Ako reagovať na incident so susedovým psom?
Dobrý večer prajem.
Chcem sa spýtať na dáš názor,susedovému psovi sa sem tam podarí vybehnúť a vtedy šteká a skáče akože chce pokúšať po všetkom čo ide okolo. Dnes sa situácia zas opakovala,pes vybehol a pán na motorke mu niečo nastriekal, pravdepodobne nejaký slzotvorný plyn a pes dosť zle reagoval. Najskôr behal a narážal do všetkého okolo,potom pištal,potom sa dusil a vyzeral ako by to bol jeho koniec. Majiteľ ho hneď bral k veterinárovi, ale už zisťoval na sociálnych sieťach kto má kamery a kto by vedel podať informáciu kto to bol.
Keby ste boli na mojom mieste a vedeli by ste kto to bol,povedali by ste mu to🤔??
Áno, ale povedala by som aj to, že to bola otázka času kedy sa niečo takéto stane
Lebo havko keď iujde tak útočí na vserko okolo.
Hlavne ak je to väčší pes, môže ľudí vydesit
@anonym_51325e
To že bola len otázka času kedy sa niečo také stane sa mu hodlám povedať, len neviem či mu chcem povedať aj to kto to urobil,keďže si majiteľ so psom o to koledovali už dlho. A nie,nie je to nejaký veľký pes,skôr taky stredný, ale aj tak to nie je nič príjemné keď šteká a skáče vám do nohy.
Tak mu to nehovor 🤷
Predpokladám, že to bol človek, ktorý sa bránil pri napadnutí psom... Čo chce majiteľ akože dosiahnuť, aby mu preplatil veterinu? No bola to jeho chyba. Môže byť rád, že nedohrýzol niekoho. Som zvedavá, či by on zaplatil odškodnenie napadnutému... Nech sa poučí z vlastnej chyby. Určite by som mu nepovedala, kto to bol...
Nie, nepovedala a susedovi by som povedala, že to má zato, že si nevie psa ustrážiť
Asi by som nepovedala. Nic sa tym nevyriesi. Jedine,co sused spravi cirkus s tym clovekom. Chudak pes nemoze za to,ze ma debila majitela. Ale zase clovek sa musi nejako branit. Aj ked neschvalujem taketo praktiky,no na druhej strane chapem.
Na čo chces povedať? zmení to niečo?jedine čo môže zmeniť,tak je práve tento incident, že majiteľ troška si uvadomi
A ked nie,tak skôr alebo neskôr zas niekto iný sa bude brániť a ráznejšie
A budem teraz bohužiaľ zlá ale keby pes bez majiteľa beží za mnou a ide ma kúsat,tak by som ho dokopala
Nehovoriac mám malé dieťa, by som rukami ho skantrila
Zvieratá mam rada,je mi jasné, že za to nemôže ale ani človek, čo ho ten pes ide napadnúť
@anonym_autor nie nepovedala. Ak je to incident, ktorý sa pravidelne opakuje, majiteľ o tom vie, neurobí nič preto, aby pes nevybehol z dvora, tak by som nič nehovorila... Ja sama, po pár nepríjemných stretnutiach, nosím so sebou slzný sprej.
@anonym_autor
Takze by si bola rada aby ho ten pes dokusal
Nepovedala, a kedze sam nevie,kto to bol,to je dokaz ze psa nemal pod kontrolou a voľne ho nechava pohybovat sa bez dozoru po ulici. Povedz mu,ze moze byt rad,ze ho nebude ten dotycny zalovat za napadnutie
Nepovedala. Ma si psa držať na vodzke, alebo si riadne oplotiť pozemok.
Lebo už sa mi dostalo,že aký som zlý a bezcitny človek,keď som videla ako sa ten pes trápil a ako trpel a ja to chcem nechať len tak nepotrestané.
Tiež mame psa,možno dca krát väčšieho ako tento spomínaný, ale jeho by nikdy nenapadlo vonku na niekoho útočiť. Pokiaľ by niekto neublížil deťom,alebo jemu,tak by isto ani nezavrčal.
Pes ma byt iba na dvore,uzamknutom dvore a tam si strazit svoje uzemie a nie na ulici skakat do ludi,majitel by si mal riadne zabezpecit pozemok,alebo teda pred odchodom psa zavriet do voliery.Tiez to tak robime,zavolam domov,psa vzdy doma niekto zavrie,az potom otvaram branu,ked sa zavrie psa zase pustame.
Nie, nepovedala. Ten pes sa trápil a trpel len a len kvôli nezodpovednému majiteľovi a ak už by mal byť niekto potrestaný tak jedine majiteľ psa.
Nepovedala. Len ma mrzí, že za debila majiteľa si to musel odniesť pes.
nepovedala by som, nie je to moja povinnost
Lebo už sa mi dostalo,že aký som zlý a bezcitny človek,keď som videla ako sa ten pes trápil a ako trpel a ja to chcem nechať len tak nepotrestané.
Tiež mame psa,možno dca krát väčšieho ako tento spomínaný, ale jeho by nikdy nenapadlo vonku na niekoho útočiť. Pokiaľ by niekto neublížil deťom,alebo jemu,tak by isto ani nezavrčal.
@anonym_autor , to že sa pes trápil, je chyba majitela! Pes musí byť vonku na vôdzke. Majitelovi by som dala pokutu. Motorkár bol v práve. Bránil sa.
Chudák pes. Má hrozného majitela. Nevenuje sa mu, ked vybehne von a napáda ľudí.

Áno, ale povedala by som aj to, že to bola otázka času kedy sa niečo takéto stane
Lebo havko keď iujde tak útočí na vserko okolo.
Hlavne ak je to väčší pes, môže ľudí vydesit