Je lepšie mať jedno dieťa alebo viac?
Mate viac deti alebo jedno?? Potrebuje dieta surodenca?
Ja osobne si myslím ,že áno dieťa potrebuje súrodenca . Ja by som si nevedela predstaviť existovať bez mojich súrodencov fakt . Ja mám zatiaľ iba dcérku ,ale verím ,že sa to zmení. Nevravím mať kopu deti ,len toľko koľkým zvládneme dať lásku a domov kde sa budú radi vraciat...ako my aj keď už mame svoje rodiny u rodičov je nám stále fajn .
Vsetko ma svoje pre a proti a kazdy to ma inak vyvazene
Ja som mala jedno, myslela som si, ze som spokojna a druhe nechcem. Potom som neplanovane otehotnela a teraz ma druhy syncek pol roka a kazdy den mu dakujem, ze k nam prisiel, lebo som si uvedomila, ze az teraz som spokojna a stastna 😀
Takze dakedy to zivot vyriesi za teba 🙃
Kazda z nas mala chvilu jedinacika, takze si to vieme porovnat. Za mna je mat surodencov ta najvacsia vyhra v zivote.Moji chalani sa miluju. 🥰
Poznám par ludi co majú len jedno dieťa a teda výchova nula bodov a ty co majú viac sa deti lepšie správajú. Ďalšia vec je predsa keď je viac súrodencov aspoň 2 tak sa pohraju
Ja som rastla ako “jedinacik” sice som mala dvoch bratov ale o 10 rokov starsich takze odisli z domu ked som bola este dieta a bolo to neporovnatelne smutnejsie ako ked mame teraz dom plny deti a je pocut smiech vravu proste to u nas zije 🙂. Jasne ze sa aj vadia a vymyslaju spolu ale su stastni ze sa navzajom maju a chybaju si velmi ked niektore z deti nie je doma.
Podľa toho ako ide život
Nechcela by som len jedno. Nieco sa stane moze nemusi ostane rodic bez dietata. Mona suseda tak prisla o dceru uz dospelu. Tazko ta znasala. Nema nikoho
Ak viac deti, tak s malym vekovym rozostupom. Uz by som radila, ze ak sa do 4 rokov nepodari druhe, treba zvazit ci je este dobre sa dalej snazit, ale to je pre kazdu rodinu individualne, kazdy ma iny zivot a inak to vnima. Treba zvazit ako sa zivot zmeni prichodom druheho dietata a ci to rodicia budu zvladat. Pri malom vekovom rozdiele je pre obe deti dobre ze budu mat partaka na hranie. Zivot s jednym dietatom je zas pohodovejsi a kludnejsi
Spokojna som bola 8 rokov s jednym a spokojna som aj teraz 9mesiacov s dvomi.

Ja sa vzdy tak trochu zamyslam, na co su dobre tieto temy 🙂 x prispievateliek ti napise, ze jedno a x ze dve a viac, polovica bude tvrdit, ze treba mat surodenca, spomenu viac ci menej absurdne dovody preco ano alebo nie. Tvoj nazor to snad neovplyvni aj ak by ti vacsina napisala, ze treba, ci?
Kazdy snad sam najlepsie vie ako to ma, nemyslim si, ze je nutnost mat surodenca alebo, ze dieta potrebuje mat surodenca, ani pat surodencov ti nezaruci, ze si budete blizki a tak podobne. My mame jedno dieta, takto sme to s manzelom chceli a takto to mame. A co si myslia ini (a a j rodina) mi je srdecne jedno 🙂