Ako zvládnuť súrodeneckú rivalitu pri narodení bábätka?
13. dec 2024
Ahojte, máte prosím niektorá vekový rozdiel medzi detmi 6r? ako zvládlo Vaše provorodené dieťa príchod bábätka? veľmi si to neviem predstaviť, nakoľko dcérka je na mňa veľmi naviazaná, v poslednom čase hovorí len o tom či ju už nebudem ľúbiť...že ona bábätko nechce.....ona chce len maminku a tatinka....
Absolutne bez problemov. Od 3 rokov si zelal brata. Ked sa narodil, mal 7 rokov a bol z neho velky brat, ochranca, pomahal ako sa dalo a stale maju pekny vztah.
medzi mojimi je 5,5 roka a starší syn zvládol malú sestru bez problémov, dokonca by som povedala ukážkovo. Ako to zvládne tvoja dcéra, je len na tebe. Máš 9 mesiacov na to, aby si ju na to správne pripravila

Ahoj, v máji budeme mat tiež bábätko, dcerku, syn bude mat 5,5 r, či sa teší neviem, najviac rozpráva o plakani, ale to sme si vysvetlili ze kúpime dobrý cumel 🤭
Manžel s nim ma super vzťah, často bývajú spolu, aj na niekoľko dní, o nudu sa u staršieho nebojím. Skôr tiež o taky pocit ze ho odsúvam, že už nebudem len jeho, no zaroven aby chapal ze ja sa nezmenim, a dokonca naopak, ze ostanem doma a nepojdem do roboty, budem sa o nich dvoch starat ☺️. Žiarlivosť príde, je to normálne, už len podchytiť v akej miere a vytvoriť hranice hneď od začiatku.
Keď sme si vysvetľovali pôrod, pobyt v nemocnici, že príde bábätko pozrieť, povedala som mu ze mam tajomstvo. Ze bábätko vždy donesie darček staršiemu surodencovi a môže si želát co by chcel. Chápe ze babo nejde samo do obchodu, že ho kúpime my s ockom, chápe vyznam ze akože bábätko, a to sa mu zapáčilo. Aj rodine nakazem nekupovat okazale dary iba dieťaťu, ale aby mysleli s malickostou aj na syna. Chcela by som príchod súrodenca prijať tak pozvoľne najviac ako sa dá 🍀 som sa rozpisala lebo to vlastne prvýkrát riešim takto "nahlas" 🙂 držím palčeky, ozvi sa ako to dopadlo.. kedy sa vám ma malé narodiť?