Ako riešiť odhlučnenie terasy a balkónu?
Ahojte.
Chcem sa opýtať, či nemáte nejaké typy ako riešit "odhlučnenie" terasy/balkónu. Mám na mysli to, že máme dom v pomerne hustej zástavbe. Od našej terasy cca 8 metrov máme plot a za ňou sú susedia, ktorý tam tiez majú asi 7 metrov od svojho plotu terasu. Oni majú živý plot+ pletivo, čo čiastočne izoluje, ale podľa mňa dosť slabo.
Ide o to, že keď sa chceme porozprávať na terase a pod, že aby čo najmenej prenikal zvuk k susedom. Napadlo mi dať tma nejaké paravany, rastliny, neviem.
Ak máte skúsenosť, rada sa inšpirujem vašimi typmi.
Ďakujem. 🙂
Nemas sancu to nijako odhlucnit. Hovorit tichsie plus ziadne velmi intimne veci😅
@tinka_1807 Jedine sa odsťahovať tam, kde sú väčšie pozemky a medzi domami sú väčšie vzdialenosti.
neodhlucnis to
my mame terasu 60m od terasy susedov, kazdy 30m od plotu a ak nerozpravaju potichu, vsetko pocujeme a to mame medzi pozemkami plny betonovy plot 2m vysoky a pred nim nasadene tuje.
to budes pocut stale, aj keby tam postavis trojmetrovy betonovy plot. proste si na to asi treba zvyknut a neriesit diskretne temy vonku 😀

Neodhlučníš to nijak. Môžete skúsiť nejaké drevené paravany alebo nejake steny skúsiť postaviť, vysadiť rastliny, stromky. Ono to do istej miery stlmí, ale ako na samotke tam nebudete nikdy. Nevýhoda takejto výstavby.