Je vekový rozdiel medzi súrodencami 5 rokov veľa?
Je podla vás vekový rozdiel medzi súrodencami takmer 5 rokov veľa?
Rada si prečítam skúsenosti mamičiek čo maju detičky s takýmto rozdielom.
Viem že záleží aj na povahe a osobnosti dietata , nemusia si rozumiet ani s malým a ani s väčším vekovým rozdielom no aj tak ma to zaujíma konkrétne v tomto prípade skoro 5r. Ďakujem.
btw, ja budem mať deti s rozdielom 4r 11mesiacov, a vôbec to neriešim a neprežívam, že či to nie je veľa a či budú mať vzťah. Starší sa na bábo teší, už plánuje, ako spolu budú umývať riad :D len čas a život ukáže, či si budú blízky
btw, ja budem mať deti s rozdielom 4r 11mesiacov, a vôbec to neriešim a neprežívam, že či to nie je veľa a či budú mať vzťah. Starší sa na bábo teší, už plánuje, ako spolu budú umývať riad :D len čas a život ukáže, či si budú blízky
@kikulienka94 nam to vychadza 4r a 10m. tak to budeme mať podobne🙂.
Neprežívam to ani ja velmi ved už len bude ako bude len tak zo zvedavosti kedže podla mna ideálny vekový rozdiel ani neexistuje 🤷🏼♀️.
Ja mam rozdiel 8 rokov. V pohode. Akoby som mala len 1 male dieta. Kedze starsie je uz viac menej samostatne
@kikulienka94 nam to vychadza 4r a 10m. tak to budeme mať podobne🙂.
Neprežívam to ani ja velmi ved už len bude ako bude len tak zo zvedavosti kedže podla mna ideálny vekový rozdiel ani neexistuje 🤷🏼♀️.
@anonym_autor my máme 4 roky a 10 mesiacov, nikdy som neriešila, či to bude dobre či nie, proste je to tak a hotovo. A ako to je, tak si všetci zvyknú. Bude to ok, neboj.
ja si práveže myslím, že je to celkom fajn vekový rozdiel. Ten starší už vníma príchod súrodenca úplne inak ako 1-2 ročné dieťa, ktorému mamu zrazu malý votrelec "ukradne" mamu :D Ja svojmu ukazujem každý týždeň v appke, ako zase bábo narástlo, vie že je v brušku a nemôže mi po ňom len tak skákať. Už je samostatný, vie sa obliecť, vycikať, prespí celú noc :D
A co? Nech je medzi nimi aj 10 rokov. Aj take pripady poznam, svet sa nezruti, je to uplne ok, neriesila by som to. Niekedy si nerozumeju ani taki surodenci, co maju medzi sebou rocny ci dvojrocny rozdiel.
@anonym_autor ja mam medzi prvým a druhým 3 roky, medzi prvým a tretím 15 rokov😁
Ja mám rozdiel medzi deťmi 5,5 roka. A nemoze to byť lepšie. Obom som sa v tom kritickom veku dokázala naplno venovať bez toho, aby druhé dieťa niečo postradalo. Zatiaľ spolu vychádzajú perfektne Uvidíme, ako bude ďalej
ja si práveže myslím, že je to celkom fajn vekový rozdiel. Ten starší už vníma príchod súrodenca úplne inak ako 1-2 ročné dieťa, ktorému mamu zrazu malý votrelec "ukradne" mamu :D Ja svojmu ukazujem každý týždeň v appke, ako zase bábo narástlo, vie že je v brušku a nemôže mi po ňom len tak skákať. Už je samostatný, vie sa obliecť, vycikať, prespí celú noc :D
@kikulienka94 ja som popravde ani velmi menší rozdiel nechcela. necitila som sa stavana na dve také maličké detičky. Ked som už cítila ze by to mohlo byť fajn tak sme do toho išli a teraz premýšlam či to už nebude veľa..ale podla mna to bude fajn aj ked uvidime až časom 🙂.
Medzi mojou sestrou a mnou je rozdiel 12 r.Ked som bola malá, občas som ju vytacala, ale začiatkom mojej puberty a jej výdaja/odchodu z rod.domu/sa všetko zmenilo, už sme boli kamošky.Po relatívne skorej smrti našich rodičov mi bola veľkou oporou a je dodnes.Viem,ze sa jej môžem zdôveriť so svojimi radosťami i starosťami
My máme 6 a som spokojná. Všetko má svoje + aj -. Ale ja by som sa asi s 2 malými deťmi zbláznila. Aj ked paradoxne obe deti sú veľmi pokojné a úplne v pohode.
Medzi mojou sestrou a mnou je rozdiel 12 r.Ked som bola malá, občas som ju vytacala, ale začiatkom mojej puberty a jej výdaja/odchodu z rod.domu/sa všetko zmenilo, už sme boli kamošky.Po relatívne skorej smrti našich rodičov mi bola veľkou oporou a je dodnes.Viem,ze sa jej môžem zdôveriť so svojimi radosťami i starosťami
@viera012345 Rodičia by boli veľmi šťasntí a spokojní. Nech vám to vydrží ❤️.
Ja mám päť rokov a tri mesiace. Je to chlapec a dievča,majú sa radi,ale vzhľadom k veku a pohlaviu nemajú toho veľa spoločného ale aj tak veď majú kamarátov rovesníkov,ale veľká výhoda,že ona prváčka, on siedmak a už ju vie postrážiť,takže ak treba či cez prázdniny alebo niečo iné,tak sú doma sami
My máme 6 a som spokojná. Všetko má svoje + aj -. Ale ja by som sa asi s 2 malými deťmi zbláznila. Aj ked paradoxne obe deti sú veľmi pokojné a úplne v pohode.
@martinka13 ani neviete ako rada si prečítam že nie som sama čo by sa z dvoch malých detí zblaznila 😬🤦. Už som si myslela že som divna ked som z každej strany dostávala odporúčania sa ani nevrátit do práce ale ist rovno na reťazovú materskú a ja som to stále a stále tak necítila. Až teraz prišiel náš čas a dúfam teda že keď som to tak cítila tak to aj bolo dobré rozhodnutie a vekový rodiel 4r.a10m. sa nam osvedčí a nevypomstí 😜.
Ďakujem
@anonym_autor ja mám so sestrou rozdiel 6 rokov ( ona staršia) . Začali sme si byt bližšie, až keď som mala 18/19
@anonym_autor medzi mnou a bratom je vekový rozdiel 4 roky a 3 mesiace a celé detstvo aj celý život sme si veľmi blízki.
@anonym_autor medzi mnou a sestrou je 4,5 roka a vychadzali sme a vychadzame velmi dobre. Mali sme spolocne kamosky, zvasca sme spolu chodili aj na chaty, ci diskoteky. Ale nemusi to byt pravidlo, svokra ma so sestrou 4 rocny rozdiel a nevychadzaju dobre...
Ja mám o 7 rokov staršiu sestru a od malička sme si "kryli chrbát" Medzi mojím mužom a švagrom je 10 ročny rozdiel a vždy mali pekný vzťah.. tento rok sme boli všetci spolu aj s jeho priateľkou aj so svokrovcami na dovolenke a plánujeme ešte určite dalsie. Kolegyňa už má vyše 50 rokov a spomínala mi, že lepší vzťah má so sestrou, od ktorej je staršia o nejakých 9 rokov, ako s tou, kde je medzi nimi menší rozdiel.. takže žiadny vekový rozdiel ti nezaručí aký budú mať vzťah... Veľa ľudí argumentuje že sa aspoň spolu zahrajú keď je mensi rozdiel medzi nimi.. ale napríklad môj syn a jeho kamarát sused o 1,5 roka starší sa síce spolu radi hrali, ale od tých synovych 3 rokov každého bavilo úplne niečo iné, takže aj keď sme boli u nich na návšteve, väčšinou sa hral každý sám s niečím iným. 😀 A tak isto ak by to bol brat a sestra, až tak veľmi sa podľa mňa vždy spolu hrať nebudú. Ja by som si tiež na malý vekový rozdiel netrúfla
@anonym_autor ja mam medzi prvým a druhým 3 roky, medzi prvým a tretím 15 rokov😁
@anonym_3f1294 ja tiez tak
To je tak tazko povedat 😁 my teraz čakáme tretie. Medzi prvými dvomi sú 2 a trištvrte roka, teraz to bude tak ze medzi najstarsim a najmladsim bude 5,5 (teraz ma 5)... A teraz to cakanie na surodenca uplne inak vnima ako ten prvýkrát, každý tyzden sa pyta ake uz je babo velke, čo už robi, čo uz mu narastlo 😁 ci uz ma usi a môže mu citat..kazdy vecer mi aj s mladsou natieraju brusko 😊 jasne ze budú obdobia kedy si budu blizsi, ze sa spolu vyhraju...potom ten rozdiel bude medzi nimi citelny, najma v casoch puberty. Ale zase to potom bude ine,ked budu dospeli.
Ja mam so surodencami rozdiel 1 a tristvrte so starším a mladsi je odomna o 11 rokov. A vsetci traja sme si velmi blizki navzajom 😊 aj ked so starsim sme si k sebe nasli uplne cestu az na vyske, dovtedy boli aj bitky v izbe 😁 a ja som bola proste trapna mladsia sestra..klasika... 😁 Ale to je vzdy par rokov a zase sa to utrasie 😊 teraz sa uz nebijeme, len lubime a podporujeme
@anonym_autor my máme 5r rozdiel a je to super od zač.do teraz❤️ starší bude mať 10 stále sa spolu hrajú samozrejme že aj prieky ale to je všade, ale.lubia sa, mladší je na neho strašne naviazaný ..uvidíme ako to bude pokračovať keď príde teta puberta😆 možno by to boli iné keby druhé bolo dievča...neviem ..
@anonym_autor Ahoj môj muž je z vekového rozdielu 11 rokov. Hádali sa ale viac sa mali radi a rozumeli si. Nakoľko bol už pomaly ako jej rodič.
Ja mám 7 ročný rozdiel a nemenila by som. Oni sú taký kamoši a taký zlatý spolu teraz: Starší 9 a mladší 2. Starší niečo robí mladší sa k nemu ihneď pridá. Mladší mu samozrejme všetko berie ale mu to aj vráti keď sa mu povie. No starší je samozrejme tolerantný typ. Niekedy aj žiarli ale snažíme sa ku každému pristupovať rovnako a pre oboch sú rovnaké pravidlá.
ja mam 2 synov a rozdiel 5 a stvrt roka (15 a 10 r). Su ako dvaja jedinacikovia - kazdy svoje zaujmy, svojich kamaratov. Starsi obcas pomoze s mladsim, ale nijako vyrazne. Verim, ze vo vyssom veku si viac najdu k sebe cestu.
Je to vela. Moj brat je starsi o 5r a rozumiet sme si zacali asi ked som isla na strednu. Dovtedy to bol boj. Ked bol bracho na strednej, tak som bola este piskle na zs, tak si skor utahoval zo mna.
@anonym_autor medzi mnou a sestrou je 15 rokov rozdiel😂 niekedy ju beriem ako vlastne dieťa
@anonym_autor Ja mám 5 rokov a jeden deň medzi deťmi. Za mňa super🙏 nemenila by som. Dcéra je staršia teraz ma 20 rokov. Syn 15 rokov.
@anonym_autor ja mám presne 5r medzi deťmi. Neviem,nevnímam to ako veľa,ani malo. Kým bola bábätko, staršia ju brala ako "bábiku" pekne mi pomáhala,či plienky,mlieko, kočíkovat atď...teraz majú 7 a 2 a sú partacky na nezaplatenie. Mladšia všetko od nej chytá,učí sa,staršia je rada,že ma komu "vysvetľovať" ako sa ideme hrať, s čím a prečo 🤣🤣
súrodenci sú starší o 10+ r
po smrti rodičov nie sme v kontakte.
@kikulienka94 ja som popravde ani velmi menší rozdiel nechcela. necitila som sa stavana na dve také maličké detičky. Ked som už cítila ze by to mohlo byť fajn tak sme do toho išli a teraz premýšlam či to už nebude veľa..ale podla mna to bude fajn aj ked uvidime až časom 🙂.
@anonym_autor Nebude. My máme skoro 8 a fajn

no ja mám s mladším bratom 5 rokov a zo staršími 9,5 a 8 a nie sme si vzájomne blízky