icon

Malý vekový rozdiel medzi deťmi

tatianacurajova
22. aug 2022

Ahojte som tu nová a potrebujem podporiť , pomôcť lebo sa cítim neuveriteľne zúfalo, prekvapene a naozaj netuším ako to zvládnem. Som tehotná teraz som to zistila robila som si test a veru vyšli dve čiarky dosť viditeľné.
Máme doma malého ktorý má teraz 1rok a 5 mesiacov to vychádza, že ked sa narodí bábätko tak bude mať 2r aj mesiac cca neviem. Problém je vtom ze je na mňa veľmi naviazaný a tulkoš, samozrejme je hyperaktivny a mám co robiť uz len s ním neviem a netrúfam si tipnúť ako to zvladnem aj s ďalším takým dieťaťom :( viem ze bábo stále plače (teda tak sme to mali my) a neviem naozaj neviem ako to bude so spaním a podobne...
Ma to niektora z vas podobne ? Da sa to zvládnuť?
Manžel chodi na týždňovky takze som na byte sama..
Je az neuveriteľné ako sa nam to mohlo podarit no stalo sa ja viem, každé dieťa je zazrak a dar a ešte v mojom pripade ked mi lekar povedal že s mojim len jednym vajecnikom mam velmi malu sancu mat deti ...tak je to naozaj úžasné že čakám dieťatko v tomto smere ale naozaj len na pomyslenie ako zvladnem tehotenstvo a výchovu dvoch malých deti naraz ma desi a bojim sa.

Strana
z2
tatianacurajova
autor
22. aug 2022

Ďakujem vám všetkým ženy 🙂 za povzbudenie a podporu . Človek ked vie že nieje jediny s takouto situaciou aj sa mu lepšie dýcha 😂😂
Verím, že druhé dieťa bude pokojnejšie a ze si to spolu nejako užijeme , prvotný šok som prekonala uz som v štádiu premýšľania nad inými vecami. Dieťa je dar každé dieťa a všetko sa deje pre niečo 🙂

Dakujem vám ešte raz za milé slová vazim si to ze ste si našli čas aj ked sa nepozname. Krásny večer dámy.

arasidka123
22. aug 2022

@tatianacurajova a možno ta prekvapí a bude presne opak toho čo čakáš 😊 ja mám rozdiel medzi staršími rok a tri mesiace a dala som to...trošku o drzku bolo možno keď boli choré, ale dalo sa...

lasoli
23. aug 2022

@tatianacurajova ved to je v pohode,su aj mensie rozdiely,2r nie su az take zle,hl neskor sa to deti lepaie vyhraju.My mame v dedine co ma rok po roku a uz caka 5te medzi tym 4 a 5 bude rozdiel 2r ale medzi tymi 4 len 1r🙂

lydiasabolova
23. aug 2022

@hederamonstera
@0silvia0
@ajka0207
áno, detičky sme takto chceli, dokonca sme veľmi spokojní, lebo manžel vždy chcel 3 chalanov - to sú tie prvé tri deti 😀 a ja dievčatko - to čakáme teraz 😀
a zvládať zvládame 😉 tak samozrejme sú aj ťažké dni a choroby sú peklo, ale inak pohoda - máme nastavený pevný režim, deti zladené - chodia spať spolu, vstávajú spolu, dokonca obedný spánok sa mi podaril tak, že najmladšie ide spať o 12:15, stredné 12:45, najstaršie hneď po strednom, zaspáva síce dlhšie, aj polhodinu niekedy, ale už pri ňom netreba byť, čiže cca od 1 do pol 3 mám kľud 🙂 a vtedy nevarím, neupratujem, jedine že sa mi chce 😀
ale ja mám oporu v manželovi - deti berie von.. keď treba ísť na nákup, príde najprv domov, hoc po ceste z roboty by to bolo praktickejšie, zoberie jedného, niekedy dvoch.. bráva ich k svojim rodičom na dedinu.. postará sa, keď treba
no a máme aj trochu pomoci od rodiny.. aby ste ma nepochopili zle, nie je to tak, že my sme si spravili deti a rodina pomáhajte.. nespolieham na nikoho pomoc, ale máme dobré rodinné vzťahy a obe rodiny sa o vnúčatká zaujímajú, čiže je to malé plus 🙂
a čo sa týka toho, či ,,stíham žiť" záleží, čo tým myslíte 🙂 ja som introvert, mne nejaké to sociálne vyžitie nechýba 😀 ventilujem sa nákupom, hociakým, aj v potravinách 😀 to mi manžel zabezpečí, keď treba 😀
a čas pre seba mám - cez obed, ako som vyššie napísala.. a deti mi do 21:15 spia, čiže v pohode aj večer sa mi dá byť sama so sebou či s manželom 🙂 jediné, čo mi chýba, je život na dedine v rd, príroda, bycikel, korčule, prechádzky.. my dočasne bývame v byte rovno v strede mesta, hlavné tepny, samá cesta, parkovisko a teda nemáme veľmi možnosti na takéto veci :-/ takže tak 😀

Strana
z2