icon

Ako zvládať rozdiely vo veku medzi súrodencami?

2. jan 2026

Máte tu prosím niekto deti vo veku chlapec skoro 8 a dievča skoro 3?
Ako si vychádzajú ?
Ja mám pocit že už nezvladam výchovu , neviem už fakt ako na syna … neviem či je to nejaké momentálne obdobie v jeho veku alebo kde robím chybu 😭

svetlonos
2. jan 2026

@anonym_autor
osemricnym chalolanom zacina puberta zial. Brutalne vystrelovanie testosteronu. Samy chudata nevedia co so sebou. Zbehni za psychologom, nech ti pivie ako soravne reagovat. Pevne nervy, trpezlivost a vela lasky prajem.

autor
2. jan 2026
@svetlonos

@anonym_autor
osemricnym chalolanom zacina puberta zial. Brutalne vystrelovanie testosteronu. Samy chudata nevedia co so sebou. Zbehni za psychologom, nech ti pivie ako soravne reagovat. Pevne nervy, trpezlivost a vela lasky prajem.

@svetlonos naozaj takto skoro ? 🥺 bude mat 8 ešte len vo februári … och .. ďakujem

anonym_4b6bb5
2. jan 2026

@anonym_autor kde je vlastne problém? Čo robí syn? U nás je to opačne, dcéra o 5,5r staršia od syna. Neboli problémy ani keď mala dcéra 8 ani keď mala 18

anonym_5d312f
3. jan 2026

@anonym_autor v čom konkrétne je problém? Ako prijal sestru, keď sa narodila?

svetlonos
3. jan 2026
@anonym_autor

@svetlonos naozaj takto skoro ? 🥺 bude mat 8 ešte len vo februári … och .. ďakujem

@anonym_autor
ano naozaj, pozri podkast od Jan Halda, ma toho viac.

autor
Včera o 19:44
@anonym_5d312f

@anonym_autor v čom konkrétne je problém? Ako prijal sestru, keď sa narodila?

@anonym_5d312f prijal ju za mna super. On sa na ňu tešil, prihováral sa jej do bruska, staral sa o ňu keď mal 5,6 a teraz poslednej dobe ako má 7 (zachvilu skoro 8) sa to uuuplne zmenilo. Celé jeho správanie.. akoby odkedy mala začala byt viac taka že sa zahrá sama výprava , sa to zmenilo..

Je na ňu zlý. Keď niečo vezme alebo drgne mu nahodou do niečoho kričí po nej, hovorí jej ako ju neznáša, že je to najhoršia sestra, žeby mu bolo jedno keby ju nemáme, keby sa jej niečo stane… na seba syn taktiež furt hovorí že je najhorsi , že nič nevie, že je škaredý a samé negatíva… je to strašne vyčerpávajúce snažiť sa naviest ho k pozitívnym myšlienkam o sebe, vytvoriť medzi nimi pekný vzťah… neviem už ako stym pracovať aby dobre bolo a mrzi má to

anonym_5d312f
Včera o 19:54
@anonym_autor

@anonym_5d312f prijal ju za mna super. On sa na ňu tešil, prihováral sa jej do bruska, staral sa o ňu keď mal 5,6 a teraz poslednej dobe ako má 7 (zachvilu skoro 8) sa to uuuplne zmenilo. Celé jeho správanie.. akoby odkedy mala začala byt viac taka že sa zahrá sama výprava , sa to zmenilo..

Je na ňu zlý. Keď niečo vezme alebo drgne mu nahodou do niečoho kričí po nej, hovorí jej ako ju neznáša, že je to najhoršia sestra, žeby mu bolo jedno keby ju nemáme, keby sa jej niečo stane… na seba syn taktiež furt hovorí že je najhorsi , že nič nevie, že je škaredý a samé negatíva… je to strašne vyčerpávajúce snažiť sa naviest ho k pozitívnym myšlienkam o sebe, vytvoriť medzi nimi pekný vzťah… neviem už ako stym pracovať aby dobre bolo a mrzi má to

@anonym_autor smer psycholog

anonym_a53ee7
Včera o 20:04

Tiež by som volila psychológa. Tu nie je problém ich vzťah ale synov pohľad samého na seba. Zjavne má problém a vybíja si to na sestre. Treba zistiť, čo ho trápi. Má kamarátov, nie je šikanovaný v škole?

senta_sofia
Včera o 20:13

@anonym_autor nemoze si na nej ventilovat nejaky komplex zo skoly? Ja som si vsimla, ze ked najstarsi zacal chodit do skoly, odkukal od spoluziakov kraviny a potom si z malych robil pokusnych kralikov. Inak si nemyslim, ze je to vekovym rozdielom, skor povahami. Mala si uz asi nenecha tiez, aj to sa mu mozno paci, ze ju naserie.

ria_sprout
Včera o 20:21

Podľa toho ako sa vidí on sám, by som povedala že bude problém v škole a vybíja si to na niekom blízkom - surodencovi. To nie je že by ju nemal rád, ale že posúva zle emócie k niekomu kto je slabší a ventiluje sa. Určite by som volila psychológa, poradí ako nasmerovať jeho hnev správne, pomôže so zistením čo sa deje a naučí správne komunikovať s dieťaťom. Prinesie to úžitok všetkým, tebe aj deťom

sonicka19983
Včera o 20:22

@anonym_autor ja mám deti 10 (dcéra ) a 5 (syn) a posledné dva roky neskutočne boje medzi nimi...tu ide skôr o povahy dcéra baran a syn býk čiže obaja tvrdohlaví a k tomu citliví a vnímaví a ešte aj iné pohlavia.. strašia veľa krát neodhadne svoju silu a buchne...pomáha iba veľa objímania lásky vysvetľovania... uisťujeme oboch že ich ľúbime rovnako... zisťovali sme aj školu ale tam všetko ok... staršej začína puberta ale taká už ozajstná 😅