Dvojročné dieťa odmieta jesť po príchode mladšieho brata

pras
21. aug 2020

Ahojte žienky, neviem či si idem skôr po povzbudenie než radu, ale snáď ten problém konečne vyriešim 🙂
Môj syn jedol veľmi málo do jeho 14-tich mesiacov. Odvtedy zrazu nastal zvrat a zo dňa na deň začal jesť tak, že som mu musela dávať duple. Ráno ma normálne ťahal z postele, čo tak veľmi chcel jesť :D
No a pred 6-timi týždňami sa nám narodilo bábätko a odvtedy môj starší syn nechce jesť. Keď sa mi podarí mu niečo dať do pusy- z jeho obľúbeného jedla- tak si dá pár hltov ale potom sa začne ksichtiť, že zo nechce. Je skutočne veľmi málo. Energie má dostatok, behá celý deň, chodí sa kúpať ale všimla som si, že troška pochudol.
Na mladšieho brata nežiarli, stále sa naňho pýta, keď ho nevidí a chce byť pri ňom. Je to naozaj veľmi zlatý chlapček.
Myslíte si, že je jeho problém psychologický a dostal z tej zmeny taký stres, že mu prestalo chutiť jesť? On sa inak správa tak, ako predtým, žiadna iná zmena. Nemáte niektorá s týmto skúsenosť?

oliali
21. aug 2020

@pras podla mna sa to spravi postupne... moj syn vtedy 3 rocny prestal kakat na tyzden ked sa mladsi narodil... tiez sme to pripisali velkej zmene ktoru musel spracovat... stalo sa to asi tyzden az dva po navrate z porodnice

jajka71
21. aug 2020

Dat tomu cas su veci ktore sa nedeju na nevedomej urovni, potrebuje cas aby si na novu situaciu zvykol, utvrdil sa v tom, ze sa pre neho nic nemeni a nadalej je milovanym a akceptovanym synom a jedine co sa zmenilo, ze ziskal partaka ;)

erickatt
21. aug 2020

@pras mozno z horka ...

pras
autor
22. aug 2020

@erickatt zijeme na Islande, tu toho horka moc neni :D

erickatt
23. aug 2020

@pras 😆😆