icon

Ako vysvetliť dieťaťu chorobu súrodenca?

Včera o 14:27

Ahojte. Moje staršie dieťa má autizmus atď. V skratke psychické problémy. Staršie má 7r a mladšie 6r. Mladšie dnes prišlo z otazkou, ci on je ako ostatné deti, alebo ho tiež neposlúcha hlavička a srdiečko. Keďže staršie býva smutné, že robí aj to čo nechce. Tak som to vysvetlila takto. Ale nečakala som takéto otazky od mladšieho. Mladší hovorí, že tiež býva zlý, a otázky potom či je ako ostatné deti, alebo tiež ho neposlúcha.... . Ako ste vysvetlili mladším deťom, že súrodenec má problém? Ako mladší tým od malička ,,trpí", a nechápe prečo staršie nemusí do školy keď ma svoje stavy a on do škôlky musí... Viete mi niečo poradiť, tie čo máte skusenosti. Ďakujem

kacena4
Včera o 14:47

tiez mam rok rozdiel medzi nimi (starsi PAS mladsia nie) vysvetlila som to narovinu ma dg. je chory v com je problem a ze jeho stavy nie su umyselne ale tak ako ak je niekto chory a musi byt na voziku ci nosit okuliare tak on je chory ale nie je to vidiet len na jeho spravani... dcera si vela vytrpela od syna neskor sme radsej vyhladala psychologa ktory pracoval aj s nou aby v detskom svete dokazala pochopit preco on moze a ona nie... drzim palceky

autor
Včera o 15:00
@kacena4

tiez mam rok rozdiel medzi nimi (starsi PAS mladsia nie) vysvetlila som to narovinu ma dg. je chory v com je problem a ze jeho stavy nie su umyselne ale tak ako ak je niekto chory a musi byt na voziku ci nosit okuliare tak on je chory ale nie je to vidiet len na jeho spravani... dcera si vela vytrpela od syna neskor sme radsej vyhladala psychologa ktory pracoval aj s nou aby v detskom svete dokazala pochopit preco on moze a ona nie... drzim palceky

@kacena4 ako aj ja s mladším chodím posledného pol roka ku psychologičke. Ale táto otazka ma zarazila