icon

Ako riešiť hlučných a vulgárnych susedov?

19. aug 2026

Dom v susedstve stál naprázdno snáď sedem osem rokov, ujko ktorý tu býval šiel bývať s synovi a neveste.
Na jar sa však dom predal, kúpili ľudia z mesta, podľa LV pani JUDr, bola tu asi tri krát , jej chlap tu bol raz podľa uniformy policajt.
Spočiatku som sa aj potešila, iba sme sa predstavili pozdravili cez plot, ale netešila som sa dlho. Chodia sem úplne cudzí ľudia, akýsi párik, pani po 60ke, šedivá, 50kg , chlapík medzi 45-50, pupkatý bradatý, 120kg, Používajú virirku aj bazén občas aj kosačku zapnú. Aj ovocie pozbierajú. Ale toto by problém nebol.
V čom vidím problém, že od susedov nepočuť iba výrazy ako k#k#t, p!č@, skurv!syn, jeb@t, ten a ten deb!l, choď do p!č@, varianty ako dojeb@l-Vyjeb@l-Prijeb@l-Rozjeb@l-Zajeb@l-prejab@l o pod. A to dosť hlasno, po večeroch sa ešte opýtajú a je to ešte horšie, celé leto ani okná radšej neotvoriť. Mám malé deti ktoré tieto výrazy a radosťou opakujú,
Sú tu niekedy týždeň inokedy 3-4dni.
Opakovaný dohovor s kľudom tóne nepomohol.
Čo navrhujete ako druhý krok?

Strana
z3
mirage
20. aug 2026
@anonym_87955d

@minenkaa Baviť sa s niekým, kto popiera fakty z príspevku autorky a robí zo seba advokáta hlučných krikľúňov, je ako vysvetľovať slepému farby... Autorka jasne píše, že nemôže otvoriť okná.
Už sa len strapňuješ, daj si studenú sprchu. Tvoja posadnutosť obhajovať vulgárny krik je až psychicky bizarná.

@anonym_87955d ja napríklad nevidím jej príspevky, lebo som si ju blokla, presne kvôli spôsobu jej komunikácie, mala som pocit, že píše niekto, kto má buď nejakú poruchu, alebo nižšie iq.

anonym_87955d
20. aug 2026
@mirage

@anonym_87955d ja napríklad nevidím jej príspevky, lebo som si ju blokla, presne kvôli spôsobu jej komunikácie, mala som pocit, že píše niekto, kto má buď nejakú poruchu, alebo nižšie iq.

@mirage Treba to tu brať s nadhľadom 😀 i keď ťa v tomto prípade plne chápem. A ďakujem za tichý súhlas.

anonym_f24155
20. aug 2026

Pripisujes postupne veci, ktore sa Ti prave hodia. Nepomozes si. Im mozno vadi hluk, co sposobujete vy. Bud budes stale volat policajtov, ak je to nadmerny hluk a nebudes sa vyhovarat, alebo si budes musiet zvyknut. Pozri si obcan za dverami, s akym hlukom si roky nepomohli a pochopis, ze nechutny slovnik je len taka malina, oproti tomu, co sa tam roky dialo a oni to nahlasovali snad vsade, aj s pomocou TV. Nic si nepomohli.
My mame tiez takych susedov, ked sa nastahovali, myslela som, ze sused doma susedu nahana po dome a asi ju zabije. Pootvarane okna mali, triekali dvermi, rincali skla, nadavali a vrieskali o dusu, ona rycala jak tur. Nevedela som, ci mam volat policiu, ci nie? Po 1/2hodine, ako by utlo, mojkali sa na terase. A toto dokola. Co myslis?, ako sa tvari navsteva, ked toto zacne v tom navstevy? A co mam teraz spravit? Nespravim nic, tak isto, ako Ty.

1sally12
20. aug 2026
@minenkaa

@anonym_228396 ale ano,nadávajú všetky národnosti,len my mame to šťastie,že mame tie nadávky tak krásne a dá sa s nimi vyjadriť všetko a jedným slovom opísať celú situáciu

@minenkaa nadávky?krásne? Ty si riadne úbohá 😳 a toto učíš svoje deti? Ďalší odpad spoločnosti len...

minenkaa
20. aug 2026
@1sally12

@minenkaa nadávky?krásne? Ty si riadne úbohá 😳 a toto učíš svoje deti? Ďalší odpad spoločnosti len...

@1sally12 ja viem,že každý to vidí ako to ma doma,ale myslieť si o vlastných deťoch ,že sú odpad ,ja asi aj moc

autor
20. aug 2026
@anonym_f24155

Pripisujes postupne veci, ktore sa Ti prave hodia. Nepomozes si. Im mozno vadi hluk, co sposobujete vy. Bud budes stale volat policajtov, ak je to nadmerny hluk a nebudes sa vyhovarat, alebo si budes musiet zvyknut. Pozri si obcan za dverami, s akym hlukom si roky nepomohli a pochopis, ze nechutny slovnik je len taka malina, oproti tomu, co sa tam roky dialo a oni to nahlasovali snad vsade, aj s pomocou TV. Nic si nepomohli.
My mame tiez takych susedov, ked sa nastahovali, myslela som, ze sused doma susedu nahana po dome a asi ju zabije. Pootvarane okna mali, triekali dvermi, rincali skla, nadavali a vrieskali o dusu, ona rycala jak tur. Nevedela som, ci mam volat policiu, ci nie? Po 1/2hodine, ako by utlo, mojkali sa na terase. A toto dokola. Co myslis?, ako sa tvari navsteva, ked toto zacne v tom navstevy? A co mam teraz spravit? Nespravim nic, tak isto, ako Ty.

@anonym_f24155 aký hluk spôsobujeme?
Veď konkretizuj......
Čo pridávam postupne ? Od začiatku píšem o vulgarimoch, o tom že kvôli nim nemôžem ani okno večer otvoriť, že sú hlasný, že po večeroch sa opíjajú? Že deti sa naučili tieto vulgarizmy?
Že majiteľ je policajt? A že som nič komunikáciu (žiadnou)nedosiahla....

anonym_f4f3a8
20. aug 2026

K nám sa prisťahovali presne tieto typy ako má autorka.Co je horšie, majú malého syna a rovnako ako sa bavia medzi sebou nadávajú aj jemu.Pritom je to asi tak 5 ročne dieťa.Ked počujeme ten ich slovník, v každej vete nadávka.Akoby nemali žiadnu slovnú zásobu.Detom s manželom vysvetľujeme že toto nieje normalna komunikácia,ale je to ozaj nepríjemné keď sa decká hrajú a dvore a 2 m za nimi sa nadáva takmer nonstop.

anonym_38a508
20. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_f24155 aký hluk spôsobujeme?
Veď konkretizuj......
Čo pridávam postupne ? Od začiatku píšem o vulgarimoch, o tom že kvôli nim nemôžem ani okno večer otvoriť, že sú hlasný, že po večeroch sa opíjajú? Že deti sa naučili tieto vulgarizmy?
Že majiteľ je policajt? A že som nič komunikáciu (žiadnou)nedosiahla....

@anonym_autor ano, pridavas veci ako sa ti hodia.
Na zaciatku nic o tom, ze nadavaju tvojim detom, potom zrazu su tvoje deti tercom nadavok, teraz znova iba ze deti co pocuju to opakuju
Majitelku si vytiahla z katastra, preco ju nekontaktujes?
Napadlo ta uz, ze ta pani moze byt mama majitelky alebo jej svokra?

anonym_3e1020
20. aug 2026

@anonym_autor pridu len na par dni a vadia ti, deti si treba poriesit a nevsimat si to pokial ti neseru k plotu, neštia na pradlo a nespaluju pneumatiky plus si pozemok vykosia, aj ty im mozes rovnako vadit kôli niecomu, bud rada ze tam nemas osadnikov 14 alebo spievajuci dom ako chudaci ludia v Sturove, uz len to aby ma sused riesil vo vlastnom majetku ze ako mam hovorit, nepaci sa ti, odstahuj sa...😎

anonym_d7e41d
21. aug 2026
@anonym_autor

@patrike majiteľ by mal vo všetkom rovnaké práva ako nejaká návšteva? Tak to ma podrž

@anonym_autor aký má zmysel opis hmotnosti tvojich susedov? To vysvetľuje jedine tvoju zvedavosť. Čo sa týka vulgarizmov, tiež ich absolútne neznášam, ale každý si na svojom pozemku/priestore môže hovoriť ako chce. Takisto ty nemáš najmenší dôvod a oprávnenie strkať nos do toho kto to je a prečo tam je. Ak sú tam so súhlasom majiteľa, tak sa ostatní absolútne nemajú prečo starať viac. Nemyslíš?

Strana
z3