icon

Vytváranie súrodeneckého vzťahu medzi dvoma synmi

Včera o 16:26

Dnes som sa dozvedela, ze budem mat druheho chlapceka. Netajim sa, ze velmi som tuzila po dievcatku. A uprimne mam strach, ze dvaja chlapci si medzi sebou nevytvoria taky vztah ako 2 dievcata. Tiez sa bojim aj buducnosti, vztah matka-syn je iny ako matka-dcera. Manzel mi hovori ako si vychovame, tak budeme mat. Ale aj tak ma chyta taka sentimentalita.

Viem, ze budete pisat, ze mam byt rada, ze mame vobec deti a co by iny za to dali. Pisem tento prispevok s pokorou a vdacnostou, ze mi bolo dopriate mať deti, ale sme zeny a aj ked vsetky chceme hlavne zdrave deti, tak vzdy ocakavame to vysnene pohlavie.

Zaujima ma nazor mamiek, ktore maju 2 synov, ake su medzi nimi vztahy. 🙂

Ďakujem, ze ste docitali moj vylev. 🙂

Strana
z2
anonym_18e495
Včera o 20:37

Vacsinou surodenci maju uplne odlisne povahy, ci su to chlapci, ci baby, ci zmiesane pary. Je to skor o tom, ci ich naucite vy spolu sa hrat, neziarlit, mat sa radi. My so sestrou mame velmi dobry vztah, ma dvoch synov, maju velmi dobry vztah, aj sa samozrejme poharkali, pobili, su dost rozdielne povahy, ale ruku do ohna by za seba dali, uz su dospeli... a napriklad moj muz, oni su taki chladni so sestrou, nekomunikuju inak ako ked sa stretnu u rodicov, tam su vrucni, ale inak si ani nezavolaju, nic.

monickach15s01
Včera o 20:58

@anonym_autor ja mam 3 synov 😂😂😂 6r.,druhy za chvilku 4 roky a aktualne 4 mesiace 😁 co ti poviem, ako chalani, zivi, hlucni, sem tam bitka, inak vychadzaju super, prehraju sa spolu cele dni,rozumeju si a hlavne podporuju sa,maju sa radi, podelia sa, dopraju jeden druhemu a ucia sa jeden od druheho -horsie je ze aj tie lumpoviny 😅 poviem ti, ze nakoniec som rada ze su vsetko chalani (zeny to podla mna maju v zivote narocnejsie 😜).

anonym_7e77bc
Včera o 21:00

@anonym_autor u nás je to napríklad naopak brat viac inklinuje k mamine. Takže neboj sa všetko bude okey 🙂

anonym_a53b3c
Včera o 21:23

Ja mam 2dospelé dcéry a teraz vidim, ako je každá po inej babke, nie po mne. Tolerujeme sa všetky 3 navzájom, ale kamošky nie sme. Takže autorka, neidealizuj si dcéry. Na druhej strane poznám dosť mamičkárov.

anonym_761e48
Včera o 22:02

Ahoj autorka, radsej to pisem anonymne. Chapem ze si sklamana, ja sice este deti nemam, jedneho chlapca by som mozno predychala, ale keby je aj druhe dieta muzskeho pohlavia tak by som sa asi zabila. Velmi chcem dceru, so sestrou mame najlepsi vztah, s mamkou tiez a ked raz nebudem mat dceru tak sa fakt psychicky zrutim. Si silna ze to zvladnes a prijimes,ja by som to nedokazala.

anonym_596817
Včera o 22:09

@anonym_autor nikto ti tu nezaručí kamarátsky vzťah medzi deťmi. Je úplne jedno akého pohlavia, veku. Sú súrodenci, čo by za seba dýchali a sú aj takí, ktorí by si vlasy vytrhali.

anonym_7dd593
Včera o 22:28

@anonym_autor Nemám 2 synov, iba jedného, ale napíšem ti niečo o vzťahu môjho manžela a jeho brata. Tak nežný a láskyplný vzťah, ako je medzi nimi (už takmer šesťdesiatnikmi), nemajú ani niektoré sestry. Tvoj manžel má pravdu - ak ich budete viesť k vzájomnej úcte, láske, porozumeniu, tak sa budú mať radi. Ja mám rada svoju sestru a ona mňa, ale v detstve sme sa dokázali tak veľmi pobiť, že mám dodnes na ruke 2 jazvy, ako mi do nej opakovane zabudla ceruzku, lebo sa na mňa nahnevala ani neviem kvôli čomu...

valria
Včera o 23:33

@anonym_autor Mať syna je fajn, ale mať dcéru je úžasné. Skrátka, iný vzťah. Škoda, že si to nemôže prežiť každý.

anonym_a711c7
Dnes o 04:12

@anonym_autor som šťastná za dcerku, chlapca by som asi nemala tak rada, neviem 🤷‍♀️

herika
Dnes o 07:17

autorka - ja mám 2 synov (majú 5 a 7 rokov). Uz po prvom som chcela len chlapceka. Sú úzasni, majú strasne blizky vztah, ani jeden bez druhého nevydrzi ani minutu (vacsi zacal skolu, a maly zostal "sám" v skolke - ten zaciatok bol pre nich velmi tazky ... ale zvádli)
Aj ja mám s nimi krásny vztah, proste ich zboznujem (samozrejmi mi idú niekedy aj na nervy, ked sa pobyjú a tak... 🙂 )
Ale som za nich vdacná ! Ver mi, ze postupne prides na to, ako je super mat dvoch chlapcov naraz, pre ktorych si celym svetom TY (niekedy aj otecko ) 🙂

anonym_468710
Dnes o 12:49

@anonym_autor

majocka35
Dnes o 12:53
@anonym_468710

@anonym_autor

Ja mám dvoch synov 17 a 23 rokov a sú bratia -kamaráti . Na svojom vzájomnom vzťahu proste pracujú. Chcú ho mať dobrý aj v budúcnosti .

anonym_541753
Dnes o 13:44

Ja som mala veľmi podobné pocity. Snažila som sa svoju túžbu po dcére transformovať na to, že dobre, že budú dvaja bratia, budú lepší parťáci. No ale prd, dostala som facku 🤣 moji si az tak povahovo nesadli a až teraz (4r a 2,5r) začali mať medzi sebou sem-tam aj pozitívnu interakciu a nielen bitky a ubližovanie 😅 ale vzťahy sa vyvíjajú, aj ich medzi sebou, aj so mnou, obaja ma idú zjesť od lásky a ja ich... Aj v okolí mám kopu pozitívnych príkladov bratských vzťahov, aj pekného vzťahu mama-syn... Proste pracujeme s takými kartami, aké máme 😊 stále je síce niekde vo mne pocit, či náhodou tretia by nemohla byť dcéra... Ale ani jedného môjho chlapca by som nedala za nič na svete 😊

tilly
Dnes o 13:49

Ja mám dvoch synov a vzťahy máme výborné aj s jedným aj s druhým. Oni medzi sebou ako kedy. Niekedy sú takí zlatí, že až neverím, niekedy si fakt škaredo nadávajú. My máme ale dosť zlý vekový rozdiel

Strana
z2