Je rozdiel medzi deťmi 5-6 rokov veľa?
Je podla vas? A mat druhe dieta v 35-36?
Nie a nie, nie je neskoro.
ja mam 16 rocny rozdiel medzi detmi 🙂
Druhe som mala takmer ako 36 rocna a super, uplne ine ako za mlada
Prve som mala v 21 druhe 35 a tretie 39
Mame 7 rocny rozdiel, druhe dieta sa mi narodilo tesne pred 38. narodeninami. Ja si ten rozdiel pochvalujem a sice bolo obdobie, ze starsie dieta o to mladsie zaujem nemalo, teraz si perfektne rozumeju (15 a 22).
Nie je to vela, pre mna akuratny rozdiel medzi detmi. Starsi mal 5r. ked sa mu narodil brat. Uz bol samostatny, nepotreboval tolku moju pozornost, velmi mi pomahal s mensim. Teraz maju 8 a 3 a je to fajn, vedia sa spolu vyhrat - spolocenske hry, futbal, miluju obaja rozpravky, sport (plavanie, bicykel...) vsetko robia spolu. Vedia sa aj pohadat aj pobit, ale tak vekovy rozdiel je pre mna perfekny. Tak isto to mala nasa mama so mnou a mojim bratom. Ja som mala prveho v 33 a druheho v 38. Viac som vladala paradoxne ako starsia s druhy 🙂
Nie je to veľa. Moja 4 rocna sa super zabaví s 10 ročným bratom . Určite je lepšie mať aj keď s takým rozdielom ako nemať súrodenca. Podľa mňa
Ja mám o 6 rokov mladšiu sestru a podľa mňa to je super rozdiel 😁 ešte sme vyrastali ako-tak naraz, ale nikdy sme spolu v ničom nesúperili
Rozdiel mám 6,5 roka. Za mna super rozdiel. Ale druhu som mala 32 a už teraz sa cítim stará na rodenie. Takze ten vek by bol pre mna už no go. Ale ak sa na to citis… prečo nie.
Nie je to veľa. Baba s ktorou som ležala v pôrodnici má vekový rozdiel dvadsať rokov, pôrodník sa pre istotu opýtal ešte raz či počuje dobre.
Mam rozdiel 7 a 6 rokov a je to dost velky rozdiel. Namladsia zacala byt pre vacsich partacka az v case puberty.
nie je to jedno, dobry a zly vztah mozu mat deti, ci je maly, ci velky rozdiel.
ak chces dieta, neries rozdiel medzi detmi.
a druhe dieta po 30tke? ved to je upolne bezne. bezne je mat v tomto veku 1 dieta. ja som mala prve v 34r a keby som nepotratila, tak drihe by bolo v 40r. sestra mala prve v 42r.
Je to veľa. 6 rokov je medzi mnou a segrou, začali sme si byť blízke až v dospelosti. A ja som v 35 mala prve😁
Mat dieta v 35-36 je uplne ok. 5-6r medzi súrodencami = dvaja jedinacikovia. Aj psychológ sa k tomu vyjadroval už, že s takýmto rozdielom si surodenecky vzťah nevybuduju taky pevný, ako keby je menší rozdiel. Nebudú už partaci, jedna ruka...
Tretie dieta som mala v 35ke. Medzi najstarsim dietatom a najmladsim je rozdiel 11rokov. Mam tym padom skvelu pomocnicku vo vsetkom. So sestrou som ja tiez skoro v 12 rocnom rozdiele, neutrpeli sme ani fyzicky, ani psychicky. Vztah mame super, co podla niektorych "odbornikov" neexistuje.... maly vekovy rozdiel poznam tiez, a tí ludia su na nože.... takze vek nic nezarucuje, ale povahy a vychova.
je to v pohode, poznam to ako dieta a bolo to super, stale mame skvely surodenecky vztah. Co sa tyka u deti, nemas doma dve babatka, zato moze dojst k problemom, ked to starsie potrebuje tvoj cas, napriklad kvoli kruzkom alebo uceniu.
@petronellla87 to uplne stačí. Práve preto rodicia rozmýšľajú nad druhým dieťaťom, hoc s väčším rozdielom - aby v dospelosti mali jeden druhého, keď tu už rodicia nebudú.
Každý ti povie inak, všetci máme buď inú vlastnú skúsenosť alebo skúsenosť z okolia.
Pôjde o tvoju výchovu, prístup k deťom, ich povahy, naviazanosť na rodičov a blízkych, dávať si pozor na rozdiely a na čas strávený s oboma,...
Veľmi individuálne.
Osobne, so sestrou sme si začali rozumieť až v dospelosti, ale my sme úplne opačné skoro vo všetkom a mali sme rozdielny upbringing, aj keď sa naši snažili, len okolnosti nedovolili. Rozdiel je 5 a pol roka.
Ja som mala druhe v 36 a je medzi nimi 7 rokov...a uplne super všetko
@lucia245 nevybuduju si vztah na co? na hranie na tych par rokov v detstve? ci na vztah pevny a trvaly na 50-60 rokov zivota v dospelosti? lebo to treba sakra rozlisovat. moj muz ma so svojimi bratmi "idealne" 2 roky rozdiel, ako deti sa spolu samozrejme vyhrali. teraz v dospelosti, cim su starsi, tym menej si rozumeju. mam kolegyne, ktore maju sestry o 10 plus rokov starsie a rozumeju si skvelo, su ako dvojicky. takze to treba rozlisovat.
@svetlonos dvaja jedinacikovia ktori nemaju potrebu medzi sebou superit lebo im bolo individualne venovane maximalne pozornosti bez toho aby to bolo na ukor druheho. To nevidim vobec ako nevyhodu. Ale videla a poznala som vela surodencov s 2-3r rozdielmi a boli a sú na seba ako take hovada. Jednak povahy, jednak absencia vychovy a vedenia ku vzajomnemu respektu. Stale si budem stat za tym, ze vek je najmensi urcujuci faktor pre dobre/zle vztahy.... ale tak odborníci ked tvrdia iné... nech sa im darí :D
@jaond19 vacsina zien na MK zial nema kapacitu toto pochopit. pre nich nie je dolezite, ako ich deti budu fungovat vo vyssom veku, pre nich je alfa a omega, aby si par rokov spolu skladali lego, aby sa spolu vyhrali a oni tym padom mali od deti pokoj.
medzi mnou a bratom je rozdiel 1 rok a 4 mesiace,vztah sa nevybudoval,medzi manzelom a jeho surodencom je podobny rozdiel,vztah sa nevybudoval.Vychova u vsetkych rovnaka,zase nie stale to musi byt pravda a pravidlo a mnoho ludi ma skor vztah s ovela starsim surodencom,nez s mensim vekovym rozdielom.Ked chcete,chodte do toho bez ohladu na vekovy rozdiel
Rozdiel budem mať 7 ročný a vnímam to zatiaľ pozitívne keďže staršie dieťa je samostatne a aj mi pomôže trochu. Neviem si predstaviť mat malý rozdiel kde staršie dieťa pomaly ani nechodi ani nerozpráva
Ja mam rozdiel 6 a pol roka a druhe v 34 rokoch a úplne v pohode. Žiadne žiarenie Ferko Stánku od narodenia obskakoval, od malinkata ju mal rád. Nemám jednu jedinú fotku, aby si ju netúlil ku sebe... Stále bol pri nej. Teraz už majú 23 a 17 rokov.
Každý vekový rozdiel je v poriadku. To, ci si deti budú rozumieť závisí od rodičov, výchovy, prostredia ako vyrastajú a pováh deti, nie o tom, koľko rokov je medzi nimi rozdiel. Mam brata o 2 roky staršieho, ako deti sme si rozumeli, hrali sme sa spolu, mama vždy spomína, ze sme sa nikdy nepobili. V puberte sme si prestali rozumieť. Už nám ťahá na 40 a nikdy sme k sebe už cestu nenašli, vzťahy mame vlažné a skôr formálne. Sestra je odo mňa o 16 rokov mladšia a odkedy sa ona dostala do puberty, mame fantastický vzťah, rozumieme si vo všetkom. Môj manžel má brata o 10 rokov staršieho a rozumejú si výborne.

Nie. Dnes ženy bežne rodia aj 40 ročne. Ak máš dobrý zdravotný stav, tak prečo nie? Okrem toho 5-6 ročný rozdiel fakt nie je veľký.