Chýba jedináčikom súrodenec?
Ahojte, tí čo ste jedináčikovia, alebo máte deti len jedináčika. Máte alebo mali ste niekedy pocit, že mať surodenca by bolo lepšie ako byť sam? Chýba vam to v živote?
@anonym_autor nie nechýbal mi nikdy a nechýba ani dnes.
@anonym_autor určite žiadnemu jedinacikovi nechyba surodenec. Skôr je blbo tým, keď žijú traja súrodenci v jednej izbe niekde v byte panelaku
mam okolo seba vela jedinacikov, takmer vsetci su veelmi radi, ze su jedinacikovia a sami maju/chcu iba jedno dieta.
iba jeden kamrat jedinacik to cele detstvo rodicom vycital, ale popravde, teraz ked je stary kon a vidi, ze vacsina surodencov nema dobre/vrele vztahy tak je rad.
dcera je zatial sama, ale už 2r sa pýta kedy aj ona bude mať sestricku alebo brata a prečo ostatní majú ona nie. Ked je na ihrisku vždy vyhladava iné deti, aby si nasla "partaka"... Aj ja mam pocit, že nám ešte niečo do toho "celku" chýba ... aj ked 2r dozadu by ma na druhe neprehovoril nikto :D
Ale mala zboznuje všetky vekové kategorie deti a mám pocit, že aj jej aj mne ešte chýba to "niečo"
Je tu uz kopec podobnych tem, staci si ich pozriet...budes tu mat nazory od zien, ako vie surodenec riesit vsetky problemy sveta a na druhej strane odpovede od jedinacikov, ze ti nemoze nieco chybat, co ani nepoznas, len si to idealizujes.
Ja mam surodenca, ale suhlasim s tym, ze ten, kto ho nema, si jeho potrebu a vztah s nim iba umelo idealizuje (ak po tom tuzi...).Urcite ma kazdy jedinacik plnohodnotny zivot aj bez surodenca!
@anonym_autor nikdy mi nechýbal súrodenec. Skôr som to cele detstvo brala ako výhodu.
dcera je zatial sama, ale už 2r sa pýta kedy aj ona bude mať sestricku alebo brata a prečo ostatní majú ona nie. Ked je na ihrisku vždy vyhladava iné deti, aby si nasla "partaka"... Aj ja mam pocit, že nám ešte niečo do toho "celku" chýba ... aj ked 2r dozadu by ma na druhe neprehovoril nikto :D
Ale mala zboznuje všetky vekové kategorie deti a mám pocit, že aj jej aj mne ešte chýba to "niečo"
@anonym_autor a čo ti bráni mať druhé dieťa? Vyplniť tu medzeru a dať dcérke súrodenca?
Starším jedinacikom súrodenec nechýba, nechýba ti niečo, čo si nikdy nemal......
Nikdy mi nechybal, synovi tiez .. viac x mi to povedal sam od seba
Žiadnemu jedináčikovi nechýba súrodenec, lebo nevie ako to je tak mu to príde samozrejme, ja mám sestru a kľudne by som brala ešte ďalších aspoň dvoch súrodencov je to skvelé za mňa
Bola som dlho jedináčik a pamätám si, ako mi bolo smutno. Veľmi som si želala súrodenca. Potom sa narodil brat. Je medzi nami osem rokov. Narodil sa v čase, keď boli ešte látkové plienky - pomáhala som žehliť, zarábať sunar, chodila som sama kočíkovať. Neskôr som za ním upratovala hračky, lego, atď. Keď bol školák, naši boli v práci a ja som trávila prázdniny varením a staraním sa o malého brata. Kamošky boli na kupku a ja som doma skladala puzzle s bratom. Bola som viac pestúnkou ako sestrou. Keď som bola v puberte, musela som byť do 21/22ej doma. On v tom veku mohol chodiť domov aj ráno. Na mňa boli rodičia vždy prísnejší a aj teraz, keď sme už dospelí, to vnímam tak, akoby ho naši mali stále potrebu chrániť. Ja mám svoju rodinu, vlastné bývanie. Riešim bežné životné situácie. On je sám, vyštudoval, pracuje, cestuje, užíva si život bez starostí s rodičmi. Máme sa radi, stretávame sa často, no ja stále cítim ten vekový rozdiel. Nie sme na rovnakej vlne 🤷🏻♀️
ja mam sestru a nejak extra si nerozumieme...klasika, raz za cas si napiseme a stretneme sa u mamy, ale zeby sme sa nejak milovali, to asi nie....manzel je z 3 deti a ti su v kontakte castejsie, aj vztahy su take lepsie...my mame jedinacika, druhe dieta nechceme...a synovi surodenec nechyba, nikdy ho nechcel
nie, nikdy mi nechybal ani mojmu dietatu nechyba
Nie, nikdy mi nechýbal mala som veľa kamarátok a tiež mám jedno dieťa a nikdy súrodenca nepýtala práveže bola otrávená, keď išla ku kamarátom a tam plný dom deti a chaos🤪ja mám buď kamarátky, ktoré majú jedno dieťa, alebo tri
Tvojej dcére môže chýbať parťák kamarát nie súrodenec, ale ak túžite s mužom po ďalšom dieťati to je iné.Ale poznám jedinacikov, ktori povedali, že sa nudili a majú viac detí.To je individuálne
To su take hypoteticke otazky, kto nema, tak to nevie porovnat a naopak... ako chyba, ked to inak nepoznas? Nevies, ani co by ti akoze chybat malo, lebo si to nezazil...
No ale k otazke, druhe tretie piate dieta mas kvoli sebe a nie kvoli tomu, ze si ho tvoje dieta pyta, lebo aj "kamarati maju"... to nie je dobry dovod... kupis psa a bude dieta rovnako spokojne, lebo ma partaka na hranie a chodenie von...toho mu zasa budu zavidiet ti jeho kamosi, ze ono ma a oni nemaju...blby priklad, ale je to tak v tomto veku...
Tem je tu vela, ale deti mas kvoli sama sebe...lebo ho tuzis mat... surodenci sa obcas nevedia ani vystat, to mas o povahe a tu dopredu neodhadnes... ja mam deti viac, nastastie ziadne velke boje doma nie su, ale to je o stasti...
Ja som jeden z tých "žiadnych", ktorému chýbal súrodenec, ale už si uvedomujem, že byť jedináčikom má svoje výhody.
Zvážte, či budete vedieť spravodlivo rozdeliť svoj majetok po smrti, lebo vaše deti budú súrodencami iba do dedičského konania.
@anonym_autor ano chyba..ja mam síce dve deti, ale s generacnym rozdielom a u oboch som videla/vidím, že surodenec chyba...ns hranie, pokecat, zdoverit sa...ked u nas bol synovec/teraz synovcov syn, bolo to pre moje deti super...rodic aj keď sa neviem ako venuje, tak nenahradi surodenca
@anonym_autor stretla som aj takych, ktorym to bolo luto, ze ziadneho nemali. a ked si zakladali rodiny dbali na to, aby nemali len 1 dieta. Aj takych, ktori boli radi, ze su sami.
zaujímavá téma...ako môže niekto zhodnotiť, čo nikdy nemal súrodenca, či mu ten súrodenec chýbal ???? Dovolila som si vyjadriť sa aj napriek tomu, že nie som jedináčik, no rozhodla som sa, že ani moje dieťa nebude jedináčik, nakoľko som zástancom, že samému nikomu nie je dobre.... samozrejme byť jedináčikom má svoje výhody a poväčšine jedináčikovia práve tieto výhody preferujú....
Jedináčik je spokojný byť jedináčik keďže nemôže poznať skutočne aké to je nebyť jedináčik 🙂
Ja som zas vždy veľmi túžila po súrodencovi,vždy mi bolo smutno...teraz máme 3 deti (5 ročne dvojičky a 8 ročného - všetko chlapci), je to náročné pre mňa, lebo neviem niekedy ako tie vzťahy medzi súrodencami ,,uchopiť,, ale keď ich vidím ako sa niekedy vedia zahrať a porozprávať tak si často pomyslím že toto mne veľmi v detstve chýbalo
@anonym_autor my sme mali druhé po veľmi dlhom čase ,takmer 14 rokov
Staršia nepýtala súrodenca a už akosi bola naučená na to že je sama .. Malú má rada to áno ale niekedy mám pocit že by radšej bola len jedináčik..no hold smola
Ja som vždy chcela mať minimálne 2 deti len som na to dlhšie lámala manžela ...pri staršej boli nejaké zdrav.problemy tak sme sa aj báli ale ja som šťastná že som do toho išla aj po toľkých rokoch.Malú by som nedala za svet , užívam si ju viac ako prvú
Malá miluje staršiu sestru,mala má síce len 15 mes (za pár dní)ale musí mať všetko čo má jej sestra🤣🤣🤣
A ešte dodám že ja som s 5 -ich súrodencov,ja neviem aké je to byť jedináčik ale viem že proste chýba tomu dieťaťu niekto
Ja ešte zvažujem aj tretie 🙈🤭aby malá nevyrastala sama keď staršia odíde na internát a čoskoro aj úplne keďže už má 15 a viem že nebude naveky sedieť rodičom pri zadku
@anonym_autor ked som bola mala tak som veeelmi chcela surodenca (asi tak do 8 rokov). Zavidela som druhym ze sa maju s kym hrat, hadat… potom ma to preslo a teraz som velmi rada ze som jedinacik. Aj manzel je a mame len 1 dieta ktoremu chceme svoju energiu a lasku venovat na 100%
@anonym_autor ked som bola mala tak som veeelmi chcela surodenca (asi tak do 8 rokov). Zavidela som druhym ze sa maju s kym hrat, hadat… potom ma to preslo a teraz som velmi rada ze som jedinacik. Aj manzel je a mame len 1 dieta ktoremu chceme svoju energiu a lasku venovat na 100%
@simona109 no lásku a energiu vieš venovať aj , keď máš viac detí
Mne v detstve chýbal. Teraz už nie, neviem aké to je. Dlho som mala jedináčika. Jej chýbal súrodenec. Stále sa pýtala, kedy bude mať. Už ma a hovorí, ze to je lepšiemu že jej bolo predtým smutno. Teraz pýta ďalšieho 😅 ale už si ide musieť vystačiť len so sestrou 🙈
@anonym_autor áno aj nie. Nikdy mi nechýbal, celé detstvo som bola neskutočne šťastná, že som jedináčik. Mať celú, bezhraničnú lásku rodičov len pre seba - toto si zase nevie predstaviť nikto, kto súrodencov má 😊 takisto aj materiálna stránka.
Na druhej strane sa bojím toho čo prinesie budúcnosť..keď budú rodičia veľmi starí alebo sa pominú...vtedy ostanem úplne sama samučká (hoci svoju vlastnú úžasnú rodinu mám samozrejme, čiže nie doslova). Takže neviem...no zase existuje plno súrodencov, ktorí sa neznášajú alebo majú neutrálny vzťah, čiže v tom prípade je ešte horšie mat súrodencov.
Som jedinacik a chyba mi surodenec cely zivot. A ano viem to zhodnotit.
Vyhlasenia ze ziadnemu jedinacikovy nemoze chybat surodenec lebo to nepozna je odveci.
Ale kazdy sme iny. Neda sa pausalizovat. Kazdopadne rodicia si maju robit deti tak aby ich zvladli a nevyrabat si ich z nespravnych dovodov. Za zle vztahy medzi surodencami mozu vacsinou bohuzial prave rodicia.
Ja síce jedináčik nie som, no dcérka je a nemyslím si, že jej chýba súrodenec...skôr naopak 🤣...už sa stalo neraz keď sa vrátila od kamošky, že povedala že je rada, že je sama, aspoň ju nik nebije a nemusí sa deliť o veci 😉🤔. Nemá jej súrodenec ani kedy chýbať, dcérka je veľmi spoločenský typ a má veľa kamosiek ♥️
Ja síce jedináčik nie som, no dcérka je a nemyslím si, že jej chýba súrodenec...skôr naopak 🤣...už sa stalo neraz keď sa vrátila od kamošky, že povedala že je rada, že je sama, aspoň ju nik nebije a nemusí sa deliť o veci 😉🤔. Nemá jej súrodenec ani kedy chýbať, dcérka je veľmi spoločenský typ a má veľa kamosiek ♥️
@7miriam77 aj syn sa raz vratil z vyletu so sesternicou a bratrancom...ze je rad, ze je sam, lebo sa celu cestu iba vadili spolu..ohucany prisiel
Som jedináčik a mne ten súrodenec chýbal. Keď som bola malá som prosila rodičov že chcem brata. Mi chýbala taká blízka, spriaznená duša. Nikdy som nemala kamarátky, kamarátov, s bratrancami a sesternicami nemám žiaden vzťah. Chcela som aspoň súrodenca. V triede som bola jediný jedinácik, decká mi závideli že som sama, mám všetko pre seba, nemusím sa o nič do súrodencom deliť. Ja som im závidela toho súrodenca. Teraz keď som dospela sa už na to pozerám celkom inak. Tým, že ja som jedináčik, muž je tiež jedináčik, nechcela som urobiť jedinacika aj zo svojho dieťaťa.

Nie, nikdy. Som jedináčik a považujem to za svoju životnú výhru. A tiež mám len jedno dieťa.