Aký vekový rozdiel je ideálny medzi deťmi?
Ahojte aký máte vekový rozdiel medzi deťmi?
Syn má 5,5 roka a chceli by sme druhé.
Je to už veľký rozdiel alebo sa ešte aj zahrajú spolu?
@anonym_autor ja mám medzi prvým a druhým 3 roky a sú super parťáci. Teraz majú 15 a 12 a k tomu máme týždňové bábätko. Je mi jasné, že to bude taký jedináčik, aj keď ho obaja veľmi ľúbia
Ja mam s jednym bratom rozdiel 5,5 roka, s druhym 16 a pol, nemame si co povedat. Uplne ina generacia, mozno ked budem mat brat 30 tak sa pobavime, ale urcite sa spolu hrat nebudu.
@anonym_autor V pohode. Mám rozdiel 10 rokov a zabavili sa vždy.
@anonym_autor 5 rokov rozdiel zahraju sa aj sa pohadaju a potom zas su spolu.....
My mame rozdiel 5 rokov a nezahrajú sa vôbec… staršia ma úplne iné záujmy. Odkedy bola mladšia taká, že sa chcela hrať, tak vždy jej to skôr vadilo a teraz je staršia už v puberte, tak obzvlášť…
Prakticky, ak sa vam narodi druhe, bude mat syn uz ku 7 rokom. S mladsim sa bude dat hrat realne cca od 2rokov, myslis ze 9 rocny sa s nim nejak specialne prehra? Nie... Ale to neznamena ze ho nebude mat rad a ze nebudu partaci a syn nebude Tvoj velky pomocnik.
Vsetko ma plusy aj minusy. Ja mam medzi detmi 1 rok - ano, zahraju sa spolu 😅
@anonym_autor tak pokým ešte otehotnies a porodis, tak to bude už možno 6,5 roka rozdiel, to už je dosť. My máme 5 rokov presne a vedeli sa spolu zahrať, aj teraz sa ešte občas zahrajú, aj keď starší má už 15 a už sa mu veľmi nechce. Ale zase ma to aj svoje výhody. U nás napríklad nebolo žiadne ziarlenie, starší chodil do škôlky, čiže mala som čas užiť si bábätko. Držím palce.
Ja mam rozdiel 7,5 roka, starsie dieta ma uz 13 a mladsie bude mat 6, lubia sa, vedia si najst aj spolocne aktivity, ked je starsie dlhsie prec mladsie je smutne, kazde ma svoju izbu a svoju postel, ale najdradsej zaspavaju spolu. Naopak ja som si s o rok starsou sestrou nasla cestu k sebe az v dospelosti, tak neviem cim to je
Mam 7 skoro ren starsi pomaha,neziarli takze mam cas sa venovat malemu bez stresu
@anonym_autor ja mám medzi prvým a druhým 3 roky a sú super parťáci. Teraz majú 15 a 12 a k tomu máme týždňové bábätko. Je mi jasné, že to bude taký jedináčik, aj keď ho obaja veľmi ľúbia
@marhulka13 ja mám tiež ten vek chlapec a dievča a teda najbližší sú spolu na výletoch a dovolenkách, doma si každý rieši svoje a svojich kamosov.Teraz sú vo veku keď si robia zle🫣ale áno, od malička boli super spolu kamosi..
5,5 rocny rozdiel. A nikdy to nefungovalo. Ale podla mna velmi zavisi aj od vychovy zo strany rodicov, ako ten vztah naviguju...
Ja si myslim, ze rozdiel veku az tak neurcuje, ci si deti budu rozumiet. My s bratom 2,5 roka rozdiel. Nikdy sme sa ako deti nehrali. Jedine sme na seba ziarlili a ratali, komu kupili viac, a vycitali rodicom obaja ze maju toho druheho radsej. Nikdy sme si cestu k sebe nenasli. Podla mna je to aj vychovou. Od mala nas cez prazdniny rozdelovali po jednom k dedkovcom, oddelovali nas kazdeho do svojej izby. A hlavne krik a bitky u nas boli na dennom poriadku. Ja si myslim, ze v rodine, kde sa rodicia lubia, nie su hadky a krik, a najma nerozdeluju deti cez prazdniny, ale ucia deti prazdninovat spolu si tie deti cestu k sebe najdu, a lubia sa.
@marhulka13 aj ja mám trojročný rozdiel a baby sú najlepšie kamošky ...dúfam, že im to ostane navždy
Ja si myslim, ze rozdiel veku az tak neurcuje, ci si deti budu rozumiet. My s bratom 2,5 roka rozdiel. Nikdy sme sa ako deti nehrali. Jedine sme na seba ziarlili a ratali, komu kupili viac, a vycitali rodicom obaja ze maju toho druheho radsej. Nikdy sme si cestu k sebe nenasli. Podla mna je to aj vychovou. Od mala nas cez prazdniny rozdelovali po jednom k dedkovcom, oddelovali nas kazdeho do svojej izby. A hlavne krik a bitky u nas boli na dennom poriadku. Ja si myslim, ze v rodine, kde sa rodicia lubia, nie su hadky a krik, a najma nerozdeluju deti cez prazdniny, ale ucia deti prazdninovat spolu si tie deti cestu k sebe najdu, a lubia sa.
@anonym_18b4ba Surodenecke vztahy vzdy zavisia od rodicov.
@anonym_35f143 a s týmto sa nedá úplne súhlasiť.
@anonym_35f143 Ja si to tiez myslim. Nasi rodicia sa len hadali, a nelubili sa. A vsetko sa to prenasalo na nas deti. Ako rodicia nemali ziaden vztah, tak ani my deti. A tak to aj ostalo. Uz sme davno dospeli obaja.
@anonym_35f143 a s týmto sa nedá úplne súhlasiť.
@marhulka13 Tvoje deti asi nemaju medzi sebou dobry vztah, vsak?
@marhulka13 Tvoje deti asi nemaju medzi sebou dobry vztah, vsak?
@anonym_35f143 moje chvalabohu áno, no máme v rodine štyroch súrodencov, traja držali vždy spolu, ten jeden bol rebel. Prečo práve ten jeden sa nevedel zmestiť do kože?
@marhulka13 ja mám tiež ten vek chlapec a dievča a teda najbližší sú spolu na výletoch a dovolenkách, doma si každý rieši svoje a svojich kamosov.Teraz sú vo veku keď si robia zle🫣ale áno, od malička boli super spolu kamosi..
@anonym_6919e7 aj moji sa pohádajú, starší chlapec, mladšie dievča, no oni si vkuse spolu, dokonca spoločných kamarátov majú. No dokedy takto budú ťažko povedať.
@anonym_autor Podla mna je to uz vela. Mam rozdiely aj aj. Cize mam deti aj s rozdielom 1r.5mes. A mam deti aj s rozdielom 6r. Takze viem to porovnat. Za mna, urcite lepsie mat deti po sebe. Moj nazor, do 2rokov max. aby to boli rovesnici, aby mali spolocne zaujmy, spolocne sa tahali spolocne sa hrali, skratka aby boli na jednej vyvovojovej vlne. Narocnejsie pre rodicov ale pre deti je to ovela lepsie.

@anonym_autor Nie, uz sa nezhraju. Este ani tehotna nie si. Nevravim, ze o seba nikdy nezavadia, ale budes mat 2 jedinacikov.