icon

Ako sa brániť proti krivému obvineniu od suseda?

27. feb 2026

Mám problémového suseda v bytovke. Neznášame sa. Asi pred troma týždňami sa mu stal úraz a spadol zo schodov. Keď sa vrátil z nemocnice obvinil ma z toho, že som ho ja zhodil. Nebol som tam keď sa to stalo, ale nemám svedka na tú hodinu, keď sa to stalo. Čo mám teraz robiť?

erikavesela
27. feb 2026

@anonym_autor vykaslat sa na neho...nema dokazy...ked ti zalezi na tom, co si myslia susedia, povedz im svoju verziu...

autor
27. feb 2026
@erikavesela

@anonym_autor vykaslat sa na neho...nema dokazy...ked ti zalezi na tom, co si myslia susedia, povedz im svoju verziu...

@erikavesela jeho manželka mi povedala, že to podá na súd. Ťažké ublíženie na zdraví.

dora281
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
27. feb 2026
@anonym_autor

@erikavesela jeho manželka mi povedala, že to podá na súd. Ťažké ublíženie na zdraví.

@anonym_autor musi mat dokazy...musi to dat najprv na policiu, a ked nema dokazy, dalej to nepojde...hlavne nemaj strach z fizlov...povies im svoju verziu a je to vybavene...tvrdenie proti tvrdeniu...naozaj nemas ani ucet z obchodu, z posty, nevolal si s niekym?...proste nieco, co by im zavrelo papulu?

anonym_05789b
27. feb 2026

A kde si bol?

autor
27. feb 2026
@anonym_05789b

A kde si bol?

@anonym_05789b niekoľko ulíc ďalej od bytovky, ale kebyže sa ponáhľam (čisto teoreticky mohol by som to natesno stihnúť tam zájsť).

anonym_c9def8
27. feb 2026

A ozaj si ho nezhodil a ani si nemal ziadnu potycku s nim minimalne v ten den?

autor
27. feb 2026

Nie. V ten deň sme nemali potýčku, ale pohádali sme sa týždeň predtým, pretože som ho chytil, ako mi hádže anonym do schránky. Je to psychicky narušený človek.

billy_jean
27. feb 2026

Ak by podal trestné oznámenie, dôkazné bremeno je na ňom a na OČTK. Nestačí tvrdenie bez dôkazov. Preventívne si priprav niečo, čo môže preukázať tvoju neprítomnosť v danom čase ako platba kartou niekde, svedok apd. Ak by ťa verejne ohováral pred susedmi alebo písomne šíril nepravdivé tvrdenia, ide o zásah do cti a môžeš sa brániť aj ty právnou cestou. Kľúčové je teraz zbytočne neeskalovať konflikt, nemať s ním osobné konfrontácie bez svedkov a všetko riešiť formálne, ak by situácia pokračovala.

dora281
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, a cim by sa ohanal na sude, ked nema ziadne dokazy? To mu bez dokazov rovno zamietnu. Este aj keby tam boli kamery z toho miesta by mal smolu, lebo v danom case si tam nebol. Tak z coho mas taky strach?🙂

autor
27. feb 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 boli to nadávky a vyhrážky mojej rodine. Chodilo mi to už dlhšie, ale len nedávno som prišiel na to kto mi to posielal.

autor
27. feb 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, a cim by sa ohanal na sude, ked nema ziadne dokazy? To mu bez dokazov rovno zamietnu. Este aj keby tam boli kamery z toho miesta by mal smolu, lebo v danom case si tam nebol. Tak z coho mas taky strach?🙂

@motylik2559 neboli tam kamery bohužiaľ.

tykat
27. feb 2026
@anonym_autor

@dora281 boli to nadávky a vyhrážky mojej rodine. Chodilo mi to už dlhšie, ale len nedávno som prišiel na to kto mi to posielal.

@anonym_autor mas ich odlozene?

Ako vies kedy presne sa mu stal uraz?

motylik2559
27. feb 2026
@anonym_autor

@motylik2559 neboli tam kamery bohužiaľ.

@anonym_autor preco bohuzial? Ved aj keby boli, tak by si na zaznamoch z nej nebol. Z coho si taky zlaknuty? Nemas nieco za usami co si tu neprezradil?

autor
27. feb 2026
@tykat

@anonym_autor mas ich odlozene?

Ako vies kedy presne sa mu stal uraz?

@tykat povedala mi to jeho manželka. Neviem kedy sa to stalo, ale kedy on tvrdí, že sa to stalo. Mám jeden a ostatné sa už stratili ale možno ich nájdem aj všetky.

anonym_952210
27. feb 2026

Nemáš tie anonymy odložené? Pán by si ešte zavaril.

anonym_05789b
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_05789b niekoľko ulíc ďalej od bytovky, ale kebyže sa ponáhľam (čisto teoreticky mohol by som to natesno stihnúť tam zájsť).

@anonym_autor moja pointa, nebol si niekde, kde ta mohli zachytiť kamery? Obchod a pod. Pripadne nemáte kamery v baraku?

autor
27. feb 2026
@anonym_952210

Nemáš tie anonymy odložené? Pán by si ešte zavaril.

@anonym_952210 mám ich odložené, len medzi veľa papiermi, ale niekde tam sú, keď pohľadám dlhšie nájdem ich...

dora281
Autor odpoveď zmazal
autor
27. feb 2026
@anonym_05789b

@anonym_autor moja pointa, nebol si niekde, kde ta mohli zachytiť kamery? Obchod a pod. Pripadne nemáte kamery v baraku?

@anonym_05789b možno na ulici, ale neviem ako dlho to majú. Či už nie sú vymazané z pred necelého mesiaca.

autor
27. feb 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 spomeň si na to čo si robil pred troma týždňami... V konkrétny deň v konkrétnu hodinu.

autor
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
autor
27. feb 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 v tú pomyselnú dobu odhadom.

tatiana149
27. feb 2026

V mobile máš mapy. Tam zistíš presne podla datumu kde v akú hodinu aj minútu si bol. Google maps

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_cf438a
27. feb 2026

Ak máš čisté svedomie, načo to riešiš? Radšej by som si tu jeho ženu nenapadne nahrala, ako sa vyhráža… určite to nebolo prvýkrát…. A dôkaz je v ruke.

anonym_8d3b9f
27. feb 2026

@anonym_autor Slušne odmietnu jeho tvrdenie, že to tak nebolo a že tá mrzí, že spadol. Už sa k tomu viac nevracaj, ani nevyjadruj. Dokazne bremeno je na jeho strane. Skús si pohľadať nejaký iný dôkaz k tomu.