Navštevujete sa so svojimi súrodencami?
Prosim vas navstevujete sa navzajom so svojimi surodencami?
Sme štyria súrodenci a nebývame pri sebe. Ani s rodičmi. U rodičov, sestry a brata som bola tento rok 1x. U ďalšieho brata som tento rok ešte nebola. Stretla som sa s ním u rodičov.
Dosť veľa vás je tu takých, čo nemáte dobré vzťahy.
Čo sa pokazilo? Čo sa stalo?
@tilly u nás dedičstvo. Poniektorí boli poriadne chamtiví a zas ani ten zostatok nie je metlou praštení aby sa nechali vyciciať chamtivcami.
ale zas si myslím že ak sa súrodenci rozídu po smrti rodičov, tak ten vzťah nebol dobrý ani počas života rodičov. bol len nasilu držaný.
@anonym_fdc1f3 Ked maju deti 3 a 4 roky. Je to ine ako ked maju 53 a 54 rokov. Vztahy v utlom detstve su uplne o inom ako ked uz ma kazdy svoj zivot, svojho partnera svoju rodinu.
@anonym_1f73ec u nás to je stále super akurát máme iný vek, každý máme svoj život ale súrodenci sú toho súčasťou a bolo aj keď sme boli mimo sk a to každý v inej krajine
@anonym_autor nie. Neda sa s ňou vychádzať. Ťažká povaha celý život, keď jej ustúpim a poviem priamo, lebo sa vo mne vari žlč, tak sa klasicky urazí a nezdravi, obchádza ma na ulici. Tak som spravila to isté, . Čo ma mrzí, je že si z otca spravila cvičenu opicu, je jej dobrý iba vtedy keď niečo potrebuje, ale nespýta sa nikdy, či je zdravý, ako sa má, či niečo potrebuje
@tilly u nás dedičstvo. Poniektorí boli poriadne chamtiví a zas ani ten zostatok nie je metlou praštení aby sa nechali vyciciať chamtivcami.
ale zas si myslím že ak sa súrodenci rozídu po smrti rodičov, tak ten vzťah nebol dobrý ani počas života rodičov. bol len nasilu držaný.
@anonym_71917c Tak to často skončí. Nemusíš sa vôbec chamtať za majetkom.Na sklamanie a zhoršenie vzťahov ti úplne stačí aj prístup z tej druhej strany a to, že sa ti otvoria oči , keď vidíš čoho je súrodenec schopný. 😔
@anonym_autor nie. Neda sa s ňou vychádzať. Ťažká povaha celý život, keď jej ustúpim a poviem priamo, lebo sa vo mne vari žlč, tak sa klasicky urazí a nezdravi, obchádza ma na ulici. Tak som spravila to isté, . Čo ma mrzí, je že si z otca spravila cvičenu opicu, je jej dobrý iba vtedy keď niečo potrebuje, ale nespýta sa nikdy, či je zdravý, ako sa má, či niečo potrebuje
@anonym_f2277a Tak to je ďalšia kapitola, presne.Aj rozdielny názor na chovanie sa k rodičom vie preveriť blízke vzťahy.Jeden súrodenec pomáha a druhý len ruku natŕča , alebo príde len na hotové na sviatky.Bežná vec. Čo je smutné, aj u rodičov je často väčší miláčik ten ,čo rodiča len vyciciava. Našťastie nie môj prípad, ale z okolia čo počúvam a aj v vo vzdialenejšej rodine máme niečo obdobné.Potom nemajú ako byť tie vzťahy idylické.
Rodičov nemáme už mnoho rokov a vidavame sa len parkrat do roka. Niekedy ma to aj mrzí, ale odkedy som sa prestala snažiť udržiavať kontakt, tak stretávanie upadlo. Nebavilo ma už byť jedinou čo niečo organizuje či iniciuje. Také sú vzťahy.
Nie, a mňa to veľmi mrzí. Je to môj jediný brat, neznáša môjho partnera, tak ma úplne odstrihol zo svojho života. Skúšala som už všetko možné, z jeho strany nie je ochota byť v kontakte so mnou. 😔
@anonym_f2277a to je strasne len citat
@anonym_autor nie, len u našich… keď tu oni raz nebudú, asi si max napíšeme k sviatku, so sestrou ani to nie. A čo sa stalo? Brat je podpapucnik, odkedy sa oženil, takže existuje pre neho už len manzelkina rodina, my sme dobrí len na pomoc, keď niečo potrebujú. Sestra je ťažká povaha, často sa uráža na hocikoho, aj na našich občas, ale s nimi sa zvykne zasa po čase baviť z ničoho nič. S nami, súrodencami to ma podobne, akurát my mame svoje rodiny a asi dostatočne nedoliezame za ňou, že čo sa stalo, tak zvykne byt urazena roky…
Dosť veľa vás je tu takých, čo nemáte dobré vzťahy.
Čo sa pokazilo? Čo sa stalo?
@tilly
to by bol dobry namet na analyzu - myslim, ze rozdielnost povah a nazorov - kludne aj od detstva, potom peniaze a majetky delene rodicmi za zivota, po smrti, potom novi partneri mozu huckat pripadne byt bodom svaru a dovodom odcudzenia
za vela veci isto mozu primarne rodicia, ktori nenastavia spravodlive podmienky a uz sa to potom vezie
niekto ma hold stastie, ze sa narodi do dobrych rodinnych pomerov a vztahov, nemyslim financne, a potom sa mu lahko vravi, ako aj mne
@tilly
to by bol dobry namet na analyzu - myslim, ze rozdielnost povah a nazorov - kludne aj od detstva, potom peniaze a majetky delene rodicmi za zivota, po smrti, potom novi partneri mozu huckat pripadne byt bodom svaru a dovodom odcudzenia
za vela veci isto mozu primarne rodicia, ktori nenastavia spravodlive podmienky a uz sa to potom vezie
niekto ma hold stastie, ze sa narodi do dobrych rodinnych pomerov a vztahov, nemyslim financne, a potom sa mu lahko vravi, ako aj mne
@anonym_ab0c0c presne by som to chcela nejak zanalyzovať. Nerada by som bola, keby sa to stalo s mojimi deťmi. Vždy som chcela, aby mali dobrý vzťah. Teraz sú raz dobre, raz zle, ale tak sú to pubisi
@anonym_71917c to ma mrzí. Smutné, že peniaze majú takúto moc.
@tilly my sme so sestrou absolutne rozdielni ludia a ani ako deti sme si nerozumeli
@minenkaa aký je medzi vami vekový rozdiel? Medzi mnou a sestrou skoro 10 rokov, takže tiež son jej skôr liezla na nervy, kde som bola malá, ale neskôr sa to spravilo. Inak, tiež sme úplne odlišné povahy. Úplne iné obidve.
Ja pisem z pozicie dietata, ktoreho rodic ma taketo vztahy s jeho surodencami po umrti ich rodicov. Musim napisat, ze taketo odcudzenie vplyva aj dalej do rodiny, takmer sa nestretavam so svojimi sesternicami, sme si ako cudzie, co mi je strasne luto :( Pritom viem, ze v rodine sa nestalo NIC, ani po umrti, len babka bola vzdy ta, ktora tie vztahy utuzovala. Po jej umrti uz nik taky nie je. Mama vzdy povie, ze vsak nech jej zavola sestra, ked bude mat cas, vice versa a takto nie su v kontakte skoro cely rok. Pritom viem, ze sa maju rady.. ale akoby nemaju tu potrebu.. staci im vedomie, ze ten surodenec zije.. Alebo to je take zahltenie vlastnymi starostami? Tazko povedat. Pritom viem, ze si to raz budu vycitat, ale uz bude neskoro…
Nie, z mojej strany bol záujem ale ak má druhá strana v riti tak načo niečo riešiť...
So sestrou máme minimálny vekový rozdiel a sme v kontakte denne, aj naši partneri. Často sa navštevujeme, chodíme na dovolenky. Verim, že to tak ostane.
@anonym_autor áno, brat je môj sused. Niekedy sa nevidíme týždeň, niekedy sa vidíme, každý deň aspoň cez plot, návšteva ako kto stíha. Vcera z rýchlej kávy boli 2h. 🙂

@anonym_autor jasne že ano. Navstevujeme sa, píšeme si volame. Mame spolu všetci nádherný vzťah.