Je lepšie mať jedno dieťa alebo viac?
Ahojte, boli tu temy ohladom toho - aj kritika, ze vkuse sa tato otazka opakuje - ci je lepsie mat jedno dieta alebo viac - “aspon dve”. Chapem, ze pre niekoho to moze byt zbytocne omielanie toho isteho dookola, no pre zeny, ktore tuzili po vacsej rodine, boli tak nastavene, ze dve deti minimalne, a realita materstva ich po prvom dietati poriadne “prefackala” a citia sa zufalo aj pri jednom - tak pre ne musi byt tato dilema velmi dolezita. Konkretne by ma zaujimalo - ak ste sa rozhodli mat druhe dieta napriek obavam ci to date a ci vam to nezhorsi zivot, ako ste dopadli? Bolo to dobre rozhodnutie alebo ste to olutovali?
Dve sú tak akurát
Kazdy ma na toto iny nazor. Ale z detstva co si pamatam sesternica je jedinacik a vzdy bola z toho smutna. Aj ked je velmi spolocenska a ma vela kamaratov, no rodina je rodina. Ja mam mladsiu sestru a vzdy som ju mala velmi rada aj ked teda aj sme sa dost bili a hadali ako deti, no to k tomu patri. Uz sme dospele a ja mam tiez uz 2deti s mensim rozdielom a to starsi je narocne dieta, aj ked sme s muzom pri nom prehodili velakrat ze jeden nam staci tak druhe sme nakoniec tiez zarobili a som stastna.
To je taká otázka ? Tie čo majú iba jedno , nikdy nezažili aké je to mat viac deti , tak ťažko to budú porovnávať . Ja keď som ešte nemala žiadne , chcela som štyri . Keď sa narodila prvá dcéra , tak som si bola 100 % istá , že žiadne druhé už nebude a keď dcéra mala sedem rokov , začala som túžiť po druhom . Tak mám dve . Keď mala druha dcéra cca 5 rokov , túžila som mat tretie , ale teda muž ma “uzemnil “ , že dve na naozaj stačia . Áno , som šťastná , ze mám dve zdrave šikovne baby , ale čo ja viem keby sme mali tri či by to bolo lepšie , alebo horšie ? Veď to nemôže vedieť nikto .
To je taká otázka ? Tie čo majú iba jedno , nikdy nezažili aké je to mat viac deti , tak ťažko to budú porovnávať . Ja keď som ešte nemala žiadne , chcela som štyri . Keď sa narodila prvá dcéra , tak som si bola 100 % istá , že žiadne druhé už nebude a keď dcéra mala sedem rokov , začala som túžiť po druhom . Tak mám dve . Keď mala druha dcéra cca 5 rokov , túžila som mat tretie , ale teda muž ma “uzemnil “ , že dve na naozaj stačia . Áno , som šťastná , ze mám dve zdrave šikovne baby , ale čo ja viem keby sme mali tri či by to bolo lepšie , alebo horšie ? Veď to nemôže vedieť nikto .
@lenka.25 Otazku v nadpise zmenili admini, povodne znela inak. Priamo v texte zaznie: “Konkretne by ma zaujimalo - ak ste sa rozhodli mat druhe dieta napriek obavam ci to date a ci vam to nezhorsi zivot, ako ste dopadli?” Cize nedala som otazku, uvahu o tom, ci je lepsie jedno dieta alebo viac - ale zaujimalo ma, ci ti, ktori sa rozhodli mat druhe, to olutovali a zhodnotili, ze im bolo lepsie v trojici.
@lenka.25 Otazku v nadpise zmenili admini, povodne znela inak. Priamo v texte zaznie: “Konkretne by ma zaujimalo - ak ste sa rozhodli mat druhe dieta napriek obavam ci to date a ci vam to nezhorsi zivot, ako ste dopadli?” Cize nedala som otazku, uvahu o tom, ci je lepsie jedno dieta alebo viac - ale zaujimalo ma, ci ti, ktori sa rozhodli mat druhe, to olutovali a zhodnotili, ze im bolo lepsie v trojici.
@anonym_autor ja za seba zatial odpoviem (deti 3 r a 7 mes.) Nelutujem !!! Ale ked som zistila ze som tehotna (neplanovane) netesila som sa, prvy syn je narocny velmi. Ale je to ozaj super mat dve deti
@anonym_autor este by som dopnila ze ak je v case narodenia druheho prve pod 3 roky manzel moze ostat doma so starsim a ty s mladsim. My sme to vyuzili a mega to pomohlo na zaciatku pri babatku. Uz som s nimi sama neni to lahke ale vlasy si nesklbem.

Ja som sa rozhodla pre jedno a meniť to nebudem. Vlastne mi je jedno, aký názor na to budú mať babky, tenký a neviem kto, že jedináčik bude rozmaznany a že nebude mať partaka. Nebude mu chýbať súrodenec, ktorý by mu robil zle
@nelka93 tetky