Ako sa vysporiadať s rušivými zvukmi od susedov?
Dobrý deň,
zhruba pred rokom som zmenila prenájom a asi pol roka som mala aj relatívne pokoj. Susedov naokolo som nepostrehla. Približne k zime som zaznamenala poprvýkrát hlasné zvuky a smiechy od susedov. Zdá sa, že sú to mladí ľudia, možno študenti. Potom bol relatívne pokoj a na Nový rok som pravidelne začala počuť súlož. Slečna buď vzdychá tak hlasno, alebo je skutočne všetko počuť. Dobre, pár krát do dňa súlož a potom pokoj. Priznám sa, že ma to otravovalo. Možno som aj citlivejšia povaha na zvuky a pachy a podobne, že ma to naozaj veľmi znervózňuje. Tak som obviňovala seba, ale v posledný týždeň sa deje to, že každý deň sa človek vráti z práce a chce si aspoň trochu oddýchnuť, tak to nie je možné. Smiech, buchot, krik, hudba a to aj po 22hod. Celý týždeň od 19h do 00:00 približne. Je možné, že to bude aj bytovkou, že všetko počuť aj keď sa bavia hlasnejšie. Neviem, či som len ja taká citlivá, alebo mi nejde do hlavy, že všetci ostatní čušia susedia a nikto to nerieši. Veď ich predsa musia počuť i ostatní. Neviem, či mal niekto podobný problém, alebo z pohľadu nejkých prenajímateľov, že malin takúto skúsenosť s nájomcami.
Ja sa bojím len, že s tým nič nepôjde robiť a ja naozaj potrebujem pokoj, mám neurotickú povahu a keď si nemôžem oddýchnuť, tak je to somnnou celé zle. Nemáte prosím Vás nejaké typy napríklad na odhlučnenie, len ja som v nájme, tak by nemohlo ísť o žiadne prerábky a pod. Ak sa to nezlepší, tak budem musieť hľadať nový prenájom. Ak by ste mali niekto radu, budem rada. Pekný deň.
mám susedu drogovo závislu - od nedela do štvrtka nonstop bucha a ani na 5min si nesadne (ani cez noc) až keď odnadne po drogach od vyčerpania. Volala som policiu každý večer niekoľko mesiacov, písala na spravu bytoveho domu nech ju riešia.. nič nepomohlo. Až mestská časť ju vyzvala na mediaciu a riešenie susedskych sporov. Nakoniec som sa tam ani nedostavila - odstahovala som sa. Skús sa skontaktovať s majiteľmi alebo so správou bytového domu, nech kontaktujú majiteľov oni. Susedia ťa nesmú otravovať nadmerným hlukom, špinou alebo správaním tak, že ti budú znemožňovať výkon tvojich práv.
Inak v panelákoch si nevyberieš veľmi.. Je to panel a zvuk sa jednoducho šíri. Počuješ aj keď sused ráno se.ie.. ak by sa situácia nezlepšila, môžeš požiadať prenajímateľa o ukončenie zmluvy nájomnej z dôvodu ze byt nie je sposobily na uzivanie (pomohlo by keby si mala zo spravy bytoveho domu zaznam alebo policajny zaznak ak sa to nezlepsi). Skus ale aj sama upozornit susedov
Teba mat za susedu to musí byt radosť. Daj si niečo predpísať na svoju neuroticku povahu
Teba mat za susedu to musí byt radosť. Daj si niečo predpísať na svoju neuroticku povahu
@anonym_203269 Ja som taká suseda,že má nepocuješ ani si prdnúť,ver mi,že by si to ocenila. Mňa učili ohľaduplnosti.
@anonym_203269 tebe prajem susedov čo ti budú nad hlavou búchať 24/7, potom pochopíš aké peklo to je keď nemáš nikdy pokoj
Chodˇnajprv daným susedom povedať, že sú hlučný. Možno je to tiež byt, ktorý sa prenajíma, bol prázdny a teraz sa tam niekto nasťahoval. Preto si mala pokoj a zvuky prišli neskôr. Nečítaj, ako to máš tolerovať a kúpiť si štuple, máš právo na kľud, to len na MK sa všetky tvária ako tolerujú každý hluk a ty nemáš právo sa ozvať. Najprv zaklop u susedov, ak to nepomôže, požiadaj majiteľa bytu, aby to riešil on. Po 22,00 volaj políciu, ak budú dlhšie hlučný, kľudne nahlas na políciu dlhotrvajúce rušenie počas dňa. Môžeš sa odsťahovať, len v novom byte sa ti môže stať to isté, alebo to byť ešte horšie, preto by som najlprv skúsila to riešiť ako to vzdať.
by som upozornila majiteĺa že nemáš kľud, pretože máš hlučných susedov. Po 22 h volaj susedov, inak nemáš šancu - ak sú tam študenti im je úplne jedno že tebe robia discomfort - prestanú až po zaklopaní polície.
Pravidelne som chodila klopať susedom nadomnou, keď sa začali hádať aj o 2 ráno, trieskať dverami a zobudili ma (mala som malé deti, takže peklo). Už mi ani neotvárali, len sa vždy stíšili. 🤣
Takže ako prvé by som šla klopať, ak to nepochopia, tak polícia. Za rušenie nočného kľudu je tuším aj pokuta, ak to budú mať platiť každý deň a sú to študenti, tak budú tichší veľmi rýchlo
@anonym_autor musis vediet ktory susedia, nasledne rovno 158 nie papučkárov 159 a ist s nimi k susedom a stazovat sa, a stazovat sa, a stazovat sa, ludia su na peniaze citlivy...
@anonym_203269 obávam sa že to vás by som nechcela za susedu muhahaha ale vážne 🥲🤯🤯🤯
@anonym_autor no v prvom rade sme my ľudia zabudli medzi sebou komunikovať. Keby som vami najskôr prídem pekne , slušne, vysvetliť tak ako tu , že ste citlivá a proste povedzte to slušne v kľude. Keď nepomôže po 22 polícia a keď ani to a bude to neusnosne sťahovanie. Toto sú reálne možnosti ktoré máte. Držím palce , verím že to je pre vás náročné
@anonym_autor zisti ci su susedia majitelia ci najomcovia, ak najomcovia tak riesit s majitelom bytu. Mozes volat mestsku policiu. Odhlucnenie funguje iba u hlucneho a jeho steny tam sa davaju tie izolacie. Problem povedz tvojmu prenajimatelovi nech vybavuje on. Moja rada: odstahuj sa
@anonym_autor Si sama, nemáš žiadne problémy potom riešiš hovadiny ako zvuky od susedov.
Mali sme takú susedku, starú dievku, ktorá nám pravidelne hlásila, kedy mal sused nad ňou sex, kedy chodí domov, ktorý kanál večer sleduje v telke, koľko krát denne splachuje WC a pod. Keby mala dve deti a tie kým by uložila spať a večer by ešte musela navariť na druhý deň, tak o desiatej večer by od únavy padla do postele a spala by do rána. Nič by nepočula.
@anonym_autor
Nejdem zľahčovať tvoju situáciu,to vôbec.Musí to byť veľmi nepríjemné.Ale stále čím je viac ľudí v byte tak aj hluk sa násobí.Ty žiješ sama tak chodíš ako myška že ťa nie je počuť.Zober si susedov-počuješ smiech lebo sú viacerí a smejú sa.Počuješ buchnutie dverí lebo je tam viac ľudí a je to proste tak že jeden robí hluk v kuchyni,v inej izbe zase niekto iný....Keby žili po samom boli by ticho tak ako ty.Aj ty keby si male 2 malé deti tak by si produkovala x krát viac hluku ale to si teraz nevieš celkom predstaviť.Samozrejme,že by mali byť tolerantnejší o tom bez debaty.
@anonym_autor
Nejdem zľahčovať tvoju situáciu,to vôbec.Musí to byť veľmi nepríjemné.Ale stále čím je viac ľudí v byte tak aj hluk sa násobí.Ty žiješ sama tak chodíš ako myška že ťa nie je počuť.Zober si susedov-počuješ smiech lebo sú viacerí a smejú sa.Počuješ buchnutie dverí lebo je tam viac ľudí a je to proste tak že jeden robí hluk v kuchyni,v inej izbe zase niekto iný....Keby žili po samom boli by ticho tak ako ty.Aj ty keby si male 2 malé deti tak by si produkovala x krát viac hluku ale to si teraz nevieš celkom predstaviť.Samozrejme,že by mali byť tolerantnejší o tom bez debaty.
@ketrin1984
A samozrejme keby si mala tie 2 deti napr.tak by si nevnímala až tak hluk od susedov,lebo aj ty by si produkovala x krát viac hluku.Už by si to počula tlmenejšie.

Si v najme, nie je to tvoj byt pomozu len stuple do usi, po 22:00 ich treba upozornit, ze rusia nocny klud. Ale aj keby to bol tvoj byt, odhlucnit panelak je draha a celkom neucinna zalezitost, pretoze zvuky su prenasane panelmi, najviac stropnymi a podlahovymi.