Ako zvládnuť príchod súrodenca k trojročnému dieťaťu?
Ahojte, čakám bábätko a mám aj malé dieťa čo bude mat 3 roky keď sa narodí bábätko.
Stále rozmýšľam aké to bude, ako sa cítia tie staršie deti. Babo nebolo plánované ale prišlo to samé. Ako ste to zvládli vy a vaše dieťa?
Teraz mame obdobie hraníc alebo najmä stále na rukách a pozornosť. Možno mám len zbytočný strach ale zaujímajú ma vaše skúsenosti. Niekedy mi je ľúto že sa potom staršiemu nebudeme venovať na 100%
Mám medzi deťmi rozdiel rok a pol a tiež som sa tým trápila aby sa necítilo odstrcene to staršie . Všetko som robila tak aby aj to staršie bolo pri mne keď som sa venovala mladšiemu
Tak ja ako to decko som to nezvládla😂
Samozrejme,že si to nepamätám,viem to iba z maminého rozprávania,vraj som kričala,že ju nechcem,že ju hodím do mixéra a vyhodím von oknom,lebo ma oklamali a ja som bola pripravená na brata😂😂😂
@anonym_bbdac0 že do mixéra 😂😂😂😂😂
Sto zien ti tu moze napisat sto skusenosti a tvoje dieta to prijme uplne inak..🤷♀️
Moj mal 2,5 ked sa narodil maly, uz fungujeme takto 4 mesiace a je to super.. samozrejme, su aj horsie dni, ale vacsinou je to fakt super. Starsiemu ale stale venujem dost casu, neodstrkujem ho, chodime spolu vsetci traja na prechadzky atd… mam vycleneny aj cas, kedy sme sami len on a ja.
Kamoska ma zas uplne opacnu skusenost - deti v podobnom veku, starsia dcera mladsiu dceru neprijala, a uz 4 mesiace maju doma peklicko..
ano mas zbytocny strach, 3r nie je male dieťa (to je 1r). 3r uz rozumie chsoe, vie sa vyzliect, obliecť, najest, vycikat.... neboj zvládneš to v pohode su len 2 (deti) pre kazde mas 1 ruku 😍 a 1 srdce s nekonecnou laskou a starostlivostou. dieta nepotrebude tvoje 100% venovanie, neskor sa bude tesit s hrania sa so súrodencom

Tak ja ako to decko som to nezvládla😂
Samozrejme,že si to nepamätám,viem to iba z maminého rozprávania,vraj som kričala,že ju nechcem,že ju hodím do mixéra a vyhodím von oknom,lebo ma oklamali a ja som bola pripravená na brata😂😂😂