Ako a kedy vhodne oznámiť dieťaťu, že bude mať súrodenca?
Ahojte, ako a kedy oznámiť 4,5 ročnému dieťaťu, že príde súrodenec? Predpokladám tak či tak negatívnu alebo rozpačitú reakciu, nakoľko je to dieťa náročnejšie a na nás veľmi naviazané. Rada by som však jeho vzťah k súrodencovi začala usmerňovať dobrým smerom hneď od začiatku. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.
Takže začať poukazovať na ine surodenecke dvojice, aby mu doslo, ze je to normalne... A nehovorit ze bude mat surodenca s ktorym sa bude hravat, lebo bude sklamany, hovorit ze pride uplakane babo, ktore bude len hajat a plakat....
Nemal potom velke ocakavania a bolo to presne to co cakal.... A ze bude moct kocikovat... Jazdil s nim ako s formulou 🤣🤣🤣🙏Maly potom pocul detsky plac raz nad nami a hovori, uz aj oni maju babo 🤣🤣🤣....
Ahoj, je taka detska kniha na tuto temu, vola sa Bobula (Margit Garajszki), my uz mame toto obdobie za sebou, tak by som vedela posunut, ak by si mala zaujem
@vinifred cenu za najhlúpejšiu a najdomýšľavejšiu reakciu vyhráva vinifred 😂👎 ostatným babám vďaka za mnohé skvelé tipy 😊💙

Skor ako sme stihli malemu (4 roky) okolo 5 mesiaca oznamiť zebude mat brata, pytal sa kedy my budeme mat babatko, lebo sa prave narodil jeho kamaratovi brat a suseda ktora ma tiez 4 rocneho uz chodila s velkym bruchom.... A vsetci naokolo boli po dvoch, takze jeho zaver bol ze aj my coskoro budeme... Tak som mu len povedala, dobre, tak na jesen 😝