Jedináčik
Je tu niekto taky, kto ma jedinacika, lebo to inak nejde? Alebo sa tak rozhodol sam? Nerada by som citala prispevky o tom ako je lepsie mat dve ci viac deti a o co vsetko bude moje dieta ako jedinacik ukratene. Zaujimalo by ma, preco sa tak niekto rozhodol, ake vyhody v tom vidi a hlavne ma zaujimaju take pribehy, kde proste osud rozhodol a druhe sa nedari. Mam jedno dieta s tazkostami, druhe uz nebude, uz som o tom presvedcena, uz nemam chut pokusat osud, mala som uz 4 potraty a z toho dva krat to vyzeralo uz aj nadejne. Je mi to luto, ze mala bude sama, ale ja uz nevladzem dalej skusat, snazim sa hladat pozitiva v danej situacii, hovorim si ze nebude ani prva ani posledna, ze ved nemusi byt ani rozmaznana v zivote, ked budeme k tomu spravne pristupovat, ze su ludia, ktori nemozu mat ani to jedno, ze mozem byt stastna, ze mam aspon ju. Ked mi niekto napise, ze ved mozno sa este raz zadari a uz to bude dobre, az mi vlasy dupkom vstavaju.
Proste uz nemam na to sil a uz som pevne rozhodnuta, ze stacilo. Aj moj muz.
Su tu diskusie ohladom jedinacikov, ale tam som sa postupne docitala iba to, ake vyhody ma mat viac deti a ako aj tie, co boli rozhodnute mat iba jedno nakoniec maju deti viac. Rada by som v tejto teme diskutovala s mamickami, ktore maju iba jedno dieta a druhe uz naozaj neplanuju. A rada by som vedela preco, ci to bolo dobrovolne alebo nedobrovolne rozhodnutie.
Je pre mna tazke sa s tym vyrovnat...prosim, nepiste ze este mozno raz osud prinesie aj dalsie...jasne, v zivote sa stava hocico, ale ja uz s touto moznostou naozaj neratam.
Ahoj, my máme jedno, mala som tiež potrat, hoci len jeden, dosť ma to vzalo... išla som na hematologiu, či vietor nefúka odtiaľ a fúkal. celú tehotenstvo som si pichala fraxiparín na riedenie krvi, teda začala som už asi 2 mesiace predtým, no tomu všetkému predchádzali ešte 2 mesiace branie liekov, kortikoidov... hoci som mala výsledky stále dobré, od 32tt som mala vysoký tlak a všade ma strašili, že malý bude musieť ísť urgentne von sekciou, ak si nedám na tlak pozor... akože ako ho mám ja regulovať???!!!Ja som toto psychhicky veľmi ťažko niesla, hoci sme sa na malého veľmi tešili...
My sme sa s mužom rozhodli, že viac detí mať nebudeme. CHcella som mať síce stále 2, ale ja už nechcem toto podstupovať. Som vďačná za to, že máme aspoň jedno a nemyslím si, že musí byť rozmaznaný. A tiež odvšadiaľ počúvam, že sa nebude vedieť začleniť medzi deti, keď bude stále sám... ale šak do ri.i, čo nebude mať kamarátov, má bratrancov, detí je všade plno, tak sám nebude isto.
Možno je to z mojej strany trocha sebecké, lebo nemala som problém otehotnieť, podarilo sa hneď, ale fakt toto nechcem viac zažiť. A radšej dám jednému všetko, čo budeme môcť v rámci možností ako potom dvom hovoriť, že toto teraz nemôžeme kúpiť atď...
@zozo111 mas aspon jedno ,ked sa necitis na dve vo vztahu tak do toho nechod .Mojho neter ,jedinacik,je drza jak plostica a rozkazuje obom jej rodicom,ale zase jej zavidim aky ma vztah s jej mamou.O vsetkom sa mozu rozpravat ako kamosky,na futbal si chodia v nedelu.On to maly pochopi casom snad.Ved obcas mu doved na prazdniny dieta tvojho surodenca ked ste mnohopocetna rodina.
Ja som zo 4 deti,3 bratia.Teraz mam lepsi vztah s chalanmi .S babami to neviem kedze som nemala segru .Riez som si priala sestru.Ocino je z 7 deti-5 sestier a brat,mamina je tiez zo 7 mich - 1 sestra a 5 bratov 😀 ,ja viac nez dve neplanujem.
veru to je pravda ze sa vsetko da ,ked ta to velmi mrzi tak ho nahovor este na 1.Ja nemam tiez byvanie svoje ,ani nehrozi zatial.Ale deti su prednejsie lebo roky bezia a plodna nebudem naveky 😀.
To si uvedomujem to sa snazim uz 2 roky ale je tvrdohlavy az moc tak z toho asi nic nebude ☹
@nefertitka ahoj, ja som tiež jedináčik a myslím, že ti viac pomôžu názory dospelých ľudí, ako matiek detí. Usudzujem, že máš súrodencov. Je to hrozne individuálne aká je veľká rodina, či je veľa sesternic, bratrancov, kamarátov, celková opora, sebavedomie... Mne trochu chýba také rodinné klábosenie so sestrou. Ináč sa veľmi dobre všade adaptujem, mám svoj názor, aj sa občas hádam, takže niesom poznačená. V podstate ani sesternice nejako niesme v kontakte, vekom aj kamarátky... Nežijeme na slovensku. Som ale šťastná žijem pre manžela chceme bábätko a keby sa aspoň trochu dalo , chcela by som dve... Si v živote sama myslím tak kamarátky sú kamarátky ale myslím tak od srdca vieš, a možno by to tak nebolo so sestrou neviem. Chcem ti len tým povedať, že by si mala dopriať dieťaťu všetko aby z neho vzrastol silný. Jedinec. Bola som z rodiny kde boli problémy, žiadne telefóny, auto, pekný byt, dovolenky. A nezaujíma ma nikoho názor, som samostatná a toto sú myslím vlastnosti jedináčikov. Musíme si vystačiť sami.
ja mam jedinacika, pretoze to inak nejde, dalsie uz mat nebudem a myslim, ze tak ako ja som s tym v pohode, je s tym v pohode aj syn. Ak potrebuje spolocnost, ma kopec kamaratov, nemyslim si, ze by bol o nieco ukrateny tym, ze nema surodenca

Ja ta chapem ☹ manzel je ok aj si myslim ze by som este 1 zvladla aj financne ale mm je tvrdohlavy aj ked ma v niektorych veciach pravdu ale ako som pisala ked sa chce vsetko sa da Prajem ti vela uspechov 🙂
@zozo111