icon

Ako a kedy vhodne oznámiť dieťaťu, že bude mať súrodenca?

17. sep 2022

Ahojte, ako a kedy oznámiť 4,5 ročnému dieťaťu, že príde súrodenec? Predpokladám tak či tak negatívnu alebo rozpačitú reakciu, nakoľko je to dieťa náročnejšie a na nás veľmi naviazané. Rada by som však jeho vzťah k súrodencovi začala usmerňovať dobrým smerom hneď od začiatku. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

Strana
z2
lsebinka
19. sep 2022

Skor ako sme stihli malemu (4 roky) okolo 5 mesiaca oznamiť zebude mat brata, pytal sa kedy my budeme mat babatko, lebo sa prave narodil jeho kamaratovi brat a suseda ktora ma tiez 4 rocneho uz chodila s velkym bruchom.... A vsetci naokolo boli po dvoch, takze jeho zaver bol ze aj my coskoro budeme... Tak som mu len povedala, dobre, tak na jesen 😝

lsebinka
19. sep 2022

Takže začať poukazovať na ine surodenecke dvojice, aby mu doslo, ze je to normalne... A nehovorit ze bude mat surodenca s ktorym sa bude hravat, lebo bude sklamany, hovorit ze pride uplakane babo, ktore bude len hajat a plakat....
Nemal potom velke ocakavania a bolo to presne to co cakal.... A ze bude moct kocikovat... Jazdil s nim ako s formulou 🤣🤣🤣🙏Maly potom pocul detsky plac raz nad nami a hovori, uz aj oni maju babo 🤣🤣🤣....

mariadarina
19. sep 2022

Ahoj, je taka detska kniha na tuto temu, vola sa Bobula (Margit Garajszki), my uz mame toto obdobie za sebou, tak by som vedela posunut, ak by si mala zaujem

mirka969
19. sep 2022

@1mina vdaka aj nas ma 3roky a surodenec pribudne vo februari tak uz ho na to chcem pripravovat 😊😊

1mina
19. sep 2022

@mirka969 jej aj my sme mali tak podobne 🙂 ano to je super, aj ja som jej tak stale hovorila popredu, citali sme 🙂

autor
19. sep 2022

@vinifred cenu za najhlúpejšiu a najdomýšľavejšiu reakciu vyhráva vinifred 😂👎 ostatným babám vďaka za mnohé skvelé tipy 😊💙

Strana
z2