Kedy dať mladšie dieťa spávať k staršiemu do izby?

11. okt 2021

Poradte, kedy ste dali deti spavat k sebe? Mam 4r dcerku a 1,5r syna. Dcerka spi sama v detske izbe a maly doteraz spinkal v spalni. Uz nie je kojeny, prespi celu noc. Tak ma napadlo, ci ich uz nedat spinkat k sebe.Noci mame pokojne, ziadne problemy, nebudia sa. Ci este skoro?
Ake su vase skusenosti?

zuvelyn
11. okt 2021

Keď spí celú noc nevidím dôvod aby ostával v spálni
Syn išiel do vlastnej izby ked prespal bez zobudenia noc v troch mesiacoch, dcéru plánujem rovnako.

dadis
11. okt 2021

My sme dali mladsiu k starsiemu, ked mala cca rok. Este uplne neprespala celu noc, niekedy sa este budila, ale to stacilo prist, pomojkat, dat vodicku, cikat alebo vyfukat nostek. Rychlo si tam zvykla.

filili
11. okt 2021

Náš mladší šiel do izbičky ku staršiemu (vtedy dvojročnému) v 10-tich mesiacoch. Chcela som ho nechať pri nás do roka, ale starší si to vyprosil, veľmi túžil mať v izbičke bračeka 🙂 Tak odvtedy sú spolu.

ckatka
11. okt 2021

My mame skoro 5r a skoro ročného. Pokým bude kojeny v noci, tak bude spať so mnou. Starší ma v izbe poschodovu posteľ kde dolná je 140cm široká. Keď budem vedieť, že menší z nej dokáže bezpečne zliezt a neublíži si, môže ísť k staršiemu.

zuzikak
11. okt 2021

najprv ho zvykat na spanok pocas obeda. Potom uz aj na noc. Ak sa zabezpeci, ze maly nevypadne z postele alebo starsie dieta mu nemoze nechtiac ublizit, tak potom presunut bez problemov 🙂

ivangeline
12. okt 2021

Nasa ma rok a pol ale neprespi celu noc...avsak sa uz pytaju spat k sebe a byt spolu...takze az si vystaci s flasou vody pri sebe,tak ideme do doho..predpokladam,ze ked bude mat 2r. Vtedy sa niekedy osamostatnil v tomto aj starsi. Spal sam v izbe ...