icon

Hrajú sa vaše deti s 2,5 - 3 ročným rozdielom spolu?

katkanova
30. jún 2013

kedysi sa mi zdala teoria o 3 rocnom rozdiele celkom mudra, ze to nie je zbytocny stres ako pri mensom rozdiele, a deti sa spolu aj prehraju lebo nie je privelky rozdiel - ale ked sa nad tym zamyslim teraz, kym sa to mladsie bude schopne nejako hrat, to starsie bude mat skoro 4 roky a to sa mi zda obrovsky rozdiel ... viem ze vsetko zavisi od situacie, povahy deti, ale zaujimali by ma skusenosti mamiciek co maju takyto velkovy rozdiel - ak starsi je chlapec - ako vase deti spolu vychadzaju? alebo si viacmenej kazde "zije svoje?" hlavne som zvedava ako je to v situacii kde je druhe dievcatko 🙂

Strana
z2
lleniak
7. nov 2013

@katkanova ale tak zahraju sa spolu, len ten mladsi obcas skonci v tej hre prave ako hracka 😅 ale cim dalej, tym lepsie sa zahraju, pokial su sami dvaja.

kalifa28
7. nov 2013

už sa začínaju 🙂

anjelicek26
7. nov 2013

nasi sa spolu uzasne vyhraju uz cely posledny rok.. mame rovne styri roky rodiel medzi starsimi... a u mladsich chalanov sa uvidi, dufam, ze ano 🙂

sammy
7. nov 2013

Zahraju sa super, teda zatial iba starsie 2, medzi nimi je 2,5 roka. Som zvedava ako sa potom skombinuju s najmladsou. Ale aj sa vedia riadne vadit niekedy cely den.

lubina
7. nov 2013

@katkanova mame dve dcery, 8 r. a 5 r., zahraju sa super, a hravat pekne sa zacali ked mala mladsia asi 2 r. Vtedy chapala co starsia od nej vlastne chce pri hre 😀

adamnela
8. nov 2013

no jasne ine je to pri dievcatach a ine pri chlapcoch a ide, ked je dievca+chlapec. My sme si tiez presli kade cim, ale teraz je take obdobie, ze je to celkom ok. Aj ked syn je uz skolak-prvak, takze ma jasne, ze celkom ine zaujmy. Najlepsie sa spolu vyhraju, ked stavaju domy z lega.. 🙂

denisalm
11. nov 2013

@sendy182 presne to isté si myslím aj ja, všetko závisí od pováh 😒 Úplne stačí ak medzi súrodencami je jeden taký (keď sú dvaja), že sa ustúpi. Je to jedno, či je tam vekový rozdiel 2,5,alebo 10 rokov.

yyyyanula
11. nov 2013

@katkanova Je to individuálne. My sme tri sestry, medzi mnou a staršou sestrou je 8 ročný rozdiel, medzi mnou a mladšou sestrou je 4 ročný rozdiel. Je pravda, že keď sme boli malé, občas sme sa zahrali, občas sme sa bili, ale teraz máme všetky tri super vzťah. Manžel je takisto z 3 detí, sú rok po roku - sestra je o dva roky staršia ako on a brat je od neho o rok starší. So sestrou nevychádza vôbec, s bratom je to celkom v pohode, ale nevidím u nich nejaký vrúcny vzťah. Všetko je to o povahe. Mám neterky, medzi ktorými je rozdiel presne 4 roky a vedia sa spolu zahrať, ale viac sa naťahujú a bijú 😀

horana
11. nov 2013

Mame starsieho chlapca, mladsie dievca, rozdiel kusocek viac nez 3 roky. Vyhraju sa spolu dost, nie ze stale, samozrejme aj sa hadaju a biju obcas, ale aj dost hraju. Ale to zacalo taka ta uprimna a partacka hra az neskor. Ako pises ze ked su v stave 1 rok a 4 roky tak to je este nie take. Ale uz ked je cca 3 a 6 to uz zacina byt fasa. A ked je 5 a 8 to uz su regulerni partaci..
Myslim ze univerzalna odpoved neexistuje lebo zalezi aj od povah deti a potom aj vychovy a vplyvu rodicov.
Necitala som vsetky odpovede, len par nahodnych v tejto teme ale niekde bolo ze to zalezi aj od toho ci rodicia nerobia rozdiely a ja s tym suhlasim. Malo by to byt vyvazene. Kazdy jeden rodic si mysli ze aky je spravodlivy pri rozdelovani pozornosti, je o tom presvedceny. A pritom deti to vnimaju uplne inak, aj po rokoch si pamataju. Casto som si to sama na sebe vsimla az cez deti cez ich spravanie navzajom ze v nejakom obdobi som nevedomky jedneho ci druheho protezovala. Stacilo to zmenit a zmenil sa aj ich vztah.

raona
11. nov 2013

Ja mám dve dcéry a rozdiel je 2 roky 3 mesiace /4 rocna a 2 rocna/, a v pohode sa vedia zahrať, pobit, pohasterit, a neskutočne sa ľúbia... rozdiel by som nemenila 🙂

sakura77
11. nov 2013

Moji maju necele tri roky medzi sebou a vedia sa aj pekne zahrat a aj poskriepit 🙂😉hlavne ide o to ze kym bol starsi sam tak sme si ho doslovne po polhodine podavali a zabavali, bol veľmi náročný a nesamostatny a príchodom sestricky sa toho dost zmenilo.osobne si myslim cim mensi rozdiel tým lepšie. ..aj ked prvý rok urcite musi byt o drzku ale potom je to uz super 😉 takze podla mna súrodenca cim skor 😉

celasapremenim
20. jan 2014

mam dve deti, bez malinka trojrocny rozdiel, dievca a chlapec a vyhrali sa perfektne od malinka, starsie je dievca, aj to zavazi....teraz su uz starsi, na skolach a stale sa vedia krasne vyhrat
aj sa krasne pohadat 🙂))

celasapremenim
5. feb 2014

moje maju necele tri roky rozdiel a perfektne si spolu vychadzaju

horana
5. feb 2014

@katkanova My mame chlapca a dievca, chlapec o 3r starsi. Mala ho lubi bezpodmienecne ako velky vzor, jeho ona casto nudi alebo otravuje. Vsak teraz ked uz bude mat mladsia 6 a su ako dva tajfuny, hraju sa spolu plnohodnotne, ona je taka "huzva" muslela sa naucit aby "prezila" 🙂 - dobry vycvik do zivota, len tak si na nu nedovolia. Vsetko zvlada s predstihom, dotahuje sa na neho vo vsetkom co vladze a tak skoro ako sa jej len da.
Nicmenej vedia sa spolu krasne zahrat uz od najutlejsieho veku, napr. mi ju ucil lozit a ona za nim sa snazila dotahovat a pod.
Casto aj aj neznasaju, ziarlia, alebo sa biju, casto sa ale lubia az dojemne, chrania sa navzajom a pomahaju si.
Chrakterizovala by som to asi tak ze hlavne je to o velkej dynamike, ci uz v harmonickom alebo menej hamonickom akcente.
Obcas aj chcu zit sami za seba, mat chvilku napr. ci uz sam so sebou samym alebo rodica/ov len pre seba ale to je minimum, potom ako si takto oddychnu hned hrrr do seba.

celasapremenim
8. feb 2014

horana, to je normalne, ze sa poklbcia, bez toho by to uz ake bolo surodenectvo 🙂

katkalubkova
8. feb 2014

my mame doma dvoch chlapcov, rozdiel 4 a pol roka a zabavia sa sami.
5 r. syn bavi 8mesacneho a obcas je to poriadna zabava, lebo maly ho zboznuje 😉

Strana
z2