icon

Spravodlivosť pri vekovo rôznych súrodencoch

27. feb 2025

Surodenci s vecsim vekovym rozdielom ste k nim spravodliví?
Napriklad 2rocne a 14 rocne. Ked kupite nieco mimo narodenín ci menin jednemu kupite aj druhemu?

veronikaszabova
27. feb 2025

Mam 2, 11 a skoro 16. Nie, nekupujem ostatnym len preto, ze kupim jednemu nieco

kabinka11
27. feb 2025

Mám rozdiel 3 roky (18 a 15 rokov) a nekupujem, ani som nikdy nekupovala. Nepovažujem to za nespravodlivosť.

ejbyk
27. feb 2025

Máme 8 a 12 a takmer vždy sa snažím kúpiť obom, ak je to teda niečo pre radosť / potešenie...a zdá sa mi to fér...dcéra, na nej to vidno, vždy ocení že myslím rovnako na oboch.
Iné je to na sviatky....

janickacrazy
27. feb 2025

No tak ja mám 25, 14 a 9. Takže kupujem im, čo potrebujú. Napríklad keď len jeden potrebuje topánky, tak nebudem kupovať ostatným dvom. Ale keď kúpim napríklad sladkosti alebo nejaké somariny, tak všetkým alebo len dvom mladším, keď viem, že najstarší také veci nechce.

nika23t
27. feb 2025

Mám takmer 15 ročnú, ktorá stále niečo potrebuje, 11 ročnú, ktorá nechce nič a trojročnú, ktorá niečo chce, keď to vidí. Zväčša nejakú maličkosť, čo je raz za čas. Takže nie, ani náhodou. Nemali by sme čo jesť, keby som to takto robila.

heln
27. feb 2025

zalezi od situacie, ked chce 4 rocny casopis, a vidi sa mi prinosny, tak mu ho kupim, ak chce aj 13 rocna v tej chvili casopis, tak si musi kupit z vreckoveho. ak ideme na nakup a mladsi chce sladkost kupim obom, ak ideme na nakup oblecenia a malemu kupujem "10" triciek, teplakov a neviem coho, snazim sa vybrat aj starsej aspon nejake tricko.

danielahamar
27. feb 2025

Nie, kupujem čo komu treba a hlavne kedy treba

deniska899
27. feb 2025

Ja mám skoro 18r 16r 9r 5r a 3m a áno ak kúpim jednému tak kúpim aj ostatným.... Každý to má inak.Ja to tak chcem vyhovuje mi to.Ak poteším jedného poteším všetkých ♥️

andrea_82
27. feb 2025

My mame 2-rocneho a 17-rocneho a popravde, neviem si predstavit, ze by som nieco kupovala obidvom naraz. Kazdy ma uplne ine potreby a veci pre nich stoja uplne ine sumy. Takze kupujem to, co kto aktualne potrebuje.

danielahamar
27. feb 2025

@andrea_82 presne, tiež učíme 4r, že nemôže mať všetko, a hocikedy, keďže jeho bratia 22,18 majú iné potreby 😬😆

ivinkapink
27. feb 2025

Tak ono zalezi co kupujem. Ked v potravinach a nejaku dobrotku,tak kúpim vsetkym. Ak kupujem oblecenie, vzdy sa najde co by sa hodilo kazdemu napr dcere tricko synovi koselu...topanky kupujem tomu ktory potrebuje...ale zvacsa kupujem vsetkym narovnako,teda snazim sa..

autor
28. feb 2025

@andrea_82 myslim ale veci ktore su len pre potesenie sladkost alebo tak.

andrea_82
28. feb 2025

Sladkosti kupujem spolocne pre celu rodinu, dam do skrinky a odtial si vsetci berieme. Starsi uz ma rozum, vie sa podelit a mladsi este tolko nepotrebuje. Takze nie, ani sladkosti nekupujem presne kazdemu. A veci pre potesenie - mame taky velky rozdiel, ze kazdeho potesi nieco ine, takze ani to nekupujem rovnako a pre obidvoch.

kabinka11
28. feb 2025

To si v úvodnom príspevku nenapísala. Tak v tomto prípade je moja odpoveď opačná. Ak kupujem sladkosti, alebo z cukrárne zakusok, jasné že nekúpim iba sebe.

veronicka1901
28. feb 2025

Mam 3 deti - 13, 9 a 3. Ked maju sviatok, vzdy dostane darcek len jedna. Ale ked kupujem napriklad sladkost, zmrzlinu, tak samozrejme pre vsetky.