icon

Je 7 rokov medzi súrodencami veľký rozdiel?

Včera o 18:00

Ahojte, posledné mesiace sa doma čoraz častejšie vraciame k tomu, či ešte skúsiť druhé dieťa. Dcéra má už 7 rokov a práve ten vekový rozdiel ma trochu brzdí.
Na jednej strane si hovorím, že by už veľa vecí chápala a možno by to bolo aj jednoduchšie než mať dve malé deti naraz. Na druhej mám obavu, či si vôbec budú niekedy blízke, keď budú každé úplne inde.
Máte deti s rozdielom 6–8 rokov? Ako to medzi nimi funguje?

Strana
z2
anonym_8a8131
•
Včera o 18:03

@anonym_autor v pohode ja mám 14 r rozdiel 😀

lenka7477
•
Včera o 18:04

vôbec nie 🙂 ja to mám podobne ... starší samostatný a mohla som sa venovať bábätku 🙂

2691
•
Včera o 18:05

@anonym_autor dcéra ti s radosť bude s bábätkom pomáhať 👶

anonym_9ac764
•
Včera o 18:06

Úplná pohoda to bude

anonym_5a0ac6
•
Včera o 18:07

Medzi mojimi je 6 ročný rozdiel , a niekedy mám pocit že sú seberovne 😁 dosť mi väčšia pomáha stou menšiou ale obe si rozumejú výborne

anonym_6fcedc
•
Včera o 18:23
@2691

@anonym_autor dcéra ti s radosť bude s bábätkom pomáhať 👶

@2691 To vies odkial?🤔

anonym_fe47b8
•
Včera o 18:28

@anonym_autor blízkosť a dobré vzťahy súrodencov nezáležia od rozdielu veku

anonym_d581ed
•
Včera o 18:28
@anonym_6fcedc

@2691 To vies odkial?🤔

@anonym_6fcedc presne to som chcela napisat. Dcera bude vtedy mat aspon 8 rokov a je dost mozne ze bude chciet travit cas s kamoskami alebo sama a nie s babatkom

crazy_cat_lady
•
Včera o 18:34

Za mna je to uz vela, a to ze ti tu pisu, ako sa bude starat o mladsieho surodenca, to ti nikto nezaruci

kvietok1233
•
Včera o 18:41

Ja mám takto so sestrou presne 7 rokov ...keď som bola malá keď sa narodila áno super máme doma bábätko...potom mňa už zaujímala škola kamarátky atď čiže bolo dlhé okno kde sa priznám som o malú sestru nemala záujem...zblížili sme sa až okolo jej 20tky keď ma vekovo dobehla a dalo sa robiť spoločne veci napr ísť spolu do mesta a tak ... Celú pubertu som sestru v podstate neriešila lebo bola ku mne mala až keď dospela aj ona tak odvtedy sme si bližšie

4stanka4
•

Dcéra by chcela súrodenca? Ja viem ze jej sa pýtať nebudete ci áno alebo nie, ale aspoň by si vedela ako je nastavená. Naša ma 6 a ešte minulý rok bola taka ze by chcela súrodenca a teraz už vôbec, že jej je dobre takto a nechýba jej to ze nemá brata ani sestru

kvietok1233
•
@crazy_cat_lady

Za mna je to uz vela, a to ze ti tu pisu, ako sa bude starat o mladsieho surodenca, to ti nikto nezaruci

@crazy_cat_lady presne tak ja som sa o sestru nestarala a mala som nervy keď som ju musela strážiť atď

anonym_96cd97
•
Včera o 18:43

@anonym_autor manžel má sestru o skoro 8r mladšiu, rozumie si s ňou neskutočne (a ja tiež). Je to skôr o povahe človeka, než o vekovom rozdieli. Samozrejme nerataj, že 14 a 7r budú spolu extra vychádzať ale neskôr to určite možné je.

2691
•
Včera o 18:45
@anonym_6fcedc

@2691 To vies odkial?🤔

@anonym_6fcedc vidím to v našej rodine

marsmykkok
•
Včera o 18:49
@4stanka4

Dcéra by chcela súrodenca? Ja viem ze jej sa pýtať nebudete ci áno alebo nie, ale aspoň by si vedela ako je nastavená. Naša ma 6 a ešte minulý rok bola taka ze by chcela súrodenca a teraz už vôbec, že jej je dobre takto a nechýba jej to ze nemá brata ani sestru

@4stanka4 podobne som to mala aj ja z pohľadu dieťaťa čo súrodenca nemalo, tak do 6 rokov som túžila veľmi po súrodencovi, potom som to brala racionálne ako tvoja dcéra že ten rozdiel medzi nami by bol veľký a že napríklad by ma to bábätko len rušilo plačom pri učení alebo spaní a už som nechcela.

anonym_7f9343
•
Včera o 18:53

Ja mam 18r,16r,14r,10rocnu jedinu slecnu a 3r.Malemu sa kazdy zo surodencov venuje,raz jeden,potom druhy,potom dalsi.Nikto na neho neziarli.Najstarsi sa s nim tak bavi,je to radost pozorovat ako sa dokazu blaznit.

anonym_6fcedc
•
Včera o 18:58
@2691

@anonym_6fcedc vidím to v našej rodine

@2691 Ano. Tvoja.

blancheporte
•
Včera o 18:59

@anonym_autor medzi synmi mám 9 rokov rozdiel. Starší pomáhal veľmi. Sám chcel. A mladší mu to zase oplaca láskou....vidí sa v ňom.

bluka2
•
Včera o 19:08

Ja mám teraz babo po 7 rokoch od dovtedy najmladšieho. Neviem, či to môže byt pohlavím, že je chlapec, ale nejak mi s babom nepomáha, samozrejme okrem doniesť nejaké veci… nevie, ako ho poriadne drzat, aby bol spokojný, ešte aj keď by možno chcel nemá ten jemnocit pre babo. Je si blízky so sestrou staršou o 4 roky, to mám pocit, že majú taký súrodenecky vzťah so všetkým (spoločne aktivity, hranie, hadanie sa). K tomuto babu je to už taký iný vzťah, ukazujú k nemu empatiu a tak, ale nie je to už ten “parťák”. Čím vôbec nechcem povedať, aby si do toho nešla, prvé naopak, každý vekový rozdiel je iný a ma svoje plusy a mínusy

anonym_cf349a
•
Včera o 19:10

Ja mám 7 ročný rozdiel a je to v pohode, neľutujem.

martinka13
•
Včera o 19:14

6 rokov a je to super.

anonym_987569
•
Včera o 19:22

Ja mám rozdiel 6 rokov a nie je to v pohode. Staršie dievča a mladší chlapec. Také, že staršia bude mať záujem, pomôže, však je to dievča u nás neplatí. Do troch rokov ho úplne ignorovala. Na vedomie ho vzala keď mal malý 5 rokov. Spoločné hranie a fungovanie vydržalo tak 15 minút a potom zvada. Tak je to do dnes, ale pomaly sa to lepší. A to majú 17r. a 11r . Je to o povahách, záujmoch, prioritách. Ako puberťáčka chcela byť s kamarátmi a nie mať na krku prívesok v podobe osemročného brata.

denka97
•
Včera o 19:23

@anonym_autor my tiez plánujeme druhé syn má 6 rokov už teraz ľutujem že sme nemali druhé skôr lebo sa nemá s kým zabaviť a pohrať ked musím urobiť domáce práce často pride zamnou že ako sa má hrať

anonym_218350
•
Včera o 19:29

Ja ma skoro na den presne 7,5 roka a za mna je to super. Vela ludi sa cudovalo, aj ma strasili ako si nebudu rozumiet a este dievca- chlapec, ze budu mat ine zaujmi … teraz maju 13 a 6, kazdy vlastna izba ale najradsej spia spolu, cez vikendy rano sa pohraju, uz ked mal syn menej rokov tak ho dcera aj z pyzama pomohla prezliect a dala mu ranajky, rano ho odprevadi do skoly - nie ze by som ju o to ziadala, oni to tak chcu, ked su dlhsie od seba tak si chybaju, proste sa lubia a su partaci. Napriek tomu si nemyslim ze to ako si budu surodenci rozumiet zalezi len od vekoveho rozdielu, ja mam so sestrou vekovo blizko a v detstve sme boli na seba pekne zle …

anonym_a6d5d5
•
Včera o 19:31

@anonym_autor a vy ste rozmýšľali 6 rokov? 🤔

jankaju
•
Včera o 19:37

Ja keď počujem, že najlepšie čo môžeš dať dieťaťu je súrodenec, tak mi ide odpáliť dekel. Najväčší problém sú očakávania. Skoro každý povie aké je to super, ako sa spolu vyhrajú, postrážila, pomôžu, budú mať dobré vzťahy, budú si pomáhať atď. Ak to funguje takto, tak dobre. Ale keď nie, tak si nevedia súrodenci prísť ani na meno a vzťahy sú všelijaké. Takže či bude tých 6 rokov dobre alebo zle to ukáže až čas, ale nebude to ani tak o veku ako o povahách detí.

eeffka
•
Včera o 19:41

Ja aj sestra 7r, moje deti 7r, starsiu zaujimala mala asi 5r potom sla do puberty, boli na seba ako 2 kohuty, teraz maju 14 a 21 a opat si obcas k sebe najdu cestu 😁 ze ri pomoze sa neapoliehaj, zavisi od povahy, ja som mala stastie ze starsia nam vedela a bola ochotna pomoct s malou xi uz cez prazdniny, alebo po skole, boli sme 2.5 doapeleho na 1 dieta. Ak by mali opacne povahy tak by po nej ani nestekla.
Snazila som sa to nezneuzivat a neobmedzovat ju povinnym strazenim sestry

euka210
•
Včera o 21:14

@anonym_autor ako mat 2 jedinacikov

zuzka55555
•
Dnes o 01:14

Rozdiel 6 rokov, mame doma malé bábätko. Zatiaľ pohoda, veľmi sa stará a pomáha mi. Svokra má medzi bratom rozdiel tiež 6 rokov a od malička až doteraz majú krásny vzťah. Každý týždeň si pravidelne volavaju.

bale1rinka
•
Dnes o 05:37

@anonym_autor ja mám 9 a myslela som si, že dcéra bude chcieť kocikovať, čo si, ani počuť, ani teraz sa s ním nehrá, má 14, celé zle taký veľký rozdiel.

Strana
z2