Ako riešiť silný zápach z okolia polí?
Prosím poraďte čo robiť už som zúfalá. Bývame na poslednej ulici, vzadu za domom sú polia obyvateľov. V záhrade máme bazén s terasou. A sused dáva každý rok kornitol, aby mu úrodu nespásali srny, na vzdialenosť je asi 50metrov od nás, ale veľmi to cítiť Je to strašný smrad, nedá sa nám v lete byť von ani okno otvoriť, tak to páchne.
@anonym_autor A keď si kupovala pozemok či stavala dom, tak si nevedela, že za plotom máš pole? Alebo si si myslela, že na poli budú pestovať levanduľu a tá ti bude rozvoniavať na záhrade?
Čo máš robiť? No kúpiť si plynové masky. Alebo napíšeš majiteľovi, aby si nechal požrať úrodu srnkami, že mu to uhradíš.
Ale pozitívom tvojho príspevku je, že aspoň viem, že existuje kornitol. Tiež mám za plotom pole a tam som vysadil liesky, ktoré mi srnky každý rok obžerú, takže nestihnú ani vyrásť. Asi to postriekam tým kornitolom. Neďaleko od nás je zase družstvo s kravami. Tiež niekedy cítime tú "arómu", ale vedeli sme, že to bude občas cítiť a rátali sme s tým. Aj s tým poľom, že budú hnojiť a behať s kombajnom.
@anonym_autor A keď si kupovala pozemok či stavala dom, tak si nevedela, že za plotom máš pole? Alebo si si myslela, že na poli budú pestovať levanduľu a tá ti bude rozvoniavať na záhrade?
Čo máš robiť? No kúpiť si plynové masky. Alebo napíšeš majiteľovi, aby si nechal požrať úrodu srnkami, že mu to uhradíš.
Ale pozitívom tvojho príspevku je, že aspoň viem, že existuje kornitol. Tiež mám za plotom pole a tam som vysadil liesky, ktoré mi srnky každý rok obžerú, takže nestihnú ani vyrásť. Asi to postriekam tým kornitolom. Neďaleko od nás je zase družstvo s kravami. Tiež niekedy cítime tú "arómu", ale vedeli sme, že to bude občas cítiť a rátali sme s tým. Aj s tým poľom, že budú hnojiť a behať s kombajnom.
@anonym_0cff98 teba asi priskoro vytiahli z inkubatora ze? Tvoja odpoved je fakt z tych inteligentnych🙈
@anonym_0cff98 teba asi priskoro vytiahli z inkubatora ze? Tvoja odpoved je fakt z tych inteligentnych🙈
@natalka13 No bo ty mas tiez vysokointeligentnu reakciu😒...takto napisat niekomu ? Asi aj teba priskoro vytiahli, ze ano...ach jaj...troska ucty do toho vsetkeho
stazuj sa na obci. nesmie ta zapachom obrazvat rovnako ako hlukom.
@natalka13 Čiže obecný úrad zakáže hospodárom siať, hnojiť, jazdiť traktorom a kombajnom po poli, lebo nejakí truhlíci z mesta si kúpili pri poli pozemky a myslia si, že to je oáza pokoja?

@anonym_autor nic s tym neurobis. Mas smolu