Budeme mať ďalšie bábätko
Ahojte. Máme 2 ročnu slečnu. A na ceste ďalšieho drobca. Ide o to že naše okolie buď má 1 alebo žiadne deti. Aj naše bolo neplánované. Cítim sa kus divne,jasné..tešíme sa..len sa bojím že sa budú na nás inak pozerať...aj ja som z 2 súrodencov a priateľ z 3..ale teraz je to akosi inak moderné je mať 1 a neviem ako sa zachová naše okolie..
@h2 ano, mas pravdu
A okolie bude vychovávať a živiť Tvoje deti? To čo je za argument, že okolie si myslí, čo na to okolie... nechápem. Na okolie sa môže vys**ť a bude sa Ti ľahšie žiť. Gratulujem ☺️
To ze niekto nema deti alebo max jedno mozno nie je preto ze je to moderne ale je to ich rozhodnutie resp aj “neplodnost” alebo nieco ine. Takze neviem osobne by som to takto nedavala na kopu.
V mojom okoli su prave rodiny ktore maju 2-3-4deti. A ak je to menej tak len zo zdravotnych dovodov. Resp sa im nedari pocat.
Pane Boze, mame 4 😅🤣.
Standard su 2 deti, idealne parik, to kto kvoli 2 detom dokaze divne pozerat 🤪 🤣.
Podla mna je zas moderne 3 az 4.;D
Teraz je "moderne" je odveci pojem.... niekde je moderné mat 8 deti v jednej izbe a nemoct ich uzivit... sprav si svoju vlastnu modernost s 2 detmi, peknou vychovou a peknym vztahom ako rodina a na reci okolia sa zvysoka vy***
@h2 toto je tu na MK hrozne popularny nazor, a tiez vobec nechapem preco 🙈 niektore su tu dokonca schopne sa rozist so super chlapom len kvoli tomu, ze ich do 4.roku vztahu nepoziada o ruku a nezacne vyberat menu na svadbu a vyzdobu.
Tiez sa netuzim vydavat a mam v okoli vela takych zien, ktore sa nejdu zblaznit za svadbou. Keby som to pozadovala od kazdeho priatela, s ktorym som bola v dlhsom vztahu, tak som uz minimalne 3x rozvedena a chystala by som dalsiu svadbu.
@hankab Netreba to riešiť. Pre niekoho je celoživotný sen svadba a nechápe, že niekto iný taký chtíč nemá, nepotrebuje ju, nerieši ju a je spokojný aj bez nej. Veľa žien hľadí na ženy ktoré niesu vydaté cez prsty, domýšľa si a samé síce vydaté s papierom a fotkami v šuflíku, ale nešťastné. Tak isto ako niekto nepochopí, že niekto nechce mať deti. Bola by som zvedavá kolko žien by sa skutočne aj vydalo ak by neexistoval žiadny rozvod, možno samé by radšej cúvli ak by vedeli že cesta späť neexistuje a prestali by riešiť ostatných 🙂
Nastastie doba sa posúva a síce sú medzi nami ľudia čo budú riešiť tieto veci, ale je ich čoraz menej.
A ja ze to len my co chceme ostat pri 1 dietati sme divni. Tak uz aj vy, s dvomi kusmi? No to je doba. 😅
@ariannazara presne som chcela napísať ze my máme jedno a sme podivini lebo "všetci okolo" majú 2 a viac 😀
Čo by som ja dala za také druhé 🥲 a ty riešiš okolie… začni sa tešiť iné ženy toto šťastie bohužiaľ nemajú, alebo sa im nedarí ho mať.
@h2 A ty v kazdej teme, kde to zeny napisu tiez napises svoj postoj. To myslim v dobrom, tvoje prispevky citam rada. Ale otazka je, preco ta to tak startuje, na tu si musis ale odpovedat sama 🙂
Tiez by som dieta priatelovi neporodila, je to uplne legitimny postoj, pre mna je to, ze si ma moj muz vzal za zenu velmi dolezite, pri slove “priatel” u dospelych zien sa citim trapne aj za ne.
@drahomirrra To, prečo takto reagujem, som vysvetlila vo svojich príspevkoch v tejto diskusii. Najmä v tomto:
Máme 6 deti...ja som sa cítila kus divné, keď som čakala to naše posledné....v mojom okolí je veľa maminiek čo majú 3, 4 aj 5 deti....neviem kde presne žiješ ale neboj mať dve deti vôbec nie je divné ☺️držím palce
To vážne???
my mame 4. ani to nie je ,,moderne". ale je mi to totalne jedno. sme stastna velka rodina. som tak vdacna za kazde jedno dietatko. ja neriesim ani co je v mode co sa tyka oblecenia, ucesov... riadim sa tym, co sa mi paci, v com sa citim dobre.. odporucam to aj tebe❤️
To je snáď vaša vec a nie vec okolia🤔
My budeme mať druhé po takmer 14 rokoch 🤣to len budú kukať 🤣🤣🤣 naša vec, nás život mňa iný nezaujímajú!!!
Prestahujte sa do Pezinku, tu je x rodin s 3, 4, 5 detmi... Aj malo sa vam budu zdat len dve 🤣

Že ty aj niečo takéto vôbec riešiš radšej sa tešte s druhého prírastku ako rozmýšľať nad tým čo povie okolie choré na hlavu nech každý robí čo chce a má deti koľko chce .