icon

Ako riešiť otravnú susedu mojej mamy?

28. aug 2026

Pekný deň 🙂.
Moja mama je vdova, má 72 rokov a žije v byte vo veľkom paneláku. Je ešte chvála Bohu úplne sebestačná, aktívna. Ale má senior mobil, že je naň zvyknutá smartfón nechce. Lenže na tom telefóne sa nedajú blokovať ľudia.
Má susedu, u ktorej bola asi 2X na káve (vtedy ešte netušila, čo a ako). Lenže tá suseda jej začala telefonovať aj 3 - 4x denne, hoci bola mama u lekára.A s blbosťami, že či nepríde na kávu. Dokonca jej poslala sms, s výčitkou, že prečo jej nedvíha. Mama jej ráznejšie povedala, že si to nepraje. Že nemá na kávy čas, že má svoj program a režim dňa. Chvíľu bol pokoj. Potom suseda opäť začala prekračovať hranice. Opäť 2 neprijaté hovory - mama nemá záujem s ňou komunikovať, nedvíha, nevolá naspäť. Na druhý deň znova to isté - 2 neprijaté hovory.
Dohovor nepomohol. A moja mama sa už ráno budí s neurózou koľko neprijatých hovorov si nájde od susedy ( vstava o 9-tej). Keď mi o susede hovorila, tak ako o energetickom upírovi, a všimla som si, že sa aj trocha triasla.
Ako spraviť poriadok ??

Strana
z2
sissy27
28. aug 2026

@anonym_autor zmeňte mame číslo.

anonym_95a17b
28. aug 2026

No tak bude mat kazdy den 5 neprijatych hovorov. A? Nech si to nevsima a hotovo. Susedu to raz prestane bavit.

anonym_ff21a3
28. aug 2026

Zmente cislo alebo nech sa mama ukludni, stresovat kvoli neprijatym hovorom je fakt blbost. Myslim, ze za svoj zivot zazila ovela vaznejsie aj smutnejsie veci, ze by sa nemohla dostat cez to, ze si najde neprijate hovory - ono to donekonecna trvat nebude.

crazy_cat_lady
28. aug 2026

V kazdom mobile - a je jedno podla mna aky typ mas, by mala byt moznost zablokovat kontakt, ak nie, bud jej kup nove cislo, alebo susede dohovor raznejsie ty

autor
28. aug 2026
@crazy_cat_lady

V kazdom mobile - a je jedno podla mna aky typ mas, by mala byt moznost zablokovat kontakt, ak nie, bud jej kup nove cislo, alebo susede dohovor raznejsie ty

@crazy_cat_lady Pozriem sa jej na ten telefón lepšie, ak teda píšeš, že je taká možnosť.

tanyan
28. aug 2026

Ak je to suseda, tak nepomôže ani zablokovať a ani zmeniť číslo. Iba ju to ešte viac aktivuje a začne striehnuť na mamu osobne. Treba jej surovo a bez omáčky povedať, že sa už nechce stretávať ani telefonovať.

autor
28. aug 2026
@tanyan

Ak je to suseda, tak nepomôže ani zablokovať a ani zmeniť číslo. Iba ju to ešte viac aktivuje a začne striehnuť na mamu osobne. Treba jej surovo a bez omáčky povedať, že sa už nechce stretávať ani telefonovať.

@tanyan Však z toho mám aj trocha tak obavu. Aby mame nezačala nechodiť zvoniť napríklad.

anonym_e82b4f
28. aug 2026

@anonym_autor ako spraviť poriadok, to sa naozaj pýta dospelá osoba? Choď zaklopať k otravnej susede a vysvetli jej to ty, keď mamu nechce pochopiť....

anonym_bd6ecc
28. aug 2026

@anonym_autor skus ist k operatorovi, ci nevie na tu sim kartu zablokovat cislo a vysvetlit mu, ze cez senior mobil to nejde. Alebo pevne nervy a ignorovat, nedvigat, za kazdym zrusit a spravu vymazat bez precitania. Raz ju to prestane bavit.

anonym_d14484
28. aug 2026
@crazy_cat_lady

@crazy_cat_lady tlačítkový telefón nemá takú možnosť

autor
28. aug 2026
@anonym_e82b4f

@anonym_autor ako spraviť poriadok, to sa naozaj pýta dospelá osoba? Choď zaklopať k otravnej susede a vysvetli jej to ty, keď mamu nechce pochopiť....

@anonym_e82b4f Ja s tým nemám problém za ňou ísť, len dúfam, že to pochopí definitívne. Lebo čo chápem z maminho rozprávania, ona nie je typ, človeka čoby rešpektoval hranice ( aj preto s ňou mama nechce ďalej nič mať ).
Ja len nerozumiem tomu, ako sa môže človek takto "necítiť" sám, že je otravný.

anonym_d14484
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_e82b4f Ja s tým nemám problém za ňou ísť, len dúfam, že to pochopí definitívne. Lebo čo chápem z maminho rozprávania, ona nie je typ, človeka čoby rešpektoval hranice ( aj preto s ňou mama nechce ďalej nič mať ).

@anonym_autor ak v mobile nie je android,tak nezablokuješ

anonym_11e1da
28. aug 2026

Skús listovať v zozname hovorov, nájsť daný riadok, potom daj voľbu možnosti a či tam nebude možnosť zablokovať, pridať na čiernu listinu.

sisska96
28. aug 2026
@anonym_autor

@crazy_cat_lady Pozriem sa jej na ten telefón lepšie, ak teda píšeš, že je taká možnosť.

@anonym_autor Dá sa blokovať. Moja mama mala tiež len obyčajný mobil a dalo sa blokovať

anonym_92e466
28. aug 2026

@anonym_autor zablokujte cislo, tiez som mala taku susedu

anonym_92e466
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor z vlastnej skusenosti ti poviem,ze jek dohovor nepomoze, ona si neuvedomuje ze otravuje alebo uvedomije, ale je jej to fuk. Mne volala aj 5-6x za sebou. Aj ked som jej povedala ,ze si to nezelam. To ako hrach o stenu hadzat :D

tanyan
28. aug 2026
@anonym_92e466

@anonym_autor z vlastnej skusenosti ti poviem,ze jek dohovor nepomoze, ona si neuvedomuje ze otravuje alebo uvedomije, ale je jej to fuk. Mne volala aj 5-6x za sebou. Aj ked som jej povedala ,ze si to nezelam. To ako hrach o stenu hadzat :D

@anonym_92e466 A čo pomohlo?

autor
28. aug 2026
@anonym_92e466

@anonym_92e466 Toto bude zrejme veľmi podobný prípad. Ale čo teda pomohlo, ako si sa jej nakoniec "zbavila" ?

anonym_31180b
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak není možnosť zablokovať v mobile, lebo ozaj u tých tlačítkových to niekedy chýba, tak skús osloviť mobilného operátora, on jej to konkrétne čislo zablokuje.

anonym_65bb78
28. aug 2026

Nemyslím si, že zablokovanie čísla susedu odradí. Ak sa chce tak veľmi kamarátiť, "kamošku" môže predsa bez problémov kontaktovať aj inak. Povyhrážanie sa políciou by nepomohlo? Prípadne prevziať namiesto maminy hovor....
Aká stará je vôbec suseda?

anonym_5aa3c9
28. aug 2026

Chod za nou ty a dorazne jej povedz, ze si neprajes aby viac obtazovala tvoju mamu, bude sa to opakovat, budes to riesit cez policiu. To by malo zabrat.

autor
28. aug 2026
@anonym_65bb78

Nemyslím si, že zablokovanie čísla susedu odradí. Ak sa chce tak veľmi kamarátiť, "kamošku" môže predsa bez problémov kontaktovať aj inak. Povyhrážanie sa políciou by nepomohlo? Prípadne prevziať namiesto maminy hovor....
Aká stará je vôbec suseda?

@anonym_65bb78 Je mladšia od mamy o 10 rokov.

anonym_92e466
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_92e466 Toto bude zrejme veľmi podobný prípad. Ale čo teda pomohlo, ako si sa jej nakoniec "zbavila" ?

@tanyan
@anonym_autor zablokovala cislo a na ulici jej vzdy povedala,ze teraz nemam cas a je svaty pokoj

anonym_92e466
28. aug 2026

@anonym_autor v akom meste byvate? Ten vek by na moju dotieravu susedu aj spravanie sedel 🫣🫣

autor
28. aug 2026
@anonym_92e466

@anonym_autor v akom meste byvate? Ten vek by na moju dotieravu susedu aj spravanie sedel 🫣🫣

@anonym_92e466 V Bratislave.

anonym_92e466
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_92e466 V Bratislave.

@anonym_autor jezin aj ja.

anonym_92e466
28. aug 2026

Ruzinov?

katkazatka
28. aug 2026

Ved nech jej skúsi ešte párkrát slušne dohovoriť. Možno je to len ďalšia stara osamela pani, ktorá sa chce socializovať.

autor
28. aug 2026
@anonym_92e466

Ruzinov?

@anonym_92e466 Ružinov nie.

autor
28. aug 2026
@katkazatka

Ved nech jej skúsi ešte párkrát slušne dohovoriť. Možno je to len ďalšia stara osamela pani, ktorá sa chce socializovať.

@katkazatka Ja by som plne chápala tú socializáciu. Samota je vždy nepríjemná. Ale nemal by sa niekto socializovať na úkor pokoja druhého človeka.

Strana
z2