icon

Ako riešiť problém s dymom na ulici?

Dnes o 15:05

Ahojte, bývame v širšom centre väčšieho mesta na západe Slovenska. Ulica, kde sú aj nové domy, aj staršie, zväčša rodiny s malými deťmi. Máme však jedných susedov, ktorý každodenne, a o to viac teraz keď sú vonku 40tky, kladú (pravdepodobne) do kozuba alebo pece a dymu je plná ulica. My tu bývame ešte len prvý rok, oni zrejme už dlho ale podľa slov ostatných susedov, to žiadny rok nebolo takto zlé. Úprimne poviem, že som sa snažila si zvyknúť, že sa s tým predsa nedá nič robiť ale som z toho čím ďalej tým viac frustrovaná a tak sa obraciam na vás. Existuje reálne niečo, čo by som mohla spraviť aby prestali alebo sa musím len zmieriť, že na terase sedieť nemôžem a večer, keď konečne chcem vo vnútri vyvetrať, keď nie je až tak horúco tak proste nemôžem?

anonym_f94589
Dnes o 15:12

@anonym_autor a to kúria či tak varia?

autor
Dnes o 15:14
@anonym_f94589

@anonym_autor a to kúria či tak varia?

@anonym_f94589 nevidím im do dvora ani do domu takže neviem ale teraz v lete to zrejme využívajú na varenie alebo ohrev vody.

anonym_903d35
Dnes o 15:34
@anonym_autor

@anonym_f94589 nevidím im do dvora ani do domu takže neviem ale teraz v lete to zrejme využívajú na varenie alebo ohrev vody.

@anonym_autor 158

anonym_ec1a41
Dnes o 15:52

Starosta ? Polícia ? To si už skúšala ?

autor
Dnes o 16:12
@anonym_ec1a41

Starosta ? Polícia ? To si už skúšala ?

@anonym_ec1a41 zatiaľ nie, práve preto sa pýtam, či mi majú ako pomôcť

anonym_ec1a41
Dnes o 17:22
@anonym_autor

@anonym_ec1a41 zatiaľ nie, práve preto sa pýtam, či mi majú ako pomôcť

@anonym_autor určite skús

anonym_e0d6ab
Dnes o 18:15

@anonym_autor známa mala problém podobný, riešila opakovane cez mestský úrad sťažnosťami... Ale bohužiaľ dlho to trvalo. Podrobnosti žiaľ neviem.

anonym_25b8a3
Dnes o 19:27

Tiež mám suseda psychopata, ktorý denno denne páli na záhrade odpadky. Vôbec nemá konvu na smeti. Ten čierny štipľavý dym je niečo strašné. Stáva sa, že si všimnem neskoro, že zasa páli, nestihnem pozatvárať okná a behom minúty mám toho dymu plný dom. Aj vyprané prádlo vyvesené v záhrade mi v momente napáchne. Nepomáha nič. Skúšala som mu dohovoriť po dobrom, reakcia bola taká, že začal páliť naschvál ešte častejšie. Sťažovala som sa na obecnom úrade, tam tvrdil, že on si len páli ohník, na ktorom si opeká. Toto ale nie je normálny dym z pálenia dreva. Tiež si s tým neviem rady.

anonym_7853ae
Dnes o 19:35
@anonym_25b8a3

Tiež mám suseda psychopata, ktorý denno denne páli na záhrade odpadky. Vôbec nemá konvu na smeti. Ten čierny štipľavý dym je niečo strašné. Stáva sa, že si všimnem neskoro, že zasa páli, nestihnem pozatvárať okná a behom minúty mám toho dymu plný dom. Aj vyprané prádlo vyvesené v záhrade mi v momente napáchne. Nepomáha nič. Skúšala som mu dohovoriť po dobrom, reakcia bola taká, že začal páliť naschvál ešte častejšie. Sťažovala som sa na obecnom úrade, tam tvrdil, že on si len páli ohník, na ktorom si opeká. Toto ale nie je normálny dym z pálenia dreva. Tiež si s tým neviem rady.

@anonym_25b8a3 spaľovanie odpadkov nahlasuj na hygienu
aj na slovensku existujú pribrzdený ľudia, ktorí ešte aj v dnešnej dobe doma spaľujú plasty