icon

Vzťahy detí s veľkým vekovým rozdielom. Je tretie dieťa "len pre maminku"?

Dnes o 09:22

Ahojte, tie co mate 2 deti blizko pri sebe a tretie s odstupom - aky maju medzi sebou vztah? Zostalo tretie dieta uz "len pre maminku" alebo ho starsie deti prijali medzi seba? Rozdiel bude 8 a 5 rokov.

anonym_535375
Dnes o 09:51

@anonym_autor toto čaká aj mňa. Deti majú ale 15 a 12 , tretie sa ma narodiť v apríli. No tipujem, že to už bude skôr jedináčik. No manžel keď sa narodil , tak jeho bratia už mali 12 a 10 a vzťah majú výbornú. Ešte lepší než starší dvaja medzi sebou.

anonym_2b91f2
Dnes o 09:57

u nás väčší. len troška inak.
druhé , tretie a štvrté dieťa sú o 11, 13 a 15 r mladšie od najst.
Vzťahy super - klop, klop, klop.
už sú takmer dospelé a chodia spolu lyžovať, alebo do kina. Kámoši.
najst. dieťa pripravovalo mladšie dieťa na medicínu. každý večer po dobu asi 3 m sa skúšali. Boli spolu aj na prijímačkách.

anonym_9e9547
Dnes o 10:24

Sesternica mala chalanov vo veku 10 a 8 rokov, ked aa narodil treti. Obaja ho beru v pohode, ale vidno, ze uz maju ine zaujmy, ako hrat sa s babatkom.

simona92101
Dnes o 10:41

@anonym_autor ja mam 3 deti,7 rocna,3 rocna a 2 rocny syn.starsia dcera je s nim velka kamoska,aj syn ju zboznuje,pohraju sa,starsia pomoze,postrazi.mladsia dcera ho brala aj berie ako votrelca,biju sa stale,superia o pozornost o vsetko.hrat sa spolu nevedia

slavomira236
Dnes o 10:45
@anonym_535375

@anonym_autor toto čaká aj mňa. Deti majú ale 15 a 12 , tretie sa ma narodiť v apríli. No tipujem, že to už bude skôr jedináčik. No manžel keď sa narodil , tak jeho bratia už mali 12 a 10 a vzťah majú výbornú. Ešte lepší než starší dvaja medzi sebou.

@anonym_535375 moja najstarsia mala 14 ked sa narodil jek brat a o dalsie 2 roky sestra...

anonym_94d82a
Dnes o 12:54

@anonym_autor Ja mam takto starsich surodencov. V dospelosti sa nestretavame.

anonym_7a4afb
Dnes o 13:20
@anonym_9e9547

Sesternica mala chalanov vo veku 10 a 8 rokov, ked aa narodil treti. Obaja ho beru v pohode, ale vidno, ze uz maju ine zaujmy, ako hrat sa s babatkom.

@anonym_9e9547 ani mna ako matku by to už nebavilo hrať sa s ďalším bábätkom keď by som mala take veľké deti.

pettom19
Dnes o 14:10
@anonym_7a4afb

@anonym_9e9547 ani mna ako matku by to už nebavilo hrať sa s ďalším bábätkom keď by som mala take veľké deti.

@anonym_7a4afb sesterka je praveze ten typ, ktora by zvladla aj desat deti 😁. Toho najmladsieho si velmi uziva. Ale oni boli tak nastaveni, ze chceli viac deti, cize to je o inom.

nevenka
Dnes o 15:24

Mame rozdiel 7 a 5 rokov, to 5 rocne bolo dievca, 7 rocny chlapec. Narodilo sa tretie, chlapec, dcera plakala, ze chce sestricku, ale ked sa narodil bracek, bola stastna a pomahala mi so vsetkym. Syn skor v domacnosti, a tak je to dodnes. Teraz maju 12, 10, 5 a este mame najmladsiu 3 rocnu. Ja som tam nezazila ziarlivost, nic, samozrejme, ze uz sa nehraju tak klasicky spolu, ale napriklad niekedy nacvicuju tanceky ti mladsi a starsi robia akoby animatora. Hlavne dcera, ma talent na tie deti. Je skvela v tomto. Ale ked ju chyti pubertalna hysteria, je to tazko s nou 😅. Ale inak su zlati. Za mna, ten 5 rocny rozdiel, to je tak max., a vela zavisi od povahy konkretnych deti.

oskvarka
Dnes o 15:34
@nevenka

Mame rozdiel 7 a 5 rokov, to 5 rocne bolo dievca, 7 rocny chlapec. Narodilo sa tretie, chlapec, dcera plakala, ze chce sestricku, ale ked sa narodil bracek, bola stastna a pomahala mi so vsetkym. Syn skor v domacnosti, a tak je to dodnes. Teraz maju 12, 10, 5 a este mame najmladsiu 3 rocnu. Ja som tam nezazila ziarlivost, nic, samozrejme, ze uz sa nehraju tak klasicky spolu, ale napriklad niekedy nacvicuju tanceky ti mladsi a starsi robia akoby animatora. Hlavne dcera, ma talent na tie deti. Je skvela v tomto. Ale ked ju chyti pubertalna hysteria, je to tazko s nou 😅. Ale inak su zlati. Za mna, ten 5 rocny rozdiel, to je tak max., a vela zavisi od povahy konkretnych deti.

@nevenka závisí asi aj od tých medzi kusov 🤭 ja som bola so sestrou po roku. Keď som mala 6 a ona 5 a narodila sa nám sestra dosť sme ju dlho neriešili boli sme aj fakt dobrá dvojka. Neskôr keď sestra mala 14 ja 15 tak 14 ročná ostala na strednú do iného mesta a bývalá na internáte. A až vtedy sme si viac našli k sebe cestu aj už v tých 8-9 rokoch bola taká že jej povaha sa kristalizovala už bolo vidno že mi dve sme si povahovo bližšie ... Menšie deti to ešte tak neriešia ...pokiaľ niekto nieje protivny k nim tak sa kamarátka bez predsudkov a očakávaní. Ja mám 4 deti a každé je iné...jeden je od mala tvrdohlavý a dosť náročný...tak sa stane že ho ostatný neprijímajú do hry. Má 10 ale bolo to tak vždy. Ostatný majú 5.5 , 8,a 12.5 a teda ten 7 ročný roslzdiel aj keď ho samozrejme cítiť tak nerobí im problém a máji spolu vzťah.