icon

Pekný príbeh pre súrodenca. Ako príde na svet sestrička

6. mar 2025

Ahojte,

za par dni sanam narodi dcérka a syn má 5 rokov. Rada by som mu porozprávala ako sa narodí. Viem, ze mnohé detom vysvetlite presne vzhľadom na vek pravdu. Teda ze dieta sa narodi bud cisárskym alebo vaginálne. Uplne v pohode. Len toto ja ešte nechcem. Rada by som sa inšpirovala vadimi "rozparavkamu" pre súrodencov, napríklad ze babetko priniesol anjel alebo podobne carovne príbehy.
On je taky zlatý chápavý ake citlivý. Nechcem ho teraz ešte konfrontovať s pravdou o biologii 🙂
Inak nežijeme v bubline a rozprávkach, mnohé mu vysvetlíme realne vzhľadom na vek, len tieto veci ozaj su ešte priskoro pre neho.
Ďakujem vám veľmi pekne za inšpirácie ❤️

Strana
z2
kiki68
6. mar 2025

Hmm, ja neviem, my sme nasmu vsetko vysvetlili ( pytal sa), navyse bol pri vysetreni, takze nebol dovod nejak zavadzat. Nejak mu nebude podozrive, ze ako je babo z bruska vonku? Nas sa pytal uz aj ako vobec babatko vznikne, vysvetlila som umerne veku, tiez neklamala.

kiki68
6. mar 2025

Mne nas teraz povedal ako som bola v sprche a dosiel do kupelne, ze „ mama uz viem kde mas ten otvor kade pojde babo von, ale to budes musiet dat nohy velmi od seba, aby take velke babo mohlo von „ 😂😂😂 Moj gyndos sa na tom strasne smial, ze velka pravda 😀 Ja mu vysvetlujem vsetko, minule tam poucal svagra o fotos z usg. Tiez chcel s nami na morfo sono. Jeho to strasne bavi a spieva babatku, prihovara sa.

nyphadora
6. mar 2025

Fu, ved normalne praveu mu povedz, ziadne omacky a rozpravky🙈, ved to je neho omnoho horsie. Kupte knihu a ludskom tele- pre deti je toho vela a mu to pekne vysvetli. Ludske telo v pohybe - ma pekne ilustrovane babatko v brusku, ako rastie, nam to velmi pomohlo. A v ze budeš v nemocnici - tak babtko treba vysetriťbaby mohli prist domov a nomalne nech ta aj pride pozrieťa mu vsetko ukaz ako sa o babo staras a aky ma pupcek, ze tym bol spojeny s tebou. Predpokladam, ze aj kojit budeš pred nim aspon doma urcite, ci sa budes zatvarat v izbe? Nerozumiem tymto tajnostiam. Akoze ked to zvladla nasa 4. rocna ( ktora prvkrat bila cez noc bezo mna, ked som bola v porodnici) rak to zvladne kazde dieta, hlavne vidiet tu realitu deti potrebuju a jie vymyslat rozpravky 🙈.

nyphadora
6. mar 2025

Pre citlive dieta je omnoho dolezitejsie pocuť pravdu od rodiča, ktoremu veri a citi sa s nim v bezpeči ako o 5 rokov od kamaratov alebo nieco kdesi začuť.

deedol
6. mar 2025

fuha, moj ked mal 5r, tak ziadne rozpravky by nepresli. ved on vidi, ze mas brucho, chape, ze je v nom dieta, tak preco chces z neho robit blbca? 🙂 (nechcem, aby to vyznelo zle, len sa snazim vcitit do toho dietata, mna by to teda mrzelo.)
ak chces rozpravku, tak mu povedz, ako to je v skutocnosti, a potom spolu vymyslite, ako by to mohlo byt vo vasej spolocnej rozpravke. to sa bude na tom aspon podielat.

adeladulova
6. mar 2025

Aj ja idem rodit sestricku 5,5rocnemu synovi, vie všetko normálne, a tým ze som mu to povedala 1x alebo 2x. Pobral to svojou hlavou a nemusíme sa k tomu vracať. Chápe ze doktor bude chytať babo co pôjde von a budem tam 3 dni. Aj ze to boli, aj kojenie a mlieko. No proste normálne načo sa tváriť.. už napríklad Vianoce sú mi proti srsti ho klamať ale babky si to ešte užívajú tak nekazim radosť..

terezkaarthuramax
6. mar 2025

Mne sa pacilo ako to bolo vysvetlene v Bambuľke. Diel sa volá Ďurko.

oblecenie99
6. mar 2025

Ja som môjmu 5 ročnému vysvetlila, že mám malú v bruchu a že potom, keď už bude dostatočne veľka (dala som príklad s jahodou, že musí najprv aj ovocie dozrieť), tak mamka pôjde do nemocnice a pán doktor mi ju vyberie z bruška. Neviem, či budem robiť prirodzene a sekciou, ale takto mu stačilo.

nikiki29
6. mar 2025

Môj syn mal 5 keď sa nám narodil mladší. Žiadne omáčky, len prispôsobená pravda. Povedala som mu, že idem do nemocnice aby mi pán doktor pomohol dostať brata von z bruška a postaral sa aby sme boli zdraví. Pýtal sa ma ako sa dostane von a či ma budú rezať, povedala som, že možno áno, ale že to nebude veľmi bolieť. Všetko v pohode. Po pár mesiacoch ho zrazu napadlo, že by chcel vidieť, kde ma pán doktor rezal, tak som mu povedala, že to mám medzi nohami a že to sa nepatrí ukazovať. Koniec diskusie, viac nechcel 😃🤷🏻‍♀️ pomohla asi aj Albi knižka o ľudskom tele.

hylary
6. mar 2025

Naša dcéra nemala ani 3 roky keď sa malý narodil.. a normlane som jej povedala že doktor ho vybral z brucha.. nič svetoborné...neriešila ďalej detaily.. podľa mňa to zbytocne prezivas

nyphadora
6. mar 2025

@nikiki29 prave som ju pozrela a ano velmi pekne je to tam vsetko vysvetlene pre 5 rocne deti, skoda, že sme ju nemali pred rokom.

uriva
7. mar 2025

Necitam predosle komentare,ale tiez som rodila a 5-rocny doma. Proste som mu povedala s manzelom,ze idem do nenocnice,kde pan doktor vyberie babatko z bruska a musia ho par dni sledovat,ci je zdrave a potom pojdeme domov. Uplne to stacilo,naco to komplikovat. Bola som pripravena na otazku,ze ako ho vyberie,ale nepadla. Sla som cisarskym,takze by som povedala normalne,ze je to operacia a cez brusko ho vyberie a zasije ma ako vlka z cervenej ciapocky 😀,ze to tak byva a da sa s tym fungovat. Ale vobec to neriesil. A to bol aj v nemocnici potom na navstevach a videl aj mna lezat. Cim jednoduchsie a pravdivejsie,tycm bezproblemovejsie.

bolarazjedna
7. mar 2025

@uriva to s tou červenou čiapočkou sa mi veľmi páči 🙂

simona_letova_b
7. mar 2025

Ja som synovi ani nič hovoriť nemusela . Už je to len pár dni do termínu a on ma prekvapuje čím ďalej tým viac. Mám aj dcérku,ale tá to toľko nerieši ako krpec🤭 tiež bude mat o dva týždne 5. No naposledy mi napríklad povedal, že sa o mňa bojí, že braček pôjde von z brucha, mňa to bude bolieť a brucho budem mat hnusné a škaredé 🫣..Tak som ho ukľudnia, že sa nemusí báť, že to vidieť nebude...stále má takéto reči 😂 "Mama? Už máš brucho obrovské ako balón, za chvíľku pôjde Tobiáško von, že? ..Alebo, hned ako mi vidí striu, vie, že sa treba postarať a brucho mi natrieť .Ozaj to viac rieši ako dcérka..no ale k veci😅 Ak chceš rozprávkovo, tak ma napadá len bocian, po prípade si pustite princeznú ze mlejna😅 Ale ja by som už klasicky povedala, ze ideš po bračeka do nemocnice a tam ti s ním pomôžu von. A potom sa príde na neho pozrieť. Naši už mi maju zabalene aj darčeky 😂 ale nechcu povedať aké ..

Strana
z2