Ako ignorovať názory ostatných a byť flegmatik?
Ahojte, ako sa stanem flegmou?😀strasne vzdy rozmyslam o tom co si myslia druhi a velmi zle beriem ked sa dopocujem, ze niekto ma riesil, ohovaral:. Byvam v malej dedine a kazdy tu riesi kazdeho, o kazdom mojom kroku vedia, suseda sa stale stará do mna, z okna na mna vykrikuje pri kazdom mojom vyjdeni z domu, normalne akoby ma prenasledovala.. snazim sa byt odmerana a nic jej nehovorit, ale v ramci susedskych vztahov aj skrz toho aby to potom neriesila naokolo ze som jej povedala aby mi dala pokoj, tak radsej som jej nepovedala aby mi ten pokoj dala😀a uz viac ludi mi povedalo ze ma stale spomina atd.. ja som zas introvert a nezaujimaju ma druhí, proste sa nevypytujem nic nikoho a nechcem s nikym nic mat😀 a o to ma viac hneva ked ma riesi niekto, a moju rodinu.. keby nemam dieťa, tak tu ani nevychadzam von, len do auta a smer do mesta ale samozrejme s dietatom sa to neda a musim ist aj von v dedine.. zvazovala som aj prestahovanie ale mam tu svoje vysnivane byvanie, kde to milujem, nas priestor, domov, spomienky,atd. A preto hladam sposob ako mat proste v Péčku😀nejde to len tal lahko.. a najlepsie oeby sa dal absolvovat nejaky kurz mampi..izmu😀😀unavuje ma ked clovek vyjde z domu a uz hned kazdy kde ideme a podobne otazky😀ako to mate vy? Mate na salame vasich susedov ked sa staraju? Teraz sme boli na dovolenke a v momente 3 tetky pri dome kde sme boli, silou mocou sa prihovaraju synovi, ktory sa ich prosim pekne aj boji.. a pritom vidia ze sme odmeraní a nechceme kontakt a vzdy budu dobiedzat..dokonca muz im uz raz povedal ci nemaju co na robote ked musia doliezat..
dakujem za kazdy recept na flegmatizmus😀 ale myslim ze toto prameni z vychovy,vela x v detstve som pocula co si pomyslia druhí, ucitelia, susedia atd.. a taka som proste ze to riesim v hlave co si o mna pomyslia a snazim sa byt neviditelna ale nedari sa mi to😀a ludia sa na mna lepia ako muchy na h😀🤣🤣🤣
@anonym_autor Prepáč za sprostú radu. Zájdi k ušnému, nech ti vyoperuje strmienky. Dokiaľ sa naučíš dobre odčitovať z pier, budeš mať pokoj. Inak chodiť stále so zdvihnutým prstom nie je slušné. Možno by pomohla zmena prostredia. Kúpiť nový dom vo vilovej štvrti. Alebo si len pozri prírodu na:
https://www.modrykonik.sk/blog/ipsa646/album/brodil-som-hron-fcjm9n/
pri zatvorených oknách, ak máte klimatizáciu.
Prajem hodne zdravia a trochu viac úsmevu v živote.
@anonym_autor nechaj tetky nech riesia co chcu. Ak ti to vadi, odpovedaj otazkou. Kam idete? A vy teta kam ste sa vybrali?
Boli ste na dovolenke? A vy? Chystate sa niekam?
A co maly? Chodi uz? Co Misko, povieme tete ci uz chodis?
Zahmlievaj a odpovedaj neurcito.
Ked ti toto vadi nastahuj sa do veziaku, 48rodin ani nebudes vediet ci vo vytahu stretnes suseda alebo navstevu. Neviem co je take hrozne na tom ze sa babky prihovoria. Mam chalupu na dedine na hlavnej trase ku kostolu a bezne sa tety pristavia. 5min im zlepsi socialne den, mne neublizi.
Ja podľa nálady buď neodpoviem, odpoviem neutrálne alebo im poviem naschval niečo čo budú týždeň riešiť 😂. Pár dni do zadu som vyhľadala s kufra kočík a suseda že pekný a že koľko stal. Odpoved bola “tak akurát”. Samozrejme sa odula 😂. Ja napr neriešim vôbec kto čo hovoril. Aj keď pride kumne niekto a začne že čo počul tak to stopnem že ma to nezaujima. Mna tuto odolnosť naučil rozvod. Ex má strašne ohováral kade chodil a ja som to proste vypla a neriešila.

Ja som moc nepochopila co konkretne ti vadi? Podla toho co pises, sa suseda snazi o small talk, proste typicke dedinske reci. Mne osobne by to nevadilo, odpovedala by som na co chcem, popriala pekny den, kolac im priniesla (ak teda ti nijak neublizuju). Ale to som ja.