Ako sa brániť proti krivému obvineniu od suseda?
Mám problémového suseda v bytovke. Neznášame sa. Asi pred troma týždňami sa mu stal úraz a spadol zo schodov. Keď sa vrátil z nemocnice obvinil ma z toho, že som ho ja zhodil. Nebol som tam keď sa to stalo, ale nemám svedka na tú hodinu, keď sa to stalo. Čo mám teraz robiť?
@anonym_autor vykaslat sa na neho...nema dokazy...ked ti zalezi na tom, co si myslia susedia, povedz im svoju verziu...
@erikavesela jeho manželka mi povedala, že to podá na súd. Ťažké ublíženie na zdraví.
@erikavesela jeho manželka mi povedala, že to podá na súd. Ťažké ublíženie na zdraví.
@anonym_autor musi mat dokazy...musi to dat najprv na policiu, a ked nema dokazy, dalej to nepojde...hlavne nemaj strach z fizlov...povies im svoju verziu a je to vybavene...tvrdenie proti tvrdeniu...naozaj nemas ani ucet z obchodu, z posty, nevolal si s niekym?...proste nieco, co by im zavrelo papulu?
A kde si bol?
A kde si bol?
@anonym_05789b niekoľko ulíc ďalej od bytovky, ale kebyže sa ponáhľam (čisto teoreticky mohol by som to natesno stihnúť tam zájsť).
A ozaj si ho nezhodil a ani si nemal ziadnu potycku s nim minimalne v ten den?
Nie. V ten deň sme nemali potýčku, ale pohádali sme sa týždeň predtým, pretože som ho chytil, ako mi hádže anonym do schránky. Je to psychicky narušený človek.
Ak by podal trestné oznámenie, dôkazné bremeno je na ňom a na OČTK. Nestačí tvrdenie bez dôkazov. Preventívne si priprav niečo, čo môže preukázať tvoju neprítomnosť v danom čase ako platba kartou niekde, svedok apd. Ak by ťa verejne ohováral pred susedmi alebo písomne šíril nepravdivé tvrdenia, ide o zásah do cti a môžeš sa brániť aj ty právnou cestou. Kľúčové je teraz zbytočne neeskalovať konflikt, nemať s ním osobné konfrontácie bez svedkov a všetko riešiť formálne, ak by situácia pokračovala.
@anonym_autor Ahoj, a cim by sa ohanal na sude, ked nema ziadne dokazy? To mu bez dokazov rovno zamietnu. Este aj keby tam boli kamery z toho miesta by mal smolu, lebo v danom case si tam nebol. Tak z coho mas taky strach?🙂
@dora281 boli to nadávky a vyhrážky mojej rodine. Chodilo mi to už dlhšie, ale len nedávno som prišiel na to kto mi to posielal.
@anonym_autor Ahoj, a cim by sa ohanal na sude, ked nema ziadne dokazy? To mu bez dokazov rovno zamietnu. Este aj keby tam boli kamery z toho miesta by mal smolu, lebo v danom case si tam nebol. Tak z coho mas taky strach?🙂
@motylik2559 neboli tam kamery bohužiaľ.
@motylik2559 neboli tam kamery bohužiaľ.
@anonym_autor preco bohuzial? Ved aj keby boli, tak by si na zaznamoch z nej nebol. Z coho si taky zlaknuty? Nemas nieco za usami co si tu neprezradil?
@anonym_autor mas ich odlozene?
Ako vies kedy presne sa mu stal uraz?
@tykat povedala mi to jeho manželka. Neviem kedy sa to stalo, ale kedy on tvrdí, že sa to stalo. Mám jeden a ostatné sa už stratili ale možno ich nájdem aj všetky.
Nemáš tie anonymy odložené? Pán by si ešte zavaril.
@anonym_05789b niekoľko ulíc ďalej od bytovky, ale kebyže sa ponáhľam (čisto teoreticky mohol by som to natesno stihnúť tam zájsť).
@anonym_autor moja pointa, nebol si niekde, kde ta mohli zachytiť kamery? Obchod a pod. Pripadne nemáte kamery v baraku?
Nemáš tie anonymy odložené? Pán by si ešte zavaril.
@anonym_952210 mám ich odložené, len medzi veľa papiermi, ale niekde tam sú, keď pohľadám dlhšie nájdem ich...
@anonym_autor moja pointa, nebol si niekde, kde ta mohli zachytiť kamery? Obchod a pod. Pripadne nemáte kamery v baraku?
@anonym_05789b možno na ulici, ale neviem ako dlho to majú. Či už nie sú vymazané z pred necelého mesiaca.
@dora281 spomeň si na to čo si robil pred troma týždňami... V konkrétny deň v konkrétnu hodinu.
V mobile máš mapy. Tam zistíš presne podla datumu kde v akú hodinu aj minútu si bol. Google maps
Ak máš čisté svedomie, načo to riešiš? Radšej by som si tu jeho ženu nenapadne nahrala, ako sa vyhráža… určite to nebolo prvýkrát…. A dôkaz je v ruke.
@anonym_autor Slušne odmietnu jeho tvrdenie, že to tak nebolo a že tá mrzí, že spadol. Už sa k tomu viac nevracaj, ani nevyjadruj. Dokazne bremeno je na jeho strane. Skús si pohľadať nejaký iný dôkaz k tomu.

@anonym_autor vykaslat sa na neho...nema dokazy...ked ti zalezi na tom, co si myslia susedia, povedz im svoju verziu...