icon

Zdravotnícky laborant: Kam ísť študovať Trnava alebo Bratislava?

kia241
Včera o 10:48

Zdravím, dcera si vybrala odbor zdravotnicky laborant, otázka znie vybrat si mesto Trnava alebo Bratislava,ja som naklonená k BA viac možností co sa tyka praxe a pracovných možnosti...Trnavu mame bližšie co sa tyka dojazdu internátu atd...ma niekto skúsenosť, co by ste si vybrali ,dakujem

anonym_9764eb
Včera o 11:28

A isto chceš ísť na túto školu? Kukni si ponuky prace, je tam pomaly minimálka a robíš stále dokola to iste s rizikovými vzorkami. Inak v princípe je to asi jedno, obe ti dajú dosť praxe na to, aby ta zamestnali v nejakom labaku. Rataj s tým, že v BA je väčší problem s ubytkom (aj internátmi) a je trochu drahšia ako Trnava

anonym_703b6b
Včera o 12:08

@kia241 Trnava má internát hneď pri škole, prepojený - takže do triedy prejde “suchou nohou”.

anonym_0282f8
Včera o 12:23

čo sa týka praxe, u nás si nahlasujú prax študenti v mieste bydliska. V treťom ročníku sa chodí mesiac na prax, vo štvrtom už každý týždeň - jeden deň. Kto by preplácal študentom cestovné? v jednotlivých mestách idú alebo do nemocnice, alebo aj do súkr. labákov. vybavuje škola.
Vybrala by som školu bližšie k bydlisku.

anonym_43f040
Včera o 12:36

@kia241 do Trnavy ak nema jednotky je problem sa dostat nakolko pomer body za vysvedcenie a body za prijimacky je neporovnatelny. Z prijimaciek max 40 bodov a za vysvedcenie cez 400.Ak si pozries minule roky kolko malo posledne prijate dieta bodov tak je to cez 400.Potom sa to mozno kusok posunulo ale hranica okolo 400 je tam.My sme sa nedostali a to sme mali 1 a 2.

anonym_0282f8
Včera o 12:47
@anonym_43f040

@kia241 do Trnavy ak nema jednotky je problem sa dostat nakolko pomer body za vysvedcenie a body za prijimacky je neporovnatelny. Z prijimaciek max 40 bodov a za vysvedcenie cez 400.Ak si pozries minule roky kolko malo posledne prijate dieta bodov tak je to cez 400.Potom sa to mozno kusok posunulo ale hranica okolo 400 je tam.My sme sa nedostali a to sme mali 1 a 2.

@anonym_43f040 u nás brali aj body v monitora. ale áno túto školu a odbor si dávajú žiaci ako náhradnú školu - pre prípad že sa nedostanú na lepšie gymn. napr. bilng. takže sa to zvykne potom posúvať.
u nás berú každý rok 18 žiakov z celého kraja.

kia241
autor
Včera o 13:20
@anonym_43f040

@anonym_43f040 no ak správne počítam a dcera ma napr.uz teraz 114bodov z Bio za 7.a 8.roč a este berú prvy polrok z 9, a majú max.96 počet bodov z Bio., tak to ma ako kritérium splnené už?teda dobre tomu rozumiem? To isté aj z matiky ...zo slovenčiny ma 18 známok to sa mi nechce pociatat🙂

kia241
autor
Včera o 13:27
@anonym_0282f8

čo sa týka praxe, u nás si nahlasujú prax študenti v mieste bydliska. V treťom ročníku sa chodí mesiac na prax, vo štvrtom už každý týždeň - jeden deň. Kto by preplácal študentom cestovné? v jednotlivých mestách idú alebo do nemocnice, alebo aj do súkr. labákov. vybavuje škola.
Vybrala by som školu bližšie k bydlisku.

@anonym_0282f8 cize ak bude na internáte v TT tak pravdepodobne prax si bude riešiť v Trnave ..lebo Se nema nejak na vybratie mame tu len polikliniku

anonym_0282f8
Včera o 13:40
@kia241

@anonym_43f040 no ak správne počítam a dcera ma napr.uz teraz 114bodov z Bio za 7.a 8.roč a este berú prvy polrok z 9, a majú max.96 počet bodov z Bio., tak to ma ako kritérium splnené už?teda dobre tomu rozumiem? To isté aj z matiky ...zo slovenčiny ma 18 známok to sa mi nechce pociatat🙂

@kia241 to sa nedopočítaš. stačí aby tí pred ňou mali samé jednotky , spravili lepšie prijímačky, + monitor a už to nevychádza.

anonym_0282f8
Včera o 13:41
@kia241

@anonym_0282f8 cize ak bude na internáte v TT tak pravdepodobne prax si bude riešiť v Trnave ..lebo Se nema nejak na vybratie mame tu len polikliniku

@kia241 žiadny súkromný labák? Nič? Nemocnica je ako ďaleko od vás - môže tam chodiť.

kia241
autor
Včera o 14:03
@anonym_0282f8

@kia241 žiadny súkromný labák? Nič? Nemocnica je ako ďaleko od vás - môže tam chodiť.

@anonym_0282f8 nemocnica ,,Najbližši"Skalica,Myjava,

kia241
autor
Včera o 14:03
@kia241

@anonym_0282f8 nemocnica ,,Najbližši"Skalica,Myjava,

@kia241 30min.

kia241
autor
Včera o 14:10
@anonym_0282f8

@anonym_0282f8 navstevujes prosim ta túto školu?aj odbor?vdaka

anonym_43f040
Včera o 21:32
@kia241

@kia241 kriteriam vyhovela ale na to aby ju vzali je to strasne malo.Pred nou budu deti so 400 bodmi.Uz dieta ktore ma "len" 300 nema sancu.Oni maju na stranke vzorec podla ktoreho rataju tie body.Moja mala zo ZS skoro 300 bodov plus prijimacky a ostala dost pod ciarou.