi preceňovaná. Zbytočné haló a bububu. Dôležité je, ako sa obraciaš v živote a čo vytrieskaš z potenciálu v sebe. Sú ľudia a rodiny, ktoré majú maturitu ako vrchol rodinnej pýchy a potomok maká v OBI alebo Jednote. A sú decká s učnovkou al. maturitou na 3/4 a sú úspešné v živote a podnikaní
@anonym_b7d2b7 s takymto nazorom by ma zaujimalo tvoje vzdelanie, lebo u mna je maturita na urovni standardu.
@anonym_b7d2b7 s takymto nazorom by ma zaujimalo tvoje vzdelanie, lebo u mna je maturita na urovni standardu.
@eeffka predstav si že maturitu mám aj VŠ tretieho stupňa. Vzdelávam sa celý život. Napriek tomu si myslím, že okolo maturity je zbytočný humbuk.