icon

Ako uvoľniť miesto v kočikárni?

11. aug 2026

Čaute, bývame v bytovke a spoločná kočikáreň je úplne zaprataná bicyklami. Niektoré vyzerajú, že sa roky nepohli - prázdne kolesá, prach, staré zámky. Na dvere sme dali oznam, aby si každý svoj bicykel označil, ale nič sa nezmenilo. Ako sa dá toto rozumne vyriešiť v bytovke?

anonym_924d08
11. aug 2026

Zorganizovať brigádu na vypratanie kocikarne, ale až po prázdninách.

mauduska
11. aug 2026

@anonym_autor u nás podobný problém, ľudia tam majú nábytky a prázdne krabice, plno iných harabúrd. Bicyklov je tam plno, ale nemyslím si, že sa veľmi využívajú. Kočík je tam len jeden - náš a niekedy mám problém s ním vyjsť von 🤦‍♀️

martinka17
11. aug 2026

musíte zvolať schôdzu, odsúhlasiť si vypranie, upresniť čo smie ostať a uviesť dátum na odstránenie nevhodných veci. potom môžte nevhodné dať von z kocikarne ale nie vyhodiť. Úprimne, beh na dlhé trate. Ako dokážeš, ktorý bicykel má prednostné právo? Ak je zaprašený, neznamená že je nutné ho vyhodiť. Skús skôr ísť cestou pridať nástenné držiaky alebo ak sa da- rozšíriť priestor.

anonym_70a864
11. aug 2026

treba domovú schôdzu s tým že čo nebude označené v kočikárni menom tak pôjde na vypratanie

anonym_6f44aa
11. aug 2026

@anonym_autor obist susedov s dotazom Mate tam bicykel, kociar, nieco ine?
- Ak ano budeme potrebovat aby ste si oznacili.
- Ak nie dat podpisat v prezencke za tam nic nema a ze berie na vedomie ze neoznacene veci budu odvezene na zberny dvor
Potom zorganizovat stretnutie kde kazdy oznaci svoj majetok. Proaktivne by som nachystala visacky kde kazdy moze napisat cislo bytu pripadne meno a kontakt.
Na konci akcie po oznaceni veci by som vyvesila/poslala oznam ze veci v kocikarni boli.pretriedene a oznacene. Neoznacene budu do 2tyzdnov odvezene (dala by som aj fotku neoznacenych) a ze je posledna sanca ich identifikovat. Plus by som zdoraznila kvoli comu sa to robi.

vilma7
11. aug 2026

Dajte oznam kazdemu do schranky, nech si do konkretneho datumu oznaci bicykel q oznam, ze neoznacene pojdu v ten den na smetisko. Vybavene.

simca06022011
11. aug 2026

Na schodzi dohodnut upratovanie, vylozi sa vsrtko vonz k comubsa neprihladi majitel, vyhadzuje sa. Toto sme urobili pred par rokmi v bytovke vo vsetkych spolocnych priestoroch, domovnik este obeholnvsetky byty vopred ci tam nieco nemaju z toho co tam ostalo. Potom sa obj kontajner a vsetko sa vyhodilo.

slavomira236
11. aug 2026

Nemaju v kocikarni prednostne pravo byt kociky? Tiez som v kocikarni mala kocik len ja s ludia bicykle. Vzdy som ho mala posunuty vzadu ked som niekde sla so synom pred nim bicykle a ja s babatkom na rukach som ich musela posuvat...

bazalka1
11. aug 2026

@anonym_autor unas sa to vyriesilo oznamom, urcil sa datum dokedy sa mali veci oznacit menom a co komu netreba mal dat prec. Co ostalo neoznacene sa odnieslo na zberny dvor. Na schodzi sa to cele odsuhlasilo a vsetci su spokojny, konecne sa to tam upratalo a je miesto aj na kociky.

bazalka1
11. aug 2026

@anonym_autor a este sme si odsuhlasili ze v kocikarni smu byt len detske bicykle, kolobezky, odrazadla. Dospelacke su v druhej miestnosti prene urcenej.

anonym_bbf6f2
11. aug 2026

My ani kočikáreň nemáme, ale teda u nás v bytovke sú ani neni malé deti. Ale keď aj boli každý mal kočík v byte. Neviem si predstaviť dať kočík do kočikárne. Ja ani pivnicu nevyužívam, v živote som tam nič nedala a roky som tam nebola, lebo sa mi to hnusí a neviem si predstaviť mať tam kočík a potom tam dať dieťa.

kvietok1984
12. aug 2026

@anonym_autor kupit take tie haky na stenu a tam zavesit bicykle... blizsie ku zemi nech kazdy ma svoj po ruke a vari pomoze...

bazalka1
12. aug 2026
@anonym_bbf6f2

My ani kočikáreň nemáme, ale teda u nás v bytovke sú ani neni malé deti. Ale keď aj boli každý mal kočík v byte. Neviem si predstaviť dať kočík do kočikárne. Ja ani pivnicu nevyužívam, v živote som tam nič nedala a roky som tam nebola, lebo sa mi to hnusí a neviem si predstaviť mať tam kočík a potom tam dať dieťa.

@anonym_bbf6f2 ale toto je vas osobny problem. Pani chcela radu ako vypratat kocikaren. Existuju aj bytovky bez vytahov, tam neviem ako by sa mamicka trepala s kocikom aj dietatom sama. Ale aj bezne vo velkych panelakoch ked mate malicky byt a zapasite s miestom tak date aj do kocikarne. Ved staci cez kocik prehodit foliu aby sa neuspinil.

anonym_70a864
12. aug 2026
@anonym_bbf6f2

@anonym_bbf6f2 tak to nemáte udržiavané čo je smutné lebo je to súčasť domu, keby sa mi to hnusilo tak by som tam ani bývať nechcela, u nás sú veľké priestory na kočíky aj bicykle a taktiež každý využíva pivnicu a každý druhý rok pristavia kontajner, ľudia sú upozornení že ho môžu využiť na veci ktoré nepotrebujú, taktiež máme miestnosť ak niekto potrebuje odložiť na určitú dobu nábytok napr., všetko je udržiavané upratovacou službou a keď treba tak sa dá vymaľovať

avanka
12. aug 2026

@anonym_autor my sme toto riešili pred asi rokom. Bývame tu 23 rokov a menili sa majitelia bytov aj niektoré bicykle tam boli nepoužívané, staré a hrdzavé. My ako rodina máme bicyklov viac, bol problém ich tam dať. Na domovej schôdzi sme sa dohodli, že do určitého dátumu, napr. do 2 mesiacov, si majitelia bytov urobia poriadok, staré bicykle vyhodia, inak budú vyložené pred kočikáreň. A aj sa stalo, ľudia tam urobili poriadok, ostali tam biky asi 4 rodín. Manžel si na svoje 2 bicykle navŕtal držiaky na stenu

anonym_bbf6f2
12. aug 2026
@anonym_70a864

@anonym_bbf6f2 tak to nemáte udržiavané čo je smutné lebo je to súčasť domu, keby sa mi to hnusilo tak by som tam ani bývať nechcela, u nás sú veľké priestory na kočíky aj bicykle a taktiež každý využíva pivnicu a každý druhý rok pristavia kontajner, ľudia sú upozornení že ho môžu využiť na veci ktoré nepotrebujú, taktiež máme miestnosť ak niekto potrebuje odložiť na určitú dobu nábytok napr., všetko je udržiavané upratovacou službou a keď treba tak sa dá vymaľovať

@anonym_70a864 My sme namiesto kočikárni spravili pivnice. Čiže dvaja susedia, tam majú pivnice a zase ostatné pivnice sa zväčšili, aby mal každý väčšiu. A predstav si máme to udržiavané. Len proste je to môj osobný pocit, že sa mi hnusí mať niečo v pivnici, preto ju ani nevyužívam. Čo potrebujem, tak sa mi zmestí do bytu, nepotrebujem nič tam dávať ani využívať ju. A čo majú ostatný susedia v pivniciach ma nezaujíma. A ako som hovorila v minulosti boli malé deti v bytovke a každý si dával kočík do bytu, aj keď vtedy ešte k výťahom viedli schody, asi 16 ich bolo.

anonym_bbf6f2
12. aug 2026
@anonym_70a864

@anonym_70a864 Mne sa hnusí samotná pivnica, ktovie čo potom behalo. A neboj sa nebývam na Luníku IV, ale v normálnej udržiavanej peknej bytovke 🤔

martinka17
12. aug 2026
@anonym_bbf6f2

@anonym_70a864 Mne sa hnusí samotná pivnica, ktovie čo potom behalo. A neboj sa nebývam na Luníku IV, ale v normálnej udržiavanej peknej bytovke 🤔

@anonym_bbf6f2 Luník IV je skvelé miesto na život s perfektnou obcianskou vybavenosťou, jedno z najdrahších sídlisk v KE. Už keď niečo píšeš aspoň si over čo si napísala. 😉 Alebo sa nauč rímske čísla.

anonym_bbf6f2
12. aug 2026
@martinka17

@anonym_bbf6f2 Luník IV je skvelé miesto na život s perfektnou obcianskou vybavenosťou, jedno z najdrahších sídlisk v KE. Už keď niečo píšeš aspoň si over čo si napísala. 😉 Alebo sa nauč rímske čísla.

@martinka17 V živote si sa nepomýlila? Tak mi ušlo jedno písmenko. Hlboko sa ospravedlňujem obyvateľom Luníka IV, že som ich omylom zaradila medzi obyvateľov Luníka IX 🙏

martinka17
12. aug 2026
@anonym_bbf6f2

@martinka17 V živote si sa nepomýlila? Tak mi ušlo jedno písmenko. Hlboko sa ospravedlňujem obyvateľom Luníka IV, že som ich omylom zaradila medzi obyvateľov Luníka IX 🙏

@anonym_bbf6f2 tak podstatné písmenko. Je smutné, že slováci ani len vlastnú krajinu nepoznajú.