icon

Ako riešiť susedov, ktorí neustále vŕtajú a niečo búrajú?

Dnes o 11:16

ludi ja sa uz zblaznim. byvame v starom panelaku a susedia nad nami uz TRI MESIACE kazdy bozi den nieco vrtaju a buraju. zacinaju o osmej rano presne ked sa snazim uspat maleho a koncia o siedmej vecer. minule mi normalne praskla stierka v kuchyni co tak triasli steny. ked som tam bola tak mi sused len povedal ze sak preraba byt a ma na to pravo. ziadne oznamenie na dverach nic. ja chapem ze kazdy chce mat pekne ale tri mesiace v kuse ten hluk to je na psychiatriu. maly je z toho nervozny ja som nevyspata a muz chodi domov az vecer takze ten to neriesi. existuje nejaka lehota dokedy moze niekto vrieskat s priklepovou vrtackou v bytovke? ci si fakt mozu robit co chcu kym nie je nocny klud?

Strana
z2
sweet20
Dnes o 11:24

U nas je to rovnako.. taktiez aj susedia pred tym mali koberce, no vyhodili ich a ten dupot to bolo nieco hrozne.. pracky vkuse o pol noci, uplny gol bolo vrtanie 24.12. .. atd.. kazdy den nieco.. ale co mozes.. sa ti len vysmeju .. teda u nas to tak bolo.. byvame v hroznej bytovke

sweet20
Dnes o 11:25

@anonym_autor mozu prerabat.. no musi mat vyvesene, ze od kedy do kedy.. tiez som to riesila

sweet20
Dnes o 11:26

Alebo ak s nim nic nechces.. tak chod za domovnikom, ze prerabaju a nemaju oznam.. mal by to dat do poriadku

anonym_876f4a
Dnes o 11:27

@anonym_autor
Môžete kontaktovať správcu a preverí či susedia vôbec majú ohlásenú rekonštrukciu a dokedy má trvať. Nemáte domový poriadok?

Inak, ak rekonštrukcia prebieha v čase od 8:00 do 19:00, ako môžete byť nevyspatá? Podľa mňa rekonštrukcia nemôže za vašu únavu a vyčerpanosť. Neberte to v zlom, viem aké vedia byť rekonštrukcie vyčerpávajúce keďže sama bývam v byte.

selest
Dnes o 11:28

Tak mali vyvesit oznam ale co by ti to pomohlo, nic. Vrtali by aj tak. Musia prerobit, ale raz skoncia. Vzdy lepsie ako keby napr hravali na nejaky nastroj alebo mali hyperaktivneho autistu ako my alebo predavali den noc drogy. To by si este mohla byt zufala. Raz skoncia a dobre bude. U nas tiez susedia prerabaju, ale nas to nejak nevyrusuje.

anonym_c6d905
Dnes o 11:32

Nehnevaj sa ale ty si nikdy neprerabala ? My sme tiež celé leto a oznam sme nemuseli dávať ,domovnik o tom vedel . Tak by si sa ukludnila že je vyveseny papier ? .pochybujem .

A že ako tu je spomenuté že niekto dupe a ľudia nemajú koberce ? No jasné len pre niekoho si dám koberce keď mne sa doma nepáčia.

anonym_46d61b
Dnes o 11:39
@anonym_c6d905

Nehnevaj sa ale ty si nikdy neprerabala ? My sme tiež celé leto a oznam sme nemuseli dávať ,domovnik o tom vedel . Tak by si sa ukludnila že je vyveseny papier ? .pochybujem .

A že ako tu je spomenuté že niekto dupe a ľudia nemajú koberce ? No jasné len pre niekoho si dám koberce keď mne sa doma nepáčia.

@anonym_c6d905 tak áno, ukĺudnila by sa.
Keby tam bolo určené ako dlho budú prerábať tak aspoň bude odčítavať dni do konca prerábky.
Si predstav, tak by jej to pomohlo.

anonym_c6d905
Dnes o 11:40
@anonym_46d61b

@anonym_c6d905 tak áno, ukĺudnila by sa.
Keby tam bolo určené ako dlho budú prerábať tak aspoň bude odčítavať dni do konca prerábky.
Si predstav, tak by jej to pomohlo.

@anonym_46d61b a ak by náhodou si to predĺžili tak ako by pomohlo ? Či už by im milosť pani zakázala ?

anonym_46d61b
Dnes o 11:47
@anonym_c6d905

@anonym_46d61b a ak by náhodou si to predĺžili tak ako by pomohlo ? Či už by im milosť pani zakázala ?

@anonym_c6d905 tak by ich mohla aspoň upozorniť. A na ďalší raz by si už dali pozor. Takto sa cítia neohrození - však to nikomu nevadí, môžme robiť aj 2 roky.

anonym_c6d905
Dnes o 11:49
@anonym_46d61b

@anonym_c6d905 tak by ich mohla aspoň upozorniť. A na ďalší raz by si už dali pozor. Takto sa cítia neohrození - však to nikomu nevadí, môžme robiť aj 2 roky.

@anonym_46d61b dobrý vtip 🤦😁

sweet20
Dnes o 11:55
@anonym_c6d905

@anonym_c6d905 ahoj, k tym kobercom.. ani my nemame, ale vieme, ze je vsetko pocut, tak nebehame, nedupeme.. no ale ak niwkomu je jedno, ze rusi svojim dupanim susedov tak co uz.. a to nie dupanie take , ze ledva pocujes.. toto bud robia naschval alebo tam chodia 100 tonovi ludia.. inac si to vysvetlit neviem

carrot_apple
Dnes o 11:56

@anonym_autor nám tak šúchal sused nad nami tiež od septembra do januára a sekal a vŕtal a chodil po schodoch so všetkým, robil neporiadok aj v spoločných priestoroch=umyl si podvečer každý den po sebe, overili sme si či všetko ohlásil, aké stavebné práce má na pláne, či má povolenie od statika a čas od kedy do kedy je stanovený domovým poriadkom a to dodržoval, bohužiaľ nič sme nezmohli.

anonym_c6d905
Dnes o 11:57
@sweet20

@anonym_c6d905 ahoj, k tym kobercom.. ani my nemame, ale vieme, ze je vsetko pocut, tak nebehame, nedupeme.. no ale ak niwkomu je jedno, ze rusi svojim dupanim susedov tak co uz.. a to nie dupanie take , ze ledva pocujes.. toto bud robia naschval alebo tam chodia 100 tonovi ludia.. inac si to vysvetlit neviem

@sweet20 alebo niektorí že im vadí každý prd hoc by len mucha preletela.

Minule tu bola téma že susedom vadí že sa večer rozpravaju alebo nedajbože sa dcéra osprchuje večer po práci .

sweet20
Dnes o 11:59

Strasne by som sa chcela s tebou vymenit.. mne nikdy nic nevadi ale toto je uz extrem co sa u nas deje, zelam ti aby si si to raz skusila a dostala takych susedov. My nepocujeme ako sa susedia rozpravaju, alebo sprchuju, mame ine problemy.. A co sa tyka domu - stavia sa. Pekny den

krasneleto
Dnes o 12:17

@anonym_autor po prve , teda aspon u nas... sa dava ohlaska na mesto. vylepi oznam a dodrziava sa domovy poriadok... cize ano, aj u nas sa vrtalo od rana , ale nastastie iba do 18,00 : D max... a to je fajn ze sa preraba, ale to hadam tri mesiace sa nevrta od rana do vecera vkuse, ci?

anonym_c43cd8
Dnes o 12:43

1, za susedom
2, domovník
3, domová schôdza
4, polícia

biba_18
Dnes o 12:50

ak prerába byt bez oznámenia na verejne prístupnom mieste okolo ktorého musí prejsť každý kto vstúpi do domu - normálne by som ho nahlásila na bytovom družstve - ak spravujete sami, tak by som zvolala schôdzu k tomuto - a plus by som ho nahlásila na úrade ...

anonym_0e02a8
Dnes o 12:59

My sme prerábali skoro rok.. síce nie každý deň, ale trvalo to rok.. je to samozrejme pre susedov nepríjemne, ale prerábať bez hluku to nejde, my sme mali kompletnú prerábku, búranie priečok, a podobne .. pokiaľ to majú nahlásené, nespraviš s tým nič

sweet20
Dnes o 13:00
@anonym_0e02a8

My sme prerábali skoro rok.. síce nie každý deň, ale trvalo to rok.. je to samozrejme pre susedov nepríjemne, ale prerábať bez hluku to nejde, my sme mali kompletnú prerábku, búranie priečok, a podobne .. pokiaľ to majú nahlásené, nespraviš s tým nič

@anonym_0e02a8 predpokladam, ze ste mali aspon vyvesene pri vchode

viktoriaandrascik
Dnes o 13:09

Vieš čo u nás sused prerába už tretí rok, ja už neviem či sa smiať či plakať

sisska96
Dnes o 13:30

No a? Život v paneláku. Tie paneláky sú v takom stave že stále je potrebná prerábka

krasneleto
Dnes o 13:30
@anonym_0e02a8

@anonym_0e02a8 rok? byt? ja som menila v byte okrem okien komplet vsetko ... co sa da na jednom byte prosim ta rok prerabat ? za 6 tt som mala byt k nastahovaniu

anonym_c16593
Dnes o 13:35
@krasneleto

@anonym_0e02a8 rok? byt? ja som menila v byte okrem okien komplet vsetko ... co sa da na jednom byte prosim ta rok prerabat ? za 6 tt som mala byt k nastahovaniu

@krasneleto My tiež rok prerábame. Bohužial takéto majstri že stále iba čakať treba na nich

anonym_cb99ed
Dnes o 13:39
@sweet20

@anonym_0e02a8 predpokladam, ze ste mali aspon vyvesene pri vchode

@sweet20 Ale čo pomôže vyvesenie? Napíše, že bude prerábať 2 mesiace. Ak to natiahne na 3 mesiace, zase len vyvesí, že sa bude prerábať s novým dátumom.

A keď skončí, začne iný sused. To sú paneláky, bytovky, kde je X bytov, každý má vlastníka, ktorý má právo si ho prerobiť.

Ja by som sa do paneláku nechcel vrátiť. V dome pustím ráno o siedmej hudbu na plné gule a nemusím sa obávať, že mi niekto začne vyklepkávať na radiátor.

anonym_cb99ed
Dnes o 13:40
@krasneleto

@krasneleto Pred rokmi sme prerábali 4 izbový byt. Mali sme v pláne to stihnúť cez letné prázdniny. Mo všetko sa naťahovali ... prerábku sme dokončili niekedy koncom októbra.

anonym_28900e
Dnes o 14:02

ja bývam v bytovke kde to predtým boli kancelárie a potom z toho urobili byty - takže každý byt sa už prerábal min. raz, niektoré aj viackrát keď menili majiteľov (za 20 rokov), potom keď skončili prerábky tak sme zatepľovali, menili výťah a robili dlažby + okná v spol. priestoroch, keď som ja neskončila na psychiatrii tak nikto, ja som normálne alergická na zvuk vŕtačky

kuriatko77
Dnes o 14:10

Súcitim s tebou. Pod nami začali prerábať byt hneď ako som prišla z pôrodnice. Trvalo to rok. Dieťa sa mi budilo s plačom , strašné obdobie to bolo 🤦‍♀️ A oznam mať musí vyvesený zo zákona. Nahlásila by som ho. Pevné nervy Ti prajem. 😎

anonym_289899
Dnes o 15:55

@anonym_autor neviem ci nejaky zákon ( na 99,9 % som presvedcená, ze ÁNO) alebo nejaké vzn alebo nieco iné nariaďuje vyvesiť oznam o prerabke odkedy dokedy...vrátane ospravedlnenia za zvýšenú hlučnosť .

mondolina
Dnes o 16:08

@anonym_autor
pol roka prerábal jeden sused z jednej strany, ten skončil a teraz začal druhý z druhej strany.
keď som medzi nočnými službami mám dosť.
ale keď treba prerobiť, tak bez hluku sa to nedá.
ide pekné počasie, dieťa môže spať v kočíku.

simca06022011
Dnes o 16:16

@anonym_autor no inak neviem... damy, ked sa robia velke prerabky v bytoch, nie je tiez potrebne riesit nejake povolenia, suhlasy, informovanie susedov?? prerabat 3 mesiace byt to nie je len tak... :DDD to cele to buraju.. za mesiac som mala cely byt zoskrabany na tehlu, zateplene, zastierkovane, vymalovane, kupelna hotovva, podlahy, radiatory, obklady vymenene.. za mesiac. nie tri mesiace v kuse trieskat.

Strana
z2