icon

Aké sú skúsenosti s tromi deťmi?

15. feb 2024

Ahojte prosím Vás aké to je mať tri deti? Dakujem

Strana
z2
deti95060810
15. feb 2024

tak isto ako aj štyri...😉

lulu0123
15. feb 2024

Krasne a tazke zaroven.

autor
15. feb 2024

@deti95060810 neblázni štyri by som nezvládla ani za svet 🤣

autor
15. feb 2024

@deti95060810 neblázni štyri by som nezvládla ani za svet 🤣

katkakh
15. feb 2024

Take ako 2.podla toho aky vekovy rozdiel.

autor
15. feb 2024

@katkakh každé rozdiel tri roky

luu1122
15. feb 2024

narocne, ja mam 5, 3 a 1. a teda idem v kuse. 😃

autor
15. feb 2024

@luu1122 dá sa to zvládať aj finančne? Z toho mám asi najväčší strach

kacena4
15. feb 2024

lahsie ako mat 1

luu1122
15. feb 2024

nepocitujem, ze by tretie dieta bolo nejako extremne financne narocne a to kupujem nove veci, kedze tretie som neplanovala tak som vsetko davala prec. co to male realne potrebuje. ja tretie dokonca kojim, prve dve sa mo nepodarilo. Plienky a lieky. Teraz uz po starsej nieco odkladam. neviem toho by som sa asi moc nebala to pride ked bude starsia. Skor tie vsetky choroby so skolky co nosia 😃 choroba troch deti je vzdy zaujimava a hlavne najmensia ma vzdy vsetko najhorsie. A hlavne ja som sama s priatelom. Nam nikto nepomaha ani babky ani nemam nikoho takeho, ze cas a vsetko musime planovat. 🙈 uz ked su tie deti vacsie je to mozno lepsie ale ja mam maly vekovy rozdiel

galganka
15. feb 2024

Väčšie auto, viac kufrov, ťažšie sa hľadá dovolenka, chce to lepší time manažment,... A zase kopu vecí podedia, starší na chvíľu zabavia najmenšiu, nepotrebujú nás na hru, v detských kútikoch mali prevahu nad zlerobičmi, odvážnejší súrodenec potiahol zakríknutejšieho...

autor
15. feb 2024

@luu1122 tak s tým pomáhanim sme na tom rovnako tiež nemáme nikoho. Ja mám dve mala má 5 rokov a malý má 2,5 roka zatiaľ. Prosím ťa a ako fungujete napr v obchode alebo na prechádzke?

mirka807
15. feb 2024

Je to o systeme, ja mala 1 a zrazu prisla k dalsim 3 cize smahom ruky som mala 4. Ked najdes system a sposob ide to, ale pravda nie vzdy je to jednoduche 😀

luu1122
15. feb 2024

nechodim s nimi, ja ked mam zdrave deti su v skolke. Stredny syn zacal od 2 v sukromnej. lebo mna by asi porazilo 😃 mozno ma niekto ukamenuje ale fakt toto bolo najlepsie rozhodnutie a maly sa dokonca sam pytal. Zvladal to super, cize kym su v skolke riesim obchod. A na prechadzku s takymito malymi detmi nehrozi sama. chodim na dvor nastastie byvame v dome alebo musim zlanarit priatela. Skusala som sama ale moje deti su v stave, ze 100
poviem a nepocuvaju. Svoj svet… cize toto je problem u nas. S 2 ked idem pohoda ale ked mam dvoch starsich vymyslaju 😃

siska25
15. feb 2024

Ja mam 4 a myslim, ze to zvladame, teda zatial ziju deti aj rodicia😀. Pre mna bolo najtazsie, ked som mala 2 deti. Maly rozdiel, stavali sme dom, muz v robote, byvali sme docasne u svokry. Pri 3 a 4 to bolo pre mna ovela lehsie. Ci sa to da zvladat finance je velmi individualne. Zalezi od prijmu rodiny, narokov a pod. Niekomu staci dovolenka niekde na chate, niekomu letecky k moru. To su podla mna tie najvacsie financne rozdiely medzi 4 clennou a viacclenou rodinou. My detom doprajeme dost zazitkov. Co sa tyka bezneho dna, tak chce to organizaciu, potom to ide, aspon u nas. Ja napriklad beriem deti vsade, ak muz nemoze strazit, chodim s nimi aj na velke nakupy potravin. Minule sme sa u doktorky smiali do sestrickou. Boli tam s takym malym babom 4 dospeli. Sestricka, ze vidite a vy chodite zas opacne, 1 dospely a 4 deti.

autor
15. feb 2024

@siska25 tak to je super 😀ja mám dilemu jak s tromi do obchodu kedze všade chodíme spolu všetci 😀moji dvaja sú aktuálne hluční raz vrieska jeden potom druhý a ľudia len zazeraju tak rozmýšľam ako sa to dá s tromi ísť do obchodu napr

daniela2202
15. feb 2024

Samovražda

luu1122
15. feb 2024

@daniela2202 😂😂😂 vystizne 🤣🤣🤣🤣

luu1122
15. feb 2024

@daniela2202 ale ked tu citam tie mamicky tak ai pripadam cudna. 😂😂🤣😂

galganka
15. feb 2024

S dvomi som chodila so surodeneckým kočíkom, s tromi, kým boli menší a nevládali toľko, tak s vozíkom. My sme chodili a aj chodíme von od rána, až so tmy, keď sa dá. Ja si neviem predstaviť, byť "limitovaná" počtom detí. Proste mám doma tri, tak idem s tromi. 😂🤷🏼‍♀️

luu1122
15. feb 2024

@galganka hej ale ked pozeram mas velke deti uz aspon tie 2, ta 10 rocna ma uz asi aj rozum a je niekde inde. Ako ked mas 5,3 a 1. U nas ta starsia navadza mladsieho 🫣

autor
15. feb 2024

@galganka ja si tiež neviem predstaviť nechodiť s deťmi len kvôli počtu napr. Iba teoreticky rozmýšľam aké je to ísť s tromi do obchodu alebo na prechádzku

galganka
15. feb 2024

Normálne, najmenšie posadíš do košíku, zvyšné naložíš do košíku dnu a nakupuješ. Hotovo. Ak mal niektorý zlý deň, žiaľ museli sme odísť a skúsiť to neskôr, prípadne podplatiť koláčom, či rožkom. 🤷🏼‍♀️😂

galganka
15. feb 2024

@luu1122 5 a tri sú cez deň v škôlke a cez víkendy môžete trénovať. S tatom, potom bez neho. Tiež som chodila s jeden a pol ročnou a novorodencom sama. Alebo so 7, 6 a novorodencom. A potom najmenšia začala behať a odvtedy sa im chce vo všetkom vyrovnať, čo situácie občas jemne komplikuje... Všetko to chce len cvik a manažment. Teraz už je to pohoda, už sú veľkí. Začiatky boli o treningu a vysvetľovaní. Prečo nemôže najstaršia na kolotoč s mojim doprovodom, lebo máme aj prostredného a kočík, prečo nekúpime hento, prečo nejdeme tam, prečo, ak mi nedajú cez cestu ruku, tak im tú ruku zdrapnem a prenesiem ich vo vzduchu, aj keby revali na ratu., prečo sa v autobuse nemôžu posadiť každý inam, ale chcem ich mať na hromade ..

luu1122
15. feb 2024

@galganka ja toto chapem ale my byvame od sveta daleko 😃 ja ked idem peso musime slapat extrmne vela a kopce. chodila som nosic na chrbte stredny syn, kocik a najstarsia peso. Ono sa to da ale zalezi od deti, zalezi kde kto byva. Ja mam ihrisko daaaaaleko naozaj. cize vacsinou autom. Deti sa trenuju volakedy mi najstarsia usla so skolky kym som zobrala dvoch mensich. a ucitelka vybehla… teraz uz pekne prejde ked jej poviem. Ale zas nie je vsetko med lizat. urcite to bude lepsie ked bude mat 10 ale zas viac starosti co sa tyka ucenia atd… cize ja sa klaniam vsetkym co maju dobre deti a veeeeela trpezlivosti ❤️

autor
15. feb 2024

@galganka ďakujem normálne si ma ukludnila 🙂 lebo v poslednej dobe si v obchode pripadám ako najhoršia na svete zato že malý papa rohlík a staršia sedí v kosiku a hra sa

galganka
15. feb 2024

@luu1122 my sme mali "šťastie" ma najstaršiu. Keď si odmyslím zdravotné problémy, ona bola ako za odmenu. Niektorí ľudia volajú "neposlušné" deti "živá antikoncepcia", tak my sme ju volali akože naopak, že je "živá koncepcia". 😂 S ňou to bola ozaj malina. Jako hej, aj povystrájala, aj brčky nám vyrovnala, ale keby sa prvý narodil prostredný, tak asi nie som hneď v jeho 10 mesiacoch znova tehotná, lebo by som nestíhala nad takým ani uvažovať. Ten nám to vynahradil jedovaním, o zem hádzaním, revoooom na raty... Ale, našli sme si spoločnú cestu a večer sa vždy pritúlil a všetko bolo zabudnuté... 😂 A tretia, tá je ich mix, akurát je to boss. Takže sme všetci v prdeli. 😂

basska_b
15. feb 2024

Praveze mam pocit, ze odkedy su traja, robia na verejnosti mensiu hanbu, ako ked boli dve. Ako, tazsie je ich udrzat v klude v uzavretom priestore, napr. vlak, bus, cakaren, kancelaria. To sa mi lepsie dari, ked ich je menej. Ale takto na prechadzke ci v obchode pohoda. Ved tam je vela zaujimaveho. Obzeraju veci, nakladaju do kosika... a ja si okoloiducich ani nevsimam, bo mam dost co robit s nimi. A dokonca mi ludia pomahaju! Otvaraju mi dvere, vzdychaju "mate toho dost"... asi tak vyzeram 🤣

galganka
15. feb 2024

Autorka, so zvyšujúcim počtom detí mi aj huba prirodzene narástla, lebo pochopila, že ja si ich musím zastať, nikto iný. Takže nejaké zazeračky, či mali pol rožteku, nedajbože otvorený džús ma nechávali chladnou. 😂 Raz som dokonca nechtiac nezaplatila kocky vo vedierku. Zavesila som ich na háčik na kočíku a pri pokladni na ne zabudla. Cez celý nákupák som sa vracala, keď sme to vonku zbadali a predavačka sa na mne zasmiala, že načo som sa trepala späť. Takže odvtedy rožteky, skrojky chlebíka, či načatu výživku v dm-ke neriešim. A čuduj sa svete, ani jednému z toho neostala trauma a už vedia vydržať. 🤷🏼‍♀️

siska25
15. feb 2024

Tak tie nakupy nie su idealne. Teraz uz je to fajn, ked dcera ma 11. Oni si idu pozriet hracky a ja nakupujem. Alebo ich poslem hladat nejaky tovar. Ked boli traja, tak boli vo veku 1, 4 a 6 a to bolo narocnejsie. Tiez boli hlucni, ale tak ako sa maju naucit spravat, iba treningom. Moj teraz uz 9 rocny mi vkuse utekal. Velakrat som s nim zazila situacie, kedy ma porazalo. On ma ADHD. Ale pre pobavenie. V sobotu som bola nakupovat iba so 6 rocnym. Uz som sa blizila k pokladniam a ze on si ide este lego pozriet. Tak mu hovorim, ze ok, ved ma najde. On je zvyknuty. Len to nevedel jeden pan. Ako ma syn medzi regalmi hladal, vsimol si ho nejaky pan a ten ho hned vzal na informacie. Tak ja pri pokladni. Plny pas tovaru vylozeneho a v tom sa z rozhlasu ozve, aby sa rodicia maleho M. dostavili na informacie. Tak som tam ponho isla, on vyrehotany ako leco. Pytam sa ho, ze co si plakal, ked si ta ujo vsimol. On ze nie. Ujo nevedel, ze my takto nakupujeme bezne🙂.

Strana
z2