Kto je zodpovedný za konáre presahujúce plot?
Susedia majú starú slivku hneď pri plote a polovica konárov je už nad našou záhradou. Teraz nám slivky padajú na trávnik, terasu, lákajú osy a každý deň to zbieram. So susedom máme normálny vzťah, nechcem z toho robiť vojnu. Kto by mal vlastne tie presahujúce konáre riešiť? Budem rada za normálne rady, nie susedskú vojnu 🙂
Slivky zadarmo ! Slivkový lekvár. hmm .. 😂 Niekto by to bral ako dar a ty to berieš ako problém. Ako sa hovorí keď ti život nadelí slivky, sprav slivovicu ! 😂😂👍
Preco hned vojna? A uz si mu to normalne povedala?
Slivky zadarmo ! Slivkový lekvár. hmm .. 😂 Niekto by to bral ako dar a ty to berieš ako problém. Ako sa hovorí keď ti život nadelí slivky, sprav slivovicu ! 😂😂👍
@jblheart stará ivka môže mať sarku, z takých islviek ani lekvár nenavaris ani slivovicu nevypalis
Normálne ho popros, nech tu slivku oreze. Keď bude potrebovať, pusti ho aj na svoj pozemok. Teraz je vhodný termín pre rez kostkovin.
@anonym_autor ja som toto riešila minulý rok, išla som k susede a povedala, či nevie niečo urobiť so stromom. Slivky k nám padajú a u nás stále osy, pozbierali úrodu a riadne stroj orezali.
Dobrý deň susedko, ako ideme poriešiť tú vašu slivku? Samotný strom nám ani nevadí, no máme u nás samú osu a to nám vadí dosť.
Problém by ste mali riešiť spoločne a to tak, že sa o ňom porozprávate.Mozete sa dohodnúť, že sused previsajuce konáre oreze alebo, že slivky z previsajucich konárov si budeš môcť obrať pre vlastnú potrebu ešte skôr, než začnú padať a lákať osy.
Požiadať suseda, ideálne písomne nech to to pride ostrihať. Ak to neurobí, môžeš ho ostrihať aj ty
@jblheart stará ivka môže mať sarku, z takých islviek ani lekvár nenavaris ani slivovicu nevypalis
@anonym_d42038 Ak je strom chorý a nemá z neho majiteľ osoh,tak ho predsa nebude držať na pozemku,aby sa nakazili aj iné stromy
@anonym_d42038 Ak je strom chorý a nemá z neho majiteľ osoh,tak ho predsa nebude držať na pozemku,aby sa nakazili aj iné stromy
@anonym_7b9efe teoreticky to tak je, prax býva aj ina
@anonym_7b9efe teoreticky to tak je, prax býva aj ina
@anonym_d42038 To je pravda,ze niekto sa nebude trápiť s vyrezanim stromu, ale buďme optimisti, že to nie je ten prípad
@anonym_autor keď máte normálny vzťah tak ho zavolaj na kávu a vysvetli situáciu ved ste ludia.. 🙈
ma to riesit on. Ked su dobre vztahy, resp. nie zle tak normalne povedat aky je problem a poprosit nech si to oreze.
Aj ked konare su nad Vasim pozemkom, existuja fáma, ze si mozete robit co chcete, ale to neni pravda. Tak radsej dohodnut
normalne za nimi zajdi a popros ich nech to obrezu popripade ci to mozete obrezat vy ..
@anonym_autor
Upozrnenie nefungovalo so susedmi sa aj tak nebavime, zobral motorovu orezavacku a prehodil konare za plot.
@anonym_autor komunikovať si skúšala?
To je také ľahké?
Obereiš tu Dobu či mám ja?
Mohol by si prosím ťa odpíliť ten konár?
Môžeš aj z našej strany....
Ak je suseda stará chorá môžeš ponúknuť pomoc...
Sorry ale je ľahšie zaloziť tému , denne upratovať čo popada ako zazvoniť a povedať dve tri vety?
@anonym_autor ked susedom nieco vadi, tak bud si orezu konare ktore im vadia alebo keby prisli za nami, ze maju s tym problem, tak orezeme my.
Niekomu presahujuce konare vadia a niekomu nie.

@anonym_autor jasne ze sused by to mal riesit a prist orezat.