icon

Kedy sa súrodenecké vzťahy detí zlepšia?

Dnes o 18:42

Mam deri 2 a 4 roky, kedo to zacne byt jednosuchsie?

Vsetci vraveli ze ked bude 2 rocny rozdiel budu rozumnejsie, prehraju sa a ja si vypijem aspon teplu kavu a posedim 5 minut. No nie. Vecne sa handrkuju, biju o hracky, robim rozhodcu, superia o moju pozornost. Starsia chodi do skolky mala je doma somnou/s muzom striedame sa, chodim uz do prace na polovicny, manzel na homeoffice. Ale kazdy den je od rana do vecera jeden velky stres. Vsetci vravia ze je to len obdobie. Ale DOKEDY?? Dakujem

anonym_a8c5cf
Dnes o 18:47

"vsetci vraveli, vsetci vravia".
Mozno to lepsie bude, mozno nie. Nikto Ti to neslubi. A ziaden rozdiel vekovy negarantuje ci niekto bude ci nebude dobre vychadzat. Azda vies, ze zivot nie je matematika.

Zelam Ti, nech to mate cim skor jednoduchsie, ale na Tvoje otazky naozaj neexistuje odpoved.

anonym_83a360
Dnes o 18:48

Mozu sa biť aj ako 6 a 8 rocni.
Ja neviem, co čakáte od dvoch malych deti. Ti, co si robia deti takto skoro po sebe, nech sa potom nerucaju

lensii
Dnes o 18:52

@anonym_autor ja mam 6 ročne,3 ročne a 1,5 ročne a je to náročné veľmi náročné. Pritom má doma farmu plus pracujem pár hodín denne a tu som ale ( nevládzem)

anonym_11271b
Dnes o 18:53

keď budú obe deti v mš

anonym_e0a013
Dnes o 19:07

Medzi mnou a bratom je 2-rocny rozdiel. Nase vztahy sa zlepsili, ked sme mali tak okolo 30 rokov. 😄 Dovtedy sme sa bud hadali alebo ignorovali. 🤷‍♀️

petuska7792
Dnes o 19:18

U mna je to aktualne 7 a 9 rokov, poviem za seba, to co bolo ked mali 2 a 4 bol slaby odvar toho co mame teraz. Ked su spolu tak takmer vzdy hadky, bitky, natahovanie sa o vsetko, s vsetkym problem 🤣 kamoska ma tiez dvoch chlapcov ale 11 a 12, funguju tak isto. Jedine kedy je klud ked kazdy ma telefon a pozeraju kazdy svoje. Inak este aj ked spolu pozeraju rozpravku tak sa hadaju🤣🤣

anonym_e5c891
Dnes o 19:20

Možno nikdy, nie všetci súrodenci si rozumejú. Ja mám medzi chalanmi rozdiel 2 roky a 2 mesiace a veľmi si rozumejú. Dnes už majú 11 a 9 rokov, chodia spolu von, na krúžky, majú spoločných kamošov. Sú to najlepší kamaráti a verím, že to tak navždy ostane. Rozumejú si od začiatku - odkedy menší začal "chápať" autíčkam, keď začal po zemi jazdiť autíčkami, odvtedy sú parťáci... Ja som pri nich mala veruže viac času ako Len 5 minút 😀 Ale nech nie je všetko len super - teraz mám tretie, to už je taký jedináčik, mám pocit, že teraz sa mi všetko vracia, že tí dvaja boli sebestační... 😎

anonym_7d861c
Dnes o 19:32

@anonym_autor mne pomohlo to, ze rano som im venovala pozornost, hrali sme sa, nejake tie aktivity, apson pol hodinu, potom som si mohla is tpo.svojomm porobit daco v domacnosti, potom sme sli von a tak na striedacku. Lebo ked aom sa im zrana nevenovala, tak putali pozornost presne tym, ze sa handekovali, capali.. ale ja som nechodila do prace a starsi sa nedostal do skolky, tak bol s nami doma cely den.

januska12323
Dnes o 19:43

Po puberte to zvyčajne prejde.

petuska7792
Dnes o 19:43
@anonym_e5c891

Možno nikdy, nie všetci súrodenci si rozumejú. Ja mám medzi chalanmi rozdiel 2 roky a 2 mesiace a veľmi si rozumejú. Dnes už majú 11 a 9 rokov, chodia spolu von, na krúžky, majú spoločných kamošov. Sú to najlepší kamaráti a verím, že to tak navždy ostane. Rozumejú si od začiatku - odkedy menší začal "chápať" autíčkam, keď začal po zemi jazdiť autíčkami, odvtedy sú parťáci... Ja som pri nich mala veruže viac času ako Len 5 minút 😀 Ale nech nie je všetko len super - teraz mám tretie, to už je taký jedináčik, mám pocit, že teraz sa mi všetko vracia, že tí dvaja boli sebestační... 😎

@anonym_e5c891 dobre ze si to napisala, takze ja uz viem ze moji si nebudu asi nikdy rozumiet 🤦🏼‍♀️

anonym_db0b15
Dnes o 19:45

@anonym_autor To bude trvat tak do dospelosti. Ja mam pubertakov a je to 10x horsie ako ked boli mali a natahovali sa o hracky. Teraz si uz skaredo vynadaju,vycitaju, slovne provokuju. Fakt ver mi,toto je len slaby odvar.

bebina23
Dnes o 19:51

@anonym_autor ja mam rozdiel 2r. Ked boli taki malinki tak to bolo uuuplne super. Zahrali sa vselijako. Dievca chlapec. Teraz ked uz starsej zacina puberta su na seba niekedy ako psy. Ale stale sa vedia pekne zahrat ked chcu aj sa maju radi.
Napriklad mam bratov, dvojicky, ti sa v detstve aj zahrali, ale isli sa pozabijat. A v dospelosti si absolutne nerozumeju. V nasom pripade to je chyba rodicov, robili rozbroje medzi nami vsetkymi odjakziva. Na to si daj pozor, neporovnavaj ich.

gab1sol
Dnes o 19:53

@anonym_autor máme dvojročný rozdiel pri deťoch. A musím povedať, že také obdobie sme nemali. Od začiatku bol vzťah bezproblémový. Skôr sa obávam toho vyššieho veku, puberty, kedy prídu nálady, vplyv partie, prostredia…
Chcem tým povedať, že ten čas sa nedá odhadnúť. Každé dieťa je inej povahy, inak vníma a inak pristupuje k surodencovi. A kým u niekoho platí jedno, u druhých to môže byť inak.

arasidka123
Dnes o 20:26

@anonym_autor 😅 asi nikdy....mam 3,5 a 7 a 12 a 13 a ak nie su v sebe krpci, tak su pubertiaci 🫣

anonym_52b806
Dnes o 20:31

11 a 13 stale sa vedia pobit, ale aj vedia priznat, ze sa maju radi

bubinko1506
Dnes o 20:36

No, moji maju obaja 9 a kazda hra sa konci krikom a hadkou. Stale sa navzajom provokuju, stale je jeden alebo druhy zduty. V skole su v jednej triede, zvazujeme, ze ich rozdelime, aby si boli vzacnejsi.

hylary
Dnes o 20:36

@anonym_autor pridávam sa.. 9 rocny a 12 rocna.. horor.. som rada ze nie sme samy.. vkuse bitky hádky, stav na prasky..

ivangeline
Dnes o 20:41

Keď si nájdete na ne viac času… Mám veľa deti a vedia sa vyhrať. Aj 2h. Aj dvaja spolu. Aj viacerí. Ale!!! pred tým a potom potrebujú veľa lásky, trpezlivosti a nášho času a porozumenia. Jednotlivé hry sme s nimi hrali aj my dospelí. Vysvetľovali. Ukazovali. Keď príde konflikt o5 vysvetľujeme z každej strany. (Fakt si kľaknem k nim. Snažím sa pochopiť obe strany. Vysvetľuje, čo sa stalo a čo by ss mohlo a snažím sa naviezť ich k tomu, aby to urobili vhodnejšie… nie vždy emócie pustia ale nabudúce možno áno.) Budujú si návyky pozeraním. Takže využívajú všetko, čo videli vo vašom správaní a čo napozerali pri hre s vami. Už duplom 2r dieťa. Za mňa je to najťažšie obdobie..: od 1,5 do 3 čosi.. veľmi intenzívne dieťa napreduje a potrebuje veľa opory dospelého. Proste chce sám, už rozpráva, zároveň je strasne sebecké a všetko čo sa mu páči je jeho, silne emócie, kt nevie dobre zvladat atd..

anonym_5526e4
Dnes o 21:16

No sanka dolu pri tejto teme. Mam rocneho a trojrocnu..a je to krasa sledovat ich…dcera je uzasna sestra od prveho dna..ziadne ziarlenie na surodenca sme pri nej nezazili. Terqz ked si predstavim s akou radostou ich sledujem sa hrat a raz ich uvidim sa bit? 😩
Vidite rozdiel ked je starsie dievca alebo chlapec?

anonym_e2574a
Dnes o 21:51

@anonym_autor pozri, to je aj o povahe… moji sú tiež s 2 ročným rozdielom a kým boli takýto malinki, boli super partaci.. v školskom veku sa už začali handrkovat, ale to vyriešilo to, že sme sa presťahovali a mohli mať izbu zvlášť.

beata_k
Dnes o 21:58

@anonym_autor Ked bude mladsie dieta dostatocne rozpravat. Uc deti si problem vykomunikovat a nemusis im robit rozhodcu.

anonym_04874f
Dnes o 22:56
@anonym_e5c891

@anonym_e5c891 veru, možno nikdy. Nemusia sa síce biť, ale rozumieť si nemusia tiež. Dokonca neznášať aj v dospelom veku.