icon

Ako riešiť problémy so susedovou sprchou?

lea1029
Včera o 21:48

Ahojte, už som fakt zúfalá a aj dosť nahnevaná.
Bývame v činžiaku a odkedy sa nasťahovali noví susedia, máme pravidelný problém so sprchou. Predtým sa to NIKDY nedialo.
Situácia je vždy rovnaká:
v momente, keď si TÍTO susedia zapnú sprchu, u nás padne tlak, sprcha ide slabo alebo sa úplne vypne.
Keď sa kúpe ktokoľvek iný, problém nie je.
Takže mi prosím nehovorte, že je to „normálne v činžiaku“, lebo roky to fungovalo bez problémov a zrazu po ich nasťahovaní nie.
Je možné, že majú nejakú extrémne silnú sprchu, úpravu tlaku alebo nelegálny zásah, ktorý nám berie vodu zo stúpačky?
A hlavne: Kto to má riešiť a kde sa obrátiť?

lea1029
autor
Včera o 21:49

@lea1029 Ako doplňujúcu informáciu uvádzam, že títo susedia už od začiatku robili neodborné a nelegálne úpravy bytu (odstránenie priečky v starom činžiaku), ktoré museli po zásahu kompetentných osôb uviesť späť do pôvodného stavu. Aj preto mám obavu, či nemohlo dôjsť k zásahu do rozvodov vody.

anonym_2d147c
Včera o 22:10

Ahoj. Muž je vodar-kurenar. Môže to podľa neho spôsobovať viac faktorov, hlavne ak s predošlými susedmi problém nebol.
1. Použili nesprávnu veľkosť trubiek (použili menší priemer ako bol)
2. Majú napríklad masážny sprchovy kút (s týmto sa reálne stretol)
3.ak ste nad nimi, mohli nechať nie úplne otvorený ventil a tým pádom hore nepustí toľko vody hlavne keď niečo zapnú alebo sa sprchujú
4.alebo ešte zlý regulačný ventil (ak píšeš že veľa veci robili na čierno, tak toto môžu mat neodborne nastavené a tým pádom spôsobovať výkyvy v systéme)

anonym_09c341
Včera o 22:11

Tak si asi sama odpovedala v druhej časti. Koho máte správcu? Kontaktujte správcu bytovky

krasneleto
Dnes o 06:23

odporucam kontaktovat spravcu, pokial je to naozaj zivot obmedzujuce

zuzanka.zuzu
Dnes o 06:46

toto neriešiť so susedom ale so správcom. podobné sa stalo aj v známej BA novostavbe a musel sa upraviť kotol. X susedom to fungovalo, predal sa ďalší byt a už zrazu bol problém... ale nikto neobviňoval susedov 😀