icon

Dá sa láska rozdeliť medzi deti?

20. aug 2020

Ahojte mali alebo máte pocit že prvorodené dieťa bude sklamane keď sa mu/jej narodí súrodenec že už není stredobodom pozornosti ? Alebo nebojíte sa že bude na druhej koľaji ? .... So svojím prvorodenym dieťaťom mám krásny vzťah no viem že keď sa mi narodí druhé tak nebude toľko času na prvé a bojím sa sklamania .....dá sa taa láska rozdeliť ? Ja mám až depky s toho

Strana
z2
cimage
21. aug 2020

mozno si len tak utahuju, ale na dieta to nema dobry vplyv. Aj u nas sme to riesili. Ved pockaj ked sa narodi, nebude tamto, nebude toto. Poznam to.

nini1010
21. aug 2020

No takto, spolahlivo ti mozem povedat ze to co je teraz sa skonci,to urcite ano.A urcite sa budes musiet naucit cas delit medzi 2 deti,urcite budes celit aj vnutornym vycitkam ze sa starsej nevenujes dost,niekedy sa jej budes venovat naozaj menej lebo proste babatko ta bude potrebovat viac,bude sa musiet viac zapajat muz...To vsetko prirodzene sprevadza narodenie surodenca.Ale taktiez sa spolahni ze je to ovela naplnujucejsi pocit milovat 2 deti ako 1,obe deti to uci ohladuplnosti a tolerancii,verim ze zo starsieho nechces vychovat rozmaznaneho jedinacika sebca ktoremu je mamibka 24 hodin k dispozicii,a casom si v tom celom najdes ty aj deti pojodu a system.

nini1010
21. aug 2020

A ak ma niekto blbe reci ze "nonpockaj..." naozaj ho treba zahriaknut ze si to neprajes a ze to nevolyva dobre na vztahy medI surodencami.Ja to tak robim vzdy

andreatytler
21. aug 2020

Tie reci co ma okolie su velmi zle. Deti to vsetko pocuju a nasiaknu ako spongia a pamataju si. To by som urcite trvala na tom aby rodina take reci nemala.
Komentare cudzich ludi treba otocit tak aby boli pozitivne a zahrnuli starsiu dcerku. Napriklad ked zacne suseda hykat nad kocikom ze ake krasne babatko, tak s velkym usmevom povedat ze ano, nadherne a to hlavne vdaka tomu ze ma najlepsiu setricku na svete co ho velmi lubi/ lebo ho pobozka 10x denne/lebo je ona najlepsia pestunka atd. A suseda hned pochvali aj dcerku.
Ak niekto bude mat vyslovene negativne komentare, tak aj tie treba otocit na pozityvne a dotycnemu to hadam docvakne ze povedal blbost.
Npriklad ked niekto ustipacne povie ze po prichode babatka sa ti uz mama nebude tolko venovat, treba s velkym usmevom povedat: "A nie je to uzasne ze my mame uz taku velku slecnu co sa skvele sama o seba postara?"
Toto nam radili na kurze adopcie, ze ako reagovat na blbe komentake okolia a mne sa to naramne pacilo. Neskusala som to lebo sme nemuseli adoptovat a mame len jedno babo ale dufam ze zaberie.

Tiez som pocula ze dolezite je venovat urcity cas len a len starsej dcerke. Nevadi ak uz nebude tak vela ako pred dietatkom ale hlavne nech je to len cas pre nu.

Uz len to ze takto o tomto rozmyslas a radis sa s inymi maminkami nasvedcuje ze budes skvela mama a budes mat viac ako dost lasky pre obe deti.🙂

gercakovci
11. jan 2021

To ako sa Tvoje prve dietatko bude citit zalezi len od Teba. Ja som sa tiez bala. Ked sa nam narodila dcerka, starsieho braceka som sa snazila vsimat si este viac ako predtym a chvalit ho ( jasne ze len za to dobre, no snazila som sa aby mi nic dolezite neuniklo a mohla ho pochvalit). So spinkanim som mu tiez nic neporusila. Starsi spinkaval s nami s manzelom v posteli. No a ked prisla mala, isla som s nou do vedlajsej izby. Nedali sme maleho sameho spat do detskej. Ale vecer som sa snazila maleho uspat ja ako predtym. Nemal dovod preto ziarlit. A do detskej sme ich prestahovali pred tyzdnom uz oboch naraz. Mame rozdiel 2,5 roka presne na den. Je dobre ze nad tym uz teraz rozmyslas lebo budes vediet ako im prejavovat lasku a budu obe milovane.

Strana
z2