icon

Ako riešiť hlučných susedov?

26. dec 2025

Ahojte, bývam v byte na sídlisku. Chápem, že bývanie v byte znamená, že musíte byť tolerantní, vždy aj som- Ale mne sa zdá, že niekedy už, čo je veľa, to je veľa. Je niečo po 21.00, áno, ešte nie je nočný kľud. Ale u susedov sú vnúčatá s malými deťmi a je tam krik, hluk, fajčenie na balkóne, piskoty a do toho štekot psa. Ja mám obe izby susediace s nimi, čiže nezáleží na tom, kde som, všade to je počuť, ani telku si človek nevie pozrieť. Na Štedrý deň hulákali do pol noci, zaspať sa veľmi nedá pri tom. Sú to normálni ľudia, podnikatelia, len majú veľmi radi spoločnosť a veľmi radi si vypijú. Ešte mám strach zo Silvestra. Oni majú totiž karaoke a s mikrofónom po minulé roky spievali do 3. rána. Chápem, že Silvester, je silvester. Máte aj vy takých susedov?

Strana
z2
nikaeli
29. dec 2025
@anonym_a10ca5

@nikaeli jezis, ja mám tiež takú susedu pod sebou🥴a najnovšie si obľúbila trieskanie dvermi , fakt ak neplesknu dvere 100x za den tak ani raz 🥲
čo tie jej deti robia to je niečo strašné a to majú vyše 11 rokov už .. mne tu až steny podlaha duní.( suseda čo býva pod nou, tam už x krát bola robiť poriadok)
najlepšie je, keď mne dcéra prebehne z izby do izby alebo skoci zo sedačky , že to neustriehnem a toto tela sprosté mi hneď zo spodu bucha o stenu☠️a bude to riešiť kade tade, že malé dieta nad ňou si dovolilo buchnúť , ale seba nevidi čo cele dni tam robia..
proste nemáme šancu, sprostemu patrí svet

@anonym_a10ca5 tí naši mali 3 pubertiakov, najstaršia dokonca chodila na VŠ. Zásadne púšťali práčku večer aj o desiatej, vibrovala celá kúpeľňa. Prádlo vešala na balkón a chodila po byte v klopkacích topánkach (papučiach?). Ja v podstate nechápem, ako niekto vôbec môže žiť v takom hluku. Oni sa ráno zobudili a hneď o šiestej zapli teleráno. Telka im ryčala tak, že som mohla pozerať rovnaký program bez zvuku 🤦🏻‍♀️

andrejka1974
29. dec 2025
@zlotka

@andrejka1974 No tak akože prepac ale prečo by sa mal odsťahovať niekto kto sa správa slušne. Aj cez deň sa nemôže robiť nadmerný hluk ,ktorý by obťažoval susedou a nie ešte v noci. Ja som raz v noci nakrúcala na susedou cez stenu ,že cez deň robia hluk ,v noci robia hluk a budem volať policajtov. A veru nabudúce ak sa to bude opakovať ,tak aj budem . Na to sú zákony.

@zlotka hej ale hluk od deti je iný ako keď je hluk stále a cez den nevyriešiš nič po 22.00 ano

andrejka1974
29. dec 2025
@zlotka

@andrejka1974 No tak akože prepac ale prečo by sa mal odsťahovať niekto kto sa správa slušne. Aj cez deň sa nemôže robiť nadmerný hluk ,ktorý by obťažoval susedou a nie ešte v noci. Ja som raz v noci nakrúcala na susedou cez stenu ,že cez deň robia hluk ,v noci robia hluk a budem volať policajtov. A veru nabudúce ak sa to bude opakovať ,tak aj budem . Na to sú zákony.

@zlotka ale veľa je v ľuďoch ja som sa nikdy nesťažovala , že sú hlučnejši susedia aj keď mali zirky a to sne mali susedov nad sebou aj oproti aj my sme si užívali však časom to prejde l

zlotka
29. dec 2025
@andrejka1974

@zlotka ale veľa je v ľuďoch ja som sa nikdy nesťažovala , že sú hlučnejši susedia aj keď mali zirky a to sne mali susedov nad sebou aj oproti aj my sme si užívali však časom to prejde l

@andrejka1974 No aké vieš,mi sme to mali od rána od šiestej do večera, a v noci trtkali na celé sídlisko. A asi sa im každý hanbil dohovoriť, tak ich neriešili. No ja nepotrebujem počúvať také divadlo ,a zatiaľ sú potichu. Aj cez deň sú tichšie. Susedia nad nimi už pred šiestou ráno púšťajú nahlas telku ,aby ich nepoculi,a ja som púšťala na plné gule telku pod nimi ,takže mohli rozmýšľať. A keď sa zase rozbehnú, budem v Tom pokračovať. Ja chcem mať doma kľud a pohodu. Ako každý.

Strana
z2