icon

Potrebuju deti vlastnú izbu?

1. apr 2023

Ahojte, s priateľom žijeme pracujeme v zahraničí, mame 4 ročne dieťa a čakáme bábätko. Chceme sa sťahovať a nevieme sa rozhodnúť ktorý byt, je jeden 2 izbový ten je lacnejší o ca 300 EUR alebo 3 izbový, tam by síce deti mali detskú izbu, ale ta izbička je fakt mala, aj spálňa je mala. Majú vaše deti vlastnú izbu?

Strana
z2
w3ronika77
9. apr 2023

Veľmi záleži či sa chcete stahovať na dlho alebo je to len prechodné riešenie, mne keď sa narodilo tretie babatko, starši mali 4,5 a 5,5r. Už boli nejaký čas sami v izbe, ale nakoniec sme ich asi na rok museli zobrať naspäť do spalne(ešte že ju máme ozaj veľku) a nebudili babatko, ani babatko ich. Realne izbu využivali asi od osmych-deviatich rokov., dovtedy tam chodili iba spať, ulohy pisali v kuchyni, hrali sa v obyvačke... tu je zo skôr asi o tom, ze aj vy potrebujete sukromie... ak by to malo byt viac ako na 3-4 roky, tak určite väčší byt. Tu tretiu som davala k nim do detskej izby az keď mala 4roky,ale samu v izbe ako 4-ročnú si ju predstavit neviem...

barbora19911
9. apr 2023

No my máme viac generačný dom hore sme my dole moja mama ..a hore máme presne ten dvojizbový byt a na medzi poschodí by bola detská izba ale zatiaľ nieje dokončená a podľa mňa keď su také malé deti tak načo .. 🙂

dankabetka
9. apr 2023

Ahoj, aj my sme v 2izbaku... ked sme mali mladsieho syna vsetci sme spali v jednej spalni...kazdy na svojich posteliach ( ani muz sa nemal potrebu stahovat pri babatkach prec...ako to tu bezne citam), u nas cely den/vecer prebieha v obyvacke....je spojena s kuchynou. Minuly rok sme spravili detom izbu zo spalne a vies kde sa hraju 😅 v obyvke..., vsetko si cez den navlacia do obyvky a vecer naspat- upratuju do deckej.... vo svojej izbe niesu okrem spanku vobec, starsi si tam ani ulohy nerobi 😅 nosi si zosity do kuchyne na stol... moj muz im uz x-krat vysvetloval vyznam ich izby a nic ...😂...ale to sa isto zmeni casom ked budu v puberte... zatial maju 4 a 7 rokov, takze maju potrebu byt asi s nami...

danulicek
9. apr 2023

Ja mam 7 a 10rocnych a mame to vyriesene tak, že vo veľkej obývačke mame postel aj obyvacku, ďalšiu miestnost majú deti ako svoju plnohodnotnú izbu plus je tam šatníkova skrina. Uprimne, nám trom to takto vyhovuje, manzelovi nie. Chalani donedávna v tej izbe len spali, aj to sa mladsi v noci sťahoval k nám. Teraz už začínajú v nej tráviť volny čas aj cez den. keď si zoberiem čas, keď mali 4 a 2 r (mam 2,5r rozdiel), aj tak sa mi hrali stále pod nohami. Mne “bordel” nevadil, pre mna sú to len hračky, ja milujem, keď sme všetci spolu na kope v obývačke. manzel to mal tak, že obývačka ma byt posvätné miesto, vždy upratané. Preto sme vlastne robili izbu, ale aj tak ju až donedávna moc nevyužívali. Takze asi dosť záleží na tom, ako dlho tam plánujete bývať, ale 300 eur je dost veľký rozdiel, ak sú to malé izbičky.

elizita
9. apr 2023

@autorka mne pride 2i byt pre 4 osoby dost maly, ale jasne, aj tak sa da zit.. na ako dlho by ste boli v tom 2i? My sme v 3i, ale deti uz vacsie, maju spolu malu izbicku, 13m2 a v pohode sa tam pomestia a to ani nemaju male postielky ani poschodove, len to treba vymysliet dobre.. inak aj tak travia najviac casu s nami v dennej casti.. ale ked pridu kamosky, zenieme ich do detskej a aj 4-5 dievcat su na 1 posteli a su spokojne 🙂 mam deti 4r a 8r a teda 2i byt by mi ani trochu uz neprisiel pohodlny.. ale s babatkom je to ine..

danulicek
9. apr 2023

@elizita 2i byty sú aj väčšie. Jasne, ze je rozdiel, ak je to 40m2 a ak 60 alebo dokonca 70, ako majú niektoré stare 2i byty u nás v meste. Inak sa to dá potom vyriešiť s priestorom ako v tom 40m2.

elizita
9. apr 2023

@danulicek tak ked je tam rozdiel 300€ tak to bude asi dost rozdiel.. zrejme to nebude 2izbak 70m a 3izbak 75m..

Strana
z2